Prada, budget of er tussen in?


Publicatie datum:

Tips bij geboorte van een kind de kosten te besparen

Gesponsorde koppelingen

Je kind verdient het allerbeste. Of dit betekent dat je dan ook altijd duurder uit bent is maar de vraag. Het maakt een budget- of een designerbaby niets uit hoeveel geld er aan hem is uitgegeven. Goed gevoed in een lekker warm bedje, zachte kleertjes en ouders die zielsveel van hem houden is voor zo'n kleintje eigenlijk het enige dat telt.

Natuurlijk is de verleiding om al die lieve en mooie spulletjes te kopen groot. Voor je het weet wordt er mee uitgegeven dan gepland. Naast alle onvermijdeljke kosten die een zwangerschap en bevalling met zich meebrengen, valt er gelukkig genoeg te besparen! Met de volgende suggesties maak je een goede start.

Minder inkomen

Veel ouders kiezen voor minder werken en moeten wennen aan lagere inkomsten. Dat kan een valkuil zijn. Vraag je bij iedere aankoop daarom af of je het echt nodig hebt of anders misschien kunt lenen, huren of tweedehands kunt aanschaffen. Op die manier ga je bewuster om met geld.

Baby- en kinderspullen aanschaffen

Gezinnen zijn lang niet zo groot als vroeger en de trends volgen elkaar snel op. Grote kans dat jouw droomkamer gewoon veel goedkoper is te vinden is op virtuele marktplaatsen. Gebruik slimme trefwoorden en zoek bijvoorbeeld op merknamen. Je zult versteld staan van het aanbod! Vraag doorgewinterde ouders wat je beter wel of juist niet moet kopen. Zo heb je minder snel een miskoop.

Iedereen mag het horen

Laat vooral ook op feestjes en verjaardagen weten wat je zoekt. Niet iedereen durft de aanstaande ouders tweedehands spulletjes aan te bieden. 'Ze willen vast alles nieuw' is nog iets wat vaak gedacht wordt. Doe daar juist je voordeel mee.

Autostoeltjes

Het kopen van een tweedehands autostoeltje heeft zo zijn risico's en is daarom niet aan te raden. Je weet niet altijd wat er mee is gebeurd en het is soms ook te oud om aan de huidige veiligheidseisen te voldoen. Helaas zijn er nieuwe autostoeltjes te koop die wel voldoen aan de wettelijke eisen maar in testen lager of slechter scoren dan andere soorten. Op internet is de ANWB-autostoeltjestest te vinden om diverse modellen en merken met elkaar te vergelijken. Dure stoelen zijn niet altijd de beste zo blijkt. Het is slim om het stoeltje voor de aankoop te passen in de auto's waar het stoeltje ingezet wordt.

Kinderwagens

Collega-ouders zijn vaak het beste op de hoogte als het gaat om ervaringen met kinderwagens in de praktijk. Ook hierbij is het handig om voor de aankoop te kijken of de kinderwagen handig in de auto past. Andere aandachtspunten kunnen onderhoud van de bekleding en kosten van de accessoires zijn. Vooraf orienteren os raadzaam. Je voorkomt dat je een wagenpark opbouwt.

Hapjes en prakjes

Als een kind aan de eerste hapjes moet wennen kan een potje handig zijn. Bijvoorbeeld als je de deur uit gaat of bij een kruidige maaltijd. Het is vrij duur om alleen kant-en-klare voeding te kopen. Soms treedt er gewenning op en wil je kind alleen nog maar uit potjes eten. Overweeg de aanschaf van een staafmixer, die kosten zul je snel er uit hebben als je het eten zelf maakt.

Fopspenen

Een kind van twee jaar heeft natuurlijk al lang geen zuigbehoefte meer. Fospenen raken ze kwijt of worden soms kapot gebeten. Wen op tijd het gebruik van spenen af en je bespaart niet alleen frustratie, maar ook het feit dat je ze vaak moet kopen.

Luiers

Voor-en tegenstanders zul je vast tegenkomen als het gaat om papieren of wasbare luiers. Dat is nog wel eens een punt van discussie. Het is niet eenvoudig om ze precies te vergelijken. Dit komt omdat beide typen luiers verschillend het milieu belasten, dit is afhankelijk van hoe vaak je verschoont, de wastemperatuur en de wijze van drogen. Kosten en milieubelasting ontlopen elkaar niet veel. Een aanzienlijke besparing is te realiseren als wasbare luiers door een tweede kind worden gebruikt. Ouders maken de keuze ook op basis van gemak en comfort.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Minder voedselverspilling, minder honger!

Betoog. Wij moeten zuiniger met ons voedsel omgaan en de vrijheid om het voedsel weg te gooien of te vernietigen moet beperkt worden.

De echte werkelijkheid

Een uitleg en verdere uitwerking van Plato's allegorie van de grot.

Trouwringen kopen

Welke trouwring aanschaffen

Betrokkenheid op afstand

Hechting is de term voor een relatief duurzame affectieve relatie tussen een kind en één of meer personen met wie het kind regelmatig interactie heeft.

Op Avontuur in de Natuur met de Rugzak

Backpacking is dé Recreatie voor het Wandelen voor méér dan één dag.

Het Venus Project

De doelstelling van Het Venus Project.

Mens en Maatschappij

Overvloed aan Informatie

Leon de Winter

De bekende Nederlandse schrijver, columnist en filmproducent

Kwalitatieve aansprakelijkheid

Legt uit wie aansprakelijk is bij kinderen, dieren, ondergeschikten, roerende zaken, opstal enz.

De Europese lijst van terroristische organisaties: onterecht er op, en nu?

Is schadevergoeding mogelijk als een persoon of een entiteit onterecht op de Europese lijst van terroristische organisaties is gezet?

De Nederlandse grondwet als symbool voor nationale eenheid in Nederland

in dit artikel wordt ingegaan op de discussie of de nederlandse grondwet een goed symbool is voor de nederlandse eenheid.

Justitiële interventies

Op het gebied van justitiële interventies bevinden we ons in een lastige, maar fascinerende periode.

Worden we permanent ongelukkig door de media?

De aanhoudende stroom vreselijke media berichten vergiftigt langzaam maar zeker ons leven.

Alleenstaande ouders in de bijstand

ouders in de bijstand

Wanneer verzetten we de klok van zomertijd naar wintertijd?

Zomertijd en wintertijd, wanneer zetten we de klok vooruit of achteruit?

Artsen Zonder Grenzen

De geschiedenis en activiteiten van Artsen Zonder Grenzen

Hans Christian Andersen

Over de sprookjesschrijver, Hans Christian Andersen.

Rechten van de vrouw

verhoudingen tussen man en vrouw in de geschiedenis

Oppas en babysitters

Waar moet je op letten bij het vinden van een goede oppas?

Goedkoop wonen kan, gratis wonen niet

Veel mensen moeten gedwongen goedkoop wonen want gratis wonen is verboden.

Kinderen en spelen, waarom eigenlijk?

Kinderen spelen er op los, maar waarom?

Belgische straatverlichting

België zie je vanuit de ruimte beter dan alle andere landen. Het land is enorm verlicht. Hoe is het toch zo ver kunnen komen ?

Los Gitanos

De oorsprong van de Zigeuners.

Kindermishandeling

Globale informatie over kindermishandeling

Opzegging van een arbeidsovereenkomst.

De regels over opzegging van een arbeidsovereenkomst.