Obsessieve relaties


Publicatie datum:

Dit artikel gaat over obsessie binnen een relatie

Gesponsorde koppelingen

De relatie van liefde bestaat uit verschillende dimensies. Obsessieve liefde binnen een relatie is de slechtste manier van liefhebben, en nog erger wanneer je obsessie voor liefde kan aanzien. Dit artikel geeft informatie over obsessieve liefde, zodat mocht je hier binnen een relatie te maken mee hebben, je er beter mee om kan gaan.

De relatie van liefde bestaat uit verschillende dimensies. Obsessieve liefde binnen een relatie is de slechtste manier van liefhebben, en nog erger wanneer je obsessie voor liefde kan aanzien. Dit artikel geeft informatie over obsessieve liefde, zodat mocht je hier binnen een relatie te maken mee hebben, je er beter mee om kan gaan.

De emotie van liefde dient erkent te worden, maar mag nooit door een partner worden opgedrongen. Soms hebben mensen de behoefte om hun obsessieve liefde voor een ander te verwarren met het gevoel van liefde. Obsessie is een bepaalde gemoedstoestand en een  klinische aandoening , waardoor mensen erg egocentrisch worden en bijzonder onzeker kunnen worden naar hun partner toe.

Zij zullen eerder proberen om hun partner te onderdrukken, dan de emoties, persoonlijkheid en wensen van de partner proberen te doorgronden. Veelal wordt ook extreem veel aandacht gevraagd, wat gepaard kan gaan met jaloezie. Indien er een mentale stoornis aanwezig is, zal de persoon in kwestie klagen over hallucinaties van onfrisse beelden over de persoon door wie zij zijn geobsedeerd.

Op de een of andere manier vergroot dit de obsessie voor de partner. In meeste gevallen zal de partner met de obsessie niet schromen om de partner pijn te doen. Dit geldt op zowel het fysieke als het mentale aspect. De obsessieve partner zal zich nadrukkelijk willen laten gelden, door het gebruik van fysiek geweld. De gemoedstoestand is vaak niet relevant voor de partner die een obsessie heeft om bewust de partner bang te maken. Tevens wordt er geprobeerd om de partner de gehele tijd in een paniektoestand te laten verkeren, waardoor dit sadistisch kan overkomen. 

Het is niet moeilijk te raden dat de geobsedeerde voldoening haalt uit het feit dat de partner angstig is en hierdoor een trauma kan oplopen. Dit zal niet alleen bijdragen aan de eigenwaarde van de geobsedeerde partner, maar tevens het verlangen naar macht over de partner willen vergroten. De drang naar extreme aandacht is een vorm van onzekerheid, waarvan de oorzaak veelal afkomstig is uit de jeugdjaren, of afwijzingen die hebben plaatsgevonden in eerdere relaties. De partner met de obsessie is vaak bang om te verliezen, waardoor zij krachtiger zullen reageren op de persoon naar wie zij verlangen.  Zij willen zich vastklampen aan die persoon, angst inboezemen, waardoor er bij de andere partner een verstikkend gevoel kan ontstaan.


Heel vaak komt het voor dat indien de relatie wordt beëindigd, de geobsedeerde partner niet tot bezinning komt. Het is op dit punt raadzaam om medische hulp te zoeken om de realiteit onder ogen te zien en proberen de problemen te verhelpen. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Verliefd worden is zo gebeurt, maar hoe blijf je verliefd? (deel 3)

De vonk van de liefde zet je makkelijk in lichter laaien maar hoe hou je het liefdesvuur brandend?

Trouwringen kopen

Welke trouwring aanschaffen

Hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Telkens weer komen er nieuwe dictators aan de macht maar hoelang kan een dictator zijn gang gaan?

Vechter

waarom worden jongeren en volwassen mishandelt? Genoeg is genoeg,vind jij ook niet? Ik pik het niet langer!

Gratis daten, succesvol daten, de beste datingsites

Een pagina met tips voor gegarandeerd succesvolle daten op de beste datingsites.

Stiekem worden we steeds asocialer..

In de huidige maatschappij zie je dat we steeds minder rekening houden met de medemens. En dat we steeds meer vanuit onszelf denken en doen.

Je financiën weer op orde.

Je financiënen weer op orde brengen met hulp van een budgetcoach.

Schoefiti

Mysterie en fenomeen.

Hoogbegaafdheid: Hoe herken je het?

Kenmerken en informatie over het herkennen van hoogbegaafdheid

zwanger willen worden? en niet veel te besteden?

tips voor vrouwen die zwanger willen worden, of voor zwangeren die niet veel geld hebben te besteden.

De advocaat en zijn functie

Wat doet een advocaat en hoe gaat dat in z'n werk?

Van nozem tot punker – een geschiedenis van jongerensubculturen

Een korte geschiedenis (jaren '50 tot nu) van subculturen onder jongeren.

Waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Er komt steeds meer weerstand tegen het toelaten van steeds meer vluchtelingen maar waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Waarom kost een vluchteling ons niets maar verdienen we er geld aan?

Heel veel mensen mopperen dat vluchtelingen ons alleen maar geldkosten maar dit is niet zo, ze kosten ons niets en we verdienen er zelfs geld aan.

Waarom is de ene verslaving legaal en de andere verslaving illegaal?

Schrijfverslaving zorgt voor tijdelijke afleiding voor verslaafden en verminderd dus het gebruik van verslavende middelen en zou dus gesubsidieerd moeten worden.

Prioritering morele principes

Er zijn meerdere morele principes, wat is de juiste prioritering?

De economische crisis van 2008

In dit artikel beschrijf ik de economische crisis van 2008.

Wat zijn de oorzaken en de ontwikkeling van de Globalisering?

Heeft de globalisering invloed op het gebied van handel, financiën, technologie, communicatie en macro-economische coördinatie.

Zomerse zon

Zomerhitte

Nederlandse jongeren kunnen niet spellen

Het taalniveau van jongeren in Nederland daalt. Hoe komt dit? Hoe kunnen we er iets aan doen?

Verander jou impact op het klimaat/Samenleving!

Het veranderen van jou omgeving

Liefdesverdriet - een andere kijk

Dit artikel geeft een andere kijk op liefdesverdriet.

Met hangjongeren naar de top, met hangjeugd naar de top

Lees hier de beste manier om met hangjongeren aan de top te komen.

Het belang van taal

Om verschillende redenen is taal belangrijk genoeg om er voortdurend alert op te zijn bij het gebruik ervan. Een eigentijds voorbeeld van een steeds toenemende verloedering is het gebruik van naar...toe waar dit gebruik altijd en zonder uitzondering vervangbaar is door een juist geplaatst werkwoord.

Fair Trade verkoop in opmars

Het begrip Fairtrade gaat over handel met boeren in Ontwikkelingslanden met bepaalde voorwaarden