Loverboys op de moderne manier van werken


Publicatie datum:

Loverboys en de moderne stijl van werken.

Gesponsorde koppelingen

U kent ze wel Loverboys. De in het begin de liefde volle prins, die zo lief is en cadeautjes geeft. Tegenwoordig werk ze niet altijd meer op deze manier echter kunnen ze je direct er onderuit halen door manipulatief gedrag.

De ouderwetse Loverboy bestaat bijna niet meer. Loverboys kunnen in alle soorten vormen en maten voor komen. Ze zijn goede mensenkenners en kunnen je vertrouwen op meerdere manieren proberen te winnen. Ze willen liever niet eerst geld aan je moeten uit geven. Waarom zouden ze dat doen als het ook op een gemakkelijker manier zal kunnen gaan. Zonder eerst te investeren en je toch zo ver te kunnen krijgen. Het kan niet alleen het domme naieve buurmeisje overkomen maar ook jou zelf. Ieder mens is bijna altijd op een moment zo zwak om in manipulatief gedrag te trappen. Of denk je dat het niet zo is. Denk maar eens aan die keer dat je goeie vriendin met de goede adviezen. Je veraadt om je geheime door te vertellen of door met je vriend er van door te gaan of op welk andere manier ook. Het is ons allemaal wel eens over komen dat we in val liepen door manipulatief gedrag van een ander.

Een loverboy kan geduld hebben je willen leren kennen. Aandacht in je steken. Je laten zien dat hij je kent als geen ander jou kent. Hij kan je vaderlijk gaan benaderen zoals kom maar ik leer je iets over computers of auto´s of wat dan ook. Steeds vaker gaat deze persoon meer in op je gevoel. Hij kan je complimenten geven over het feit dat je goed in bed bent. Of dat je goed kunt masseren. Vervolgens gaat hij stiekem zoeken naar je mindere kanten.

Dit kan op de volgende manieren veel aandacht aan je besteden. Van onderwerpen wisselen kijken hoe je reageert op plotselingen wisselingen. Hij gaat onderzoeken hoe hij je het beste kan bespelen. Door reacties en je eigen vertrouwen naar de persoon toe kun je hem dingen gaan vertellen wat hij later tegen je kan gaan gebruiken om je afhankelijk en onderdanig te maken. Want niemand kent jou zo goed als hij. Hij neemt je ook met je mindere kanten. Met nadruk op mindere kanten. Ondertussen kan je zo n gevoel van vertrouwens band hebben. Dat je alles gelooft wat hij je verteld. Ook kan hij tussen je persoonlijke papieren gaan kijken of even op je pc rond neuzen. Voor een eventueel vertrouwelijke tekst of een dag boek waar iedereen zich bloot durft te geven. Als hij deze informatie heeft kan hij hier op gaan inspelen.

Door je mindere kanten te benadrukken of telkens aangeven dat je iets heel slecht kunt. Terwijl dit degelijk niet zo is. Maar jij het ooit zo gevoeld heb en dit ergens hebt op geschreven. Telkens gaat men een stapje verder. Heel langzaam houden ze je langer op zodat jij je kan gaan verslapen s ochtends. Zo dat je regelmatig te laat op het werk gaat komen. Hij kan ook aan je gaan vragen blijf toch eens thuis van het werk. Maken we er samen gezellig een leuke dag van. Van 1 dag worden het er meer. Want 1 dag ziek melden is wel een beetje vreemd voor je werkgever. Steeds vaker proberen ze al je tijd in te nemen zodat je afgezonderd gaat worden. contacten met vriendinnen of vrienden verwateren. De band met je familie wordt minder want wat moeten anderen met ons. Wij moeten samen een toekomst op bouwen. Samen een gezinnetje stichten en niet met anderen. Zonder dat je het in de gaten hebt kun je in zijn spiraal terecht komen.

