Prada, budget of er tussen in?


Publicatie datum:

Tips bij geboorte van een kind de kosten te besparen

Gesponsorde koppelingen

Je kind verdient het allerbeste. Of dit betekent dat je dan ook altijd duurder uit bent is maar de vraag. Het maakt een budget- of een designerbaby niets uit hoeveel geld er aan hem is uitgegeven. Goed gevoed in een lekker warm bedje, zachte kleertjes en ouders die zielsveel van hem houden is voor zo'n kleintje eigenlijk het enige dat telt.

Natuurlijk is de verleiding om al die lieve en mooie spulletjes te kopen groot. Voor je het weet wordt er mee uitgegeven dan gepland. Naast alle onvermijdeljke kosten die een zwangerschap en bevalling met zich meebrengen, valt er gelukkig genoeg te besparen! Met de volgende suggesties maak je een goede start.

Minder inkomen

Veel ouders kiezen voor minder werken en moeten wennen aan lagere inkomsten. Dat kan een valkuil zijn. Vraag je bij iedere aankoop daarom af of je het echt nodig hebt of anders misschien kunt lenen, huren of tweedehands kunt aanschaffen. Op die manier ga je bewuster om met geld.

Baby- en kinderspullen aanschaffen

Gezinnen zijn lang niet zo groot als vroeger en de trends volgen elkaar snel op. Grote kans dat jouw droomkamer gewoon veel goedkoper is te vinden is op virtuele marktplaatsen. Gebruik slimme trefwoorden en zoek bijvoorbeeld op merknamen. Je zult versteld staan van het aanbod! Vraag doorgewinterde ouders wat je beter wel of juist niet moet kopen. Zo heb je minder snel een miskoop.

Iedereen mag het horen

Laat vooral ook op feestjes en verjaardagen weten wat je zoekt. Niet iedereen durft de aanstaande ouders tweedehands spulletjes aan te bieden. 'Ze willen vast alles nieuw' is nog iets wat vaak gedacht wordt. Doe daar juist je voordeel mee.

Autostoeltjes

Het kopen van een tweedehands autostoeltje heeft zo zijn risico's en is daarom niet aan te raden. Je weet niet altijd wat er mee is gebeurd en het is soms ook te oud om aan de huidige veiligheidseisen te voldoen. Helaas zijn er nieuwe autostoeltjes te koop die wel voldoen aan de wettelijke eisen maar in testen lager of slechter scoren dan andere soorten. Op internet is de ANWB-autostoeltjestest te vinden om diverse modellen en merken met elkaar te vergelijken. Dure stoelen zijn niet altijd de beste zo blijkt. Het is slim om het stoeltje voor de aankoop te passen in de auto's waar het stoeltje ingezet wordt.

Kinderwagens

Collega-ouders zijn vaak het beste op de hoogte als het gaat om ervaringen met kinderwagens in de praktijk. Ook hierbij is het handig om voor de aankoop te kijken of de kinderwagen handig in de auto past. Andere aandachtspunten kunnen onderhoud van de bekleding en kosten van de accessoires zijn. Vooraf orienteren os raadzaam. Je voorkomt dat je een wagenpark opbouwt.

Hapjes en prakjes

Als een kind aan de eerste hapjes moet wennen kan een potje handig zijn. Bijvoorbeeld als je de deur uit gaat of bij een kruidige maaltijd. Het is vrij duur om alleen kant-en-klare voeding te kopen. Soms treedt er gewenning op en wil je kind alleen nog maar uit potjes eten. Overweeg de aanschaf van een staafmixer, die kosten zul je snel er uit hebben als je het eten zelf maakt.

Fopspenen

Een kind van twee jaar heeft natuurlijk al lang geen zuigbehoefte meer. Fospenen raken ze kwijt of worden soms kapot gebeten. Wen op tijd het gebruik van spenen af en je bespaart niet alleen frustratie, maar ook het feit dat je ze vaak moet kopen.

