Sociale isolement: hoe krijg je sociaal contact


Publicatie datum:

Hoe kun je snel sociaal contact krijgen met andere mensen? Wat zijn de mogelijkheden om een sociaal isolement te doorbreken?

Gesponsorde koppelingen

Het is een vreselijk gevoel om in een sociaal isolement te zitten. In Nederland is eenzaamheid een groot probleem en kan voor veel klachten zorgen. Om uit de sleur van eenzaamheid en isolement te komen is vaak hulp van buitenaf nodig. Hoe meer contact er gelegd wordt, hoe meer je van je leven kan genieten en hoe gelukkiger je kunt worden. Gooi de handdoek niet te snel in de ring en zoek vandaag nog naar nieuwe contacten!

Isolement doorbreken

Als je een eenzaam leven leidt is dat vaak geen pretje. De behoefte aan gezelschap is een lust die wij als mensen allemaal bezitten. Wij willen graag contact met andere mensen en hebben dat ook nodig. Wij hebben andere mensen nodig om onszelf te kunnen herkennen. Wie wij zijn leiden wij vaak af aan de reacties van andere mensen. Wat is normaal en wat is acceptabel gedrag? Zonder andere mensen om ons heen kun je daar niet achterkomen. Andere mensen zijn ook nodig voor zelfreflectie. Als je ergens mee zit, je 'ei' even kwijt wilt of je wilt graag iets weten over een bepaalde zaak heb je andere mensen nodig om een mening te weten. Het is dus erg belangrijk om een sociaal isolement te doorbreken.

Zoeken naar contacten

Het zoeken naar sociale contacten is dus erg belangrijk. De vraag is natuurlijk hoe je dat gaat doen als je geen ervaring hebt met contacten leggen. Het is om te beginnen al heel erg belangrijk dat je geaccepteerd hebt dat contacten leggen met andere mensen een positief punt is. Het laten voor wat het is, is in dit geval dus geen goede zaak. 

Contacten leggen kan veel moeilijker lijken dan het is. Dankzij de nieuwe technologieën is het veel makkelijker geworden om contacten te leggen met andere mensen. Denk eens aan het internet. Internet is het medium om snel en direct contact te leggen met wie je ook maar wilt. Je kunt zelf zoeken naar mensen en mensen negeren als je geen contact wilt. Tevens kun je deelnemen aan bijvoorbeeld een forum waar jij een profiel aan kunt maken. Een forum is een soort bijeenkomst van mensen die op het internet een profiel hebben aangemaakt. Je kunt via geschreven woorden contact leggen.

Hulp bij contact maken

Als je weinig tot geen sociaal contact hebt met andere mensen ligt dat vaak aan de angst om contact te maken. Het internet is daarom erg handig om contacten te leggen als je sociaal een beetje onhandig bent. Uiteraard heeft contacten leggen via internet ook een aantal nadelen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende:

  • erg onpersoonlijk
  • je traint geen face to face interactie
  • het is vaak wat onduidelijk
  • men kan zich beter voordoen dan hij/zij is
Als je voor het eerst contact maakt met iemand is het goed om te onthouden dat je niet teveel informatie bloot moet geven. Je kunt het allerbeste bescheiden blijven. Geef niet direct te veel informatie prijs en praat liever over het weer. Praten over het weer is één van de allerbeste ijsbrekers. 
 
Duik de kroeg in!

In de kroeg is het altijd gezellig. De kroeg is namelijk bedoeld om contacten te leggen onder het genot van een drankje. In de kroeg komen mensen bijeen om gezellig te kletsen. In de kroeg ontstaan vaak ook de nodige contacten die een levenlang kunnen duren! Hoe meer mensen je leert kennen, hoe groter je vriendenkring wordt en hoe leuker en dynamischer je leven kan gaan worden. Onthoud dat je maar één keer leeft en haal het beste uit je kort bestaan. Bij sociale contacten is altijd het belangrijkste om te onthouden dat het nooit schaadt om een praatje te beginnen. Mensen vinden het juist erg prettig als je begint met een praatje. Neem het voortouw en je leven wordt een stuk kleurrijker!
Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Waarom moet de consument steeds meer verleid worden? (ten koste van het milieu)

Steeds meer milieuvriendelijk producten wijken voor meer vervuilende producten die de consument meer verleiden.

Haast- of huisvrouw?

Gratis basis internet voor iedereen met Free Basics Platform van Internet.org

Facebook oprichter promoot Free Basics Platform voor gratis basis internet voor iedereen.

De Wet Mulder, theoretisch een bedenkelijke wet, in de praktijk een monsterlijk systeem.

De Wet Mulder is theoretisch al een wet met een tekort aan rechtswaarborgen, zoals ze wordt toegepast is ze nog meer een aantijging tegen de menselijkheid alhoewel de wet zelf haar uitvoerders niet verbiedt om ze netjes toe te passen.

De oorsprong van Stichting De Kringen

Hoe uit een verdrietig initiatief een mooie stichting ontstond.

De verloedering van de samenleving is een veelvoorkomend topic.

Het artikel gaat over een veelvoorkomend topic.

Soorten depressie

Verschillende types depressie

Autisme

Wat is Autisme? En hoe kan ik dat herkennen?

Tips voor toekomstige pleegouders

Pleegouder zijn is uitdagend werk

Over gummen en potloden

We zijn vertrouwd met gummen en potloden, maar waar komen ze vandaan?

De beste relatietherapie, gratis relatietherapie

Problemen met je partner, lees hier de beste gratis relatietherapie.

Amazone

Van de naam Amazon wordt gezegd, dat de benaming het gevolg is van een Oorlog waarin Francisco de Orellana heeft gevochten, samen met een Stam van Tapuyas en diverse andere Stammen uit Zuid Amerika.

Blijven lezen met een leesbeperking!

Er zijn veel soorten leeshulpmiddelen op de markt verkrijgbaar. De groot letterboeken en braille boeken kennen we allemaal, maar er is meer!

Wat zijn de oorzaken en de ontwikkeling van de Globalisering?

Heeft de globalisering invloed op het gebied van handel, financiën, technologie, communicatie en macro-economische coördinatie.

Oppas en babysitters

Waar moet je op letten bij het vinden van een goede oppas?

Nederlandse jongeren kunnen niet spellen

Het taalniveau van jongeren in Nederland daalt. Hoe komt dit? Hoe kunnen we er iets aan doen?

Gebeurtenissen rond 1990

Gebeurtenissen die in de jaren '90 plaatsvonden. Belangrijk of onbelangrijk, maar die toch net zoals vele andere gebeurtenissen een kleine of grotere impact op de wereld zoals wij die kennen hebben gehad.

Groen licht en groene lampen rukken op

Op bouwplaatsen en daarbuiten rukt de groene schijnwerper en andere verlichting met groene lampen steeds verder op

Wintertijd en zomertijd

Het hoe en waarom van het verzetten van de klok.

De definitie van intelligent zijn

De beschrijving van de betekenis intelligentie

Richtlijnen van een BHV verbanddoos

Ben je op zoek naar een geschikte BHV verbanddoos? Wat moet hier eigenlijk in zitten en wat wordt verplicht door de overheid?

Levenseindekliniek, vrijwillige levensbeëindiging

Niemand vraagt erom om geboren te worden maar steeds meer mensen vragen of ze mogen sterven.

Wat is cultuur

Wat houdt cultuur nou eigenlijk in?

Inburgeren: Een kans of een barrière?

Een essay over inburgeren in Nederland

Stichting Stadshout Amsterdam

Dit is een weergave van het gedachtegoed van Crisow von Schulz, oprichter van Stichting Stadshout