En op eens hoef je niet meer van je werkgever te komen. Want je kwam zo vaak te laat. Je functioneerde niet goed omdat je moe was van de nacht ervoor, omdat je regelmatig ziek was. En nu? Je komt in de ww gaat het allemaal nog goed komen. Hij heeft je inmiddels zo gemanipuleerd dat je zo n minderwaardigheids complex hebt op gelopen dat je faalt bij iedere sollicitatie gesprek. Telkens als je thuis komt wordt dit ook nog eens op een stiekeme weg zonder dat je het door hebt benadrukt. Je gaat er steeds meer in geloven. Telkens komt het onderwerp naar boven dat je goed bent in bed of dat je misschien goed kunt masseren. Je gaat steeds wanhopiger op zoek naar een baan want je wilt toch wat blijven doen. Heel langzaam wordt je in zijn web geduwt.

Waarom ga je niet voor  je zelf beginnen wordt er steeds vaker gemoppeld. Je kan ook gaan masseren. Daar heb je niet veel voor nodig. Kost niets om te beginnen want masseren kun je al zo goed. En voor je het weet sta je bij een of andere erotische massage salon binnen.

De eerste stap naar prostitutie is gezet. Zonder daar zelf ook maar een cent voor te hebben uit gegeven sta jij in een massage salon. Op aansporing van hem en blind vertrouwen voor hem.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie samenleving

Internationale afspraken klimaat

Artikel over internationale afspraken op het gebied van klimaatverandering.

Lachen en stress management

lachen en zijn voordelen

Ancient aliens theorie

Er zijn mensen die geloven dat onze beschaving is opgezet door buitenaards leven. Wat geloven zij nu precies

Liefde als een vogelvlucht

Liefde moet vrij voelen, alsof je een vogelvlucht maakt.

Skinheads the spirit of '69

Een artikel over de herkomst van skinheads en over alle vooroordelen die er bestaan ten opzichte van deze groep.

Durkheims visie op religie

In dit artikel wordt aan de hand van Durkheim's ideeën betoogd dat religie in de moderne samenleving niet verdwijnt, maar slechts een andere functie krijgt.

Populisme als ziekteverschijnsel parlementaire democratie.

“Het moderne populisme is een ziekteverschijnsel van de parlementaire democratie.”

Project X, woord van het jaar 2012

Wat is een project X-feest?

Verengelsing

Een artikel over een relevant probleemonderwerp binnen de Nederlandse samenleving. Verengelsing.

Kindermishandeling

Globale informatie over kindermishandeling

Bijgeloof over en met kerstmis

beschrijving van bijgeloof over de kerst

Hoe versier je een mooie vrouw?

Je ziet een mooie vrouw en je wilt haar versieren, hoe pak je dat aan?

Charlie Hebdo en hoe heilig is de vrijheid van meningsuiting in Frankrijk?

Naar aanleiding van de vreselijke aanslag op de redactie van Charlie Hebdo roepen alle Fransen dat de vrijheid van meningsuiting heilig is in Frankrijk, maar is dat ook zo?

Gevolgen van illegale onder(ver)huur.

Gevolgen van illegale onder(ver)huur voor de huurder.

Pesten? Wat een onzin!

Pesten? Wat een onzin!

Internationale rechtsvergelijkingen

Internationale rechtsvergelijkingen, waarin verscheelt Amerika nou met de rest van de wereld ?

Inburgeren: Een kans of een barrière?

Een essay over inburgeren in Nederland

Betrokkenheid op afstand

Hechting is de term voor een relatief duurzame affectieve relatie tussen een kind en één of meer personen met wie het kind regelmatig interactie heeft.

Hoezo trouw?

De trouw verdwijnt uit onze maatschappij. Is dat wel zo goed?

De Wet Mulder, theoretisch een bedenkelijke wet, in de praktijk een monsterlijk systeem.

De Wet Mulder is theoretisch al een wet met een tekort aan rechtswaarborgen, zoals ze wordt toegepast is ze nog meer een aantijging tegen de menselijkheid alhoewel de wet zelf haar uitvoerders niet verbiedt om ze netjes toe te passen.

Pesten en wat de gevolgen kunnen zijn

Pesten kan grote gevolgen hebben,

Soorten depressie

Verschillende types depressie

De Zeven Wereldwonderen

Alle zeven wereldwonderen op een rijtje

Ontstaan en ontwikkeling van jeugddelinquentie

De theorieën van Moffitt en van Loeber & Hay over het ontstaan en verloop van jeugddelinquentie.

A.S.P.C.A.Dierenbescherming in Amerika.

A.S.P.C.A.Dierenbescherming in Amerika