Luiers

Voor-en tegenstanders zul je vast tegenkomen als het gaat om papieren of wasbare luiers. Dat is nog wel eens een punt van discussie. Het is niet eenvoudig om ze precies te vergelijken. Dit komt omdat beide typen luiers verschillend het milieu belasten, dit is afhankelijk van hoe vaak je verschoont, de wastemperatuur en de wijze van drogen. Kosten en milieubelasting ontlopen elkaar niet veel. Een aanzienlijke besparing is te realiseren als wasbare luiers door een tweede kind worden gebruikt. Ouders maken de keuze ook op basis van gemak en comfort.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Werkstuk zinloos geweld en agressie

Iedere week vindt er wel een geval van zinloos geweld plaats, waar komt die agressie vandaan?

Mannen in de kinderopvang, kan dat?

In dit artikel wordt ingegaan op het nut van mannen binnen de kinderopvang

Betrokkenheid op afstand

Hechting is de term voor een relatief duurzame affectieve relatie tussen een kind en één of meer personen met wie het kind regelmatig interactie heeft.

Gilles de la Tourette

Wat is Gilles de la Tourette?

Succes koning Willem!

Beatrix doet afstand van de troon en we zijn natuurlijk heel benieuwd hoe hij dat gaat doen. Dit artikel bevat kort wat prins Willem over het koningschap zei en hoe hij het wil invullen. En daarbij wensen wij hem natuurlijk heel veel succes.

Mens en Maatschappij

Overvloed aan Informatie

Kinderhuwelijk

Onze cultuur kent dit verschijnsel niet, maar in veel culturen wordt dit als normaal beschouwd

De advocaat en zijn functie

Wat doet een advocaat en hoe gaat dat in z'n werk?

Worden we permanent ongelukkig door de media?

De aanhoudende stroom vreselijke media berichten vergiftigt langzaam maar zeker ons leven.

Hoe staan we vandaag de dag tegenover seksualiteit in onze samenleving.

De seksuele revolutie begon in de jaren 60 van de vorige eeuw, hoe staan we nu tegenover seksualiteit?

Eindhoven Airport blijft groeien

Het vliegveld in Eindhoven wordt steeds populairder. Kunnen we Eindhoven Airport al het tweede Schiphol noemen?

Verander jou impact op het klimaat/Samenleving!

Het veranderen van jou omgeving

Provinciale Staten Verkiezingen

korte uitleg over wat de provinciale verkiezingen zijn

Leven in een wereld zonder oorlog, is wereldvrede mogelijk?

Iedere dag zie ik mensen vechten op televisie of internet, toch leef ik al mijn hele leven in een wereld zonder oorlog.

Mijn koninkrijk

Google als nieuwe leerschool

Liefdesverdriet - een andere kijk

Dit artikel geeft een andere kijk op liefdesverdriet.

Wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

De zogenaamde “carbon footprint” wordt al gebruikt als rekenfactor voor de invloed van de productie op het milieu maar wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

The Green Man

Hij is de spirituele indentiteit van deze uitgestrekte wouden: een voorstelling in half-menselijke gedaante van de duurzame Boom-energie. Ook onderwees hij onze voorouders in de levensgeheimen.

Homohuwelijk

Hoe gewoon het homohuwelijk is in vergelijking tot het heterohuwelijk.

Hoe versier je een mooie vrouw?

Je ziet een mooie vrouw en je wilt haar versieren, hoe pak je dat aan?

Populisme als ziekteverschijnsel parlementaire democratie.

“Het moderne populisme is een ziekteverschijnsel van de parlementaire democratie.”

De schrik van elke ouder: Je kind in de criminaliteit.

Ouders waarvan de kinderen het criminele pad op gaan zouden hun recht op kinderbijslag gaan verliezen met behulp van een nieuwe wet.

Waar gaan wij naar toe?

Essay nummer 2 geschreven als opdracht voor het vak ethiek door Erwin van der Land

Gelukkig worden, een gelukkig toeval, domme pech of geluk door menselijk toedoen

Op deze pagina een uitleg over het verschil tussen gelukkig toeval, domme pech en menselijk toedoen.

Ost Deutschland

Oost Duitsland is hernoemd als; Het Voormalig Oostelijk Grond-Gebied van Duitsland