Oorlog in het midden-oosten


Publicatie datum:

De mogelijke gevolgen van een oorlog in het midden-oosten voor Nederland.

Gesponsorde koppelingen

Wanneer er oorlog komt in Iran, zal dit ook zijn gevolgen hebben voor Nederland en zelfs voor heel Europa.

Iran: We kunnen Israël in negen minuten vernietigen

maandag 6 februari 2012 15:47

Op diverse Iraanse overheidswebsites is een tekst verschenen waarin Iraniërs worden opgeroepen Joden te doden. Volgens de schrijver van het artikel kan Iran de staat Israël binnen negen minuten vernietigen.

2012 is nog maar twee maanden oud maar het staat nu al bol van oorlogstaal.

Vroeger zei ik altijd dat domme mensen niet bestaan. Iedereen is nu eenmaal anders was mijn verklaring. Vandaag ga ik die stelling verlaten. Ik ben er nu van overtuigd dat domme mensen wel degelijk bestaan. U raad het al. Diegene die oorlogstaal uitkramen zijn de meest domme schepsel. Nog dommer dan het achterend van een varken.

Oorlog of geweld. Waarom zou je iemand überhaupt iets aan willen doen. In de ongeveer 70 á 80 jaar dat je hier leeft moet je juist plezier maken en delen wat je hebt.

Helaas is het niet anders dan dat het nu is. Wat voor een scenario moet je je voorstellen als er daadwerkelijk oorlog komt in het Midden-Oosten?  En krijgen wij er dan ook mee te maken?

Het is natuurlijk koffiedik kijken maar het is zeer wel mogelijk dat ook wij de gevolgen gaan ondervinden van een eventuele oorlog.  Je hoeft allen maar te denken aan de olie die voor onze maatschappij van groot belang is. Je ziet het nu al aan de koers van een vat en de verwachtingen zijn dat dit wel eens kan gaan oplopen naar de $200,-.

Verder wonen er in Nederland naar schatting zo een 1 miljoen moslims. Niet geheel ondenkbeeldig dat deze groep zich laat horen in geval van een conflict. We hebben het gezien tijdens de golfoorlog, we hebben het gezien bij de moord op Theo van Gogh. Waarom is er zo een angst voor deze groep en is het terecht. De kranten berichten veelvuldig over Marokkaanse jongens die zich misdragen. Zelfs begrafenissen werden verstoord door leerlingen van de Bilal basisschool een islamitische basisschool in Amersfoort. Zij zien Hollandse meiden als hoeren die dan ook massaal worden lastiggevallen in bijvoorbeeld zwembaden. Alle  grote steden hebben hier ervaring mee. Het zijn slechts 2 voorbeelden van de velen.  Maar als je de berichten leest op internet en je ziet hoeveel haat er tussen de allochtonen en autochtonen bestaat, dan hou je je hart vast als de confrontatie in het Midden-Oosten gestalte krijgt en er daadwerkelijk wapengekletter zal klinken. Een grote verstoring van de openbare orde in Nederland ja in heel Europa?

Dit soort gebeurtenissen heeft zijn weerslag op de velen goede allochtonen, mensen die zich wel graag willen aanpassen omdat zij weten dat men hier te gast is.

Het conflict bestaat nu gelukkig nog alleen maar uit stoere taal tussen Israel, Iran en Amerika en het is te hopen dat het daarbij blijft, maar Bijbels gezien gaat dit een keer goed fout. De voorspellingen staan er vol mee. Of dit dat moment is? Het blijft de vraag.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Peter Arjan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie samenleving

Kinderen en spelen, waarom eigenlijk?

Kinderen spelen er op los, maar waarom?

Katten van Groot tot Klein

Katten zijn vrijwel gelijk in structuur en in het gedrag.

Hells Angels

Hells Angels Rides the Harley Davidson

Een feestelijk geboortebord

Het is elke weer een speciaal moment als er een baby wordt geboren. En dat mag gevierd worden ook! Familieleden, vrienden en kennissen leven, samen met buren en buurtgenoten, graag met de gelukkige ouders mee.

Wat is het verschil tussen een stedeling en een provinciaal?

Volgens kandidaat-raadslid van het CDA Joram Verstoep is iedereen die niet in Amsterdam woont een provinciale boer. Wat is het verschil tussen een stedeling en een provinciaal?

Waarom Afrika het kan

Ontwikkelingsproblemen zijn op te lossen.

Kunnen we alle vluchtelingen opnemen in onze maatschappij?

Alleen al uit Afghanistan, Somalië, Irak, Syrië, Soedan en Congo vluchten in 2013 meer dan 6 miljoen mensen, kunnen we al deze vluchtelingen opnemen in onze maatschappij?

Pakistan: Christen krijgt doodstraf

Asian Noreen, een 45 jarige analfabete en moeder van 5 kinderen, hoort in de Provincie Punjab in Pakistan de doodstraf tegen zich eisen.

is de jeugd van tegenwoordig echt zo rijk?

De jongeren van tegenwoordig hebben alles, maar zijn ze echt zo rijk of valt dat wel mee.

Sociale isolement: hoe krijg je sociaal contact

Hoe kun je snel sociaal contact krijgen met andere mensen? Wat zijn de mogelijkheden om een sociaal isolement te doorbreken?

De schrik van elke ouder: Je kind in de criminaliteit.

Ouders waarvan de kinderen het criminele pad op gaan zouden hun recht op kinderbijslag gaan verliezen met behulp van een nieuwe wet.

De geschiedenis van McDonald's en Ronald McDonald Kinderfonds Nederland

Het meest populaire fastfoodketen ter wereld

Het doel heiligt de kroongetuige

Nederland is gewend geraakt aan het fenomeen kroongetuige. De acceptatie voor het gebruik van een kroongetuige is door de jaren heen lichtelijk gegroeid.

The Great Chain of Knowing: De intelligentie van baby's

In dit artikel wordt het idee van The Great Chain of Knowing besproken. Er wordt ingegaan op het tabula rasa-idee van John Locke en de ontdekking dat baby's wel degelijk intelligentie bezitten.

Waarom zijn domme (laagopgeleide) mensen rechts en slimme (hoogopgeleide) mensen links?

Heb je een links-superieur ego als je vindt dat ieder mens gelijk is?

Trendverslag

Dit artikel gaat over de trends van nu in het interieur.

trouwen de meest perfecte dag

Heb je de stap gezet en wens je te trouwen? Heb je al aan alles gedacht?

Bezwaarschrift voor mijn boete

Bezwaarschrift schrijven voor mijn boete

Het Venus Project

De doelstelling van Het Venus Project.

Pubers: Hoe ga je met ze om? (Of: Hoe gaan ze met jou om?)

Puberperikelen

Op Avontuur in de Natuur met de Rugzak

Backpacking is dé Recreatie voor het Wandelen voor méér dan één dag.

Is een clown eigenlijk nog wel grappig?

In een Parijs woedt een ware clown terreur, maar ook hier zijn clowns niet allemaal meer om te lachen.

Transportbedrijven geraakt door de crisis

De transportsector wordt hard geraakt door de economische crisis: weinig werk, winstdalingen en faillisementen.

Werkstuk zinloos geweld en agressie

Iedere week vindt er wel een geval van zinloos geweld plaats, waar komt die agressie vandaan?

Betrokkenheid op afstand

Hechting is de term voor een relatief duurzame affectieve relatie tussen een kind en één of meer personen met wie het kind regelmatig interactie heeft.