Meditatie en gezondheid


Publicatie datum:

Meditatie in het algemeen

Gesponsorde koppelingen

Meditatie kan jouw gezondheid verbeteren, energieniveaus verhogen en jouw plezier van het leven tot op een hoogtepunt brengen. Zonder enige twijfel zouden meer mensen van meditatie profiteren als zij de tijd vergden om de eenvoudige oefeningen te doen voor een kalmere geest, om spanning te verminderen en energieniveaus te verhogen.

Meditatie

Meditatie is een manier om jezelf te transformeren en te laten herstellen. Wanneer wij mediteren, staan wij de stroom van ideeën en gedachten toe om aan het punt te vertragen waar wij een kalme en positieve verbinding met ons vinden. Hoewel er vele verschillende manieren zijn om te mediteren, alle vormen hebben het doel onze aandacht te focussen om met een deel van onszelf te verbinden.

 

Waarom meditatie?

Het is nou eenmaal zo. Wij moeten moeilijke en zware situaties in de loop van het leven onder ogen zien. In plaats van een dagelijks verfrist gevoel te hebben, hebben we de neiging om de negativiteit en het verleden met ons mee te dragen. De gelukkige en tevreden persoon die je bent wordt overschaduwd door deze emoties. Plotseling voel je ongelukkig en ontevreden, en nog slechter; vaak is het proces zo subtiel, je weet niet eens waarom.

 

Meditatie is een manier om door die stadia heen te gaan van emoties in het verleden en teveel gepieker. In plaats van zelfmedelijden te hebben, nemen wij controle terug. Wij concentreren de aandacht op een weloverwogen manier en zien langzaam de valse delen van onszelf beginnen te verdwijnen zodra wij weer die bron van geluk koesteren. Hoewel meditatie een oude kunst is uit duizenden jaren geleden, bevestigt het moderne wetenschappelijke onderzoek nu wat de oude wijsheid lang geleden ontdekte. Onderzoek na onderzoek toont aan dat meditatie scherpere waarneming, concentratie, betere geheugen en creativiteit bewerkstelligt. Regelmatige meditators zijn gezonder, gelukkiger, meer ontspannen en productiever.

 

Doel van meditatie

Sommige meditators vermelden dat ze bovennatuurlijke ervaringen hadden tijdens het mediteren maar dat is niet het primaire doel van meditatie. Het doel van meditatie is om de staat van onze hart en ziel om te zetten en ons te brengen terug naar ons echte zelf. Wanneer wij gezonder en gelukkiger worden en zelfbewustwording tot stand brengen , beginnen meer voordelen automatisch te volgen: betere geestelijke gesteldheid, scherpere intuïtie evenals grotere toegang tot onbewuste middelen en capaciteiten.

 

Wees open bij het mediteren. De beste soort meditatie is wat voor jou het best voelt. Er zijn verschillende soorten meditaties met allerlei doelen zoals concentratie, visualisatie en toewijding. Een dagelijkse tien-minuten meditatie kan al veel verschil maken. Het is niet veel tijd vergeleken met hoe lang je dagelijks voor de spiegel staat voor je fysieke uiterlijk. Daar doe je iets met je fysieke lichaam, waarom dan ook niet wat tijd besteden voor je geest?

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Wanneer wordt het moderne communisme mogelijk?

Het huidige communisme is besmet door hebzucht en corruptie, het kapitalisme heeft echter ook gefaald. Wanneer wordt het moderne communisme mogelijk?

De impact van muziek op jongeren en adolescenten.

Steeds meer jongeren kunnen geen moment meer zonder muziek, hoe groot is de impact van muziek op adolescenten?

De beperkendheid van het huidige regeer akkoord.

In deze paper zal ik weerleggen waarom de regeer akkoorden die tegenwoordig worden geschreven de invloed van het parlement teveel beperken.

Hells Angels

Hells Angels Rides the Harley Davidson

Liefdesverdriet - een andere kijk

Dit artikel geeft een andere kijk op liefdesverdriet.

Waar maak je de mooiste fotokalender?

In veel huizen heeft de kalender een prominente plaats gekregen. Je hebt allerlei soorten. Verjaardagen van familie, vrienden en kennissen, je vindt ze terug op je verjaardagskalender.

Eerder stoppen met werken, pre pensioen

Eerder stoppen met werken kan nog steeds, lees hier hoe.

Wat is Democratie

Democratie bestaat uit demos(=volk) en crator(=regeren/macht). Democratie betekent dus het volk regeert.

Worden we permanent ongelukkig door de media?

De aanhoudende stroom vreselijke media berichten vergiftigt langzaam maar zeker ons leven.

Positieve uitwerkingen van plagen op de ontwikkeling van het kind

Veel kinderen worden geplaagd of gepest,hoewel velen denken dat dit een negatieve uitwerking heeft op de toekomst van het kind zijn er ook veel bewijzen dat er juist positieve effecten zijn van plagen op de ontwikkeling van het kind.

Verliefd worden is makkelijk, het moeilijkste is verliefd blijven (deel 1)

Iedereen kent het gevoel, vlinders in je buik en je ziet de wereld door een roze bril. Maar hoe houd je dat gevoel vast.

Horror huizen in India, als jeugd opvanghuizen exploitatie centrums worden.

De opvang van weeskinderen, gehandicapte en gemarginaliseerde kinderen in India is momenteel nog één grote puinhoop.

Waarom kiezen voor de subcultuur hiphop?

Dit is het laatste artikel in mijn reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel vertelt ik iets over de principes binnen deze subcultuur, waarom je voor deze subcultuur kunt kiezen en eventuele risico's.

Populisme als ziekteverschijnsel parlementaire democratie.

“Het moderne populisme is een ziekteverschijnsel van de parlementaire democratie.”

Hoe ver zijn we met het klonen van mensen?

Het klonen van dieren wordt al een aantal jaren gedaan, gaan we binnenkort ook mensen klonen en wat ze de voor- en nadelen daarvan?

Waarom moet vuurwerk verboden worden?

Ieder jaar rond nieuwjaar laait de discussie weer op, moet vuurwerk verboden worden?

Met hangjongeren naar de top, met hangjeugd naar de top

Lees hier de beste manier om met hangjongeren aan de top te komen.

Waarom Afrika het kan

Ontwikkelingsproblemen zijn op te lossen.

Zomertijd en wintertijd

Uitleg over de zomer- en wintertijd en een korte beschrijving van de geschiedenis hiervan.

De theologische lente

De Arabische lente is een voorbode van de theologische lente.

Katten van Groot tot Klein

Katten zijn vrijwel gelijk in structuur en in het gedrag.

Koninginnedag

De geschiedenis van koninginnedag tot aan vandaag

Provinciale Staten Verkiezingen

korte uitleg over wat de provinciale verkiezingen zijn

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Cross norm inhibitie en de invloed van normdragers

Bestaan er nog jonge rijke yuppies in Nederland?

In de jaren 90 van de vorige eeuw stonden yuppies volop in de belangstelling, bestaan er nog jonge rijke yuppies in Nederlands?