Vaccinatie, van twee kanten belicht


Publicatie datum:

Gesponsorde koppelingen

Zal ik mijn kind wel of niet laten inenten, en waarom wel of niet? Dit zijn vragen waar vooral ouders met kinderen mee kampen. Veel ouders vinden dat er slecht wordt geïnformeerd over de gevolgen, van daaruit is ook de organisatie 'Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken' (NVKP opgericht. In deze tekste wil ik informatie over vaccineren geven met zowel de voor als nadelen. 

Algemene informatie vaccins

Een vaccinatie is een nabootsing van een ziekteverwekker, deze moet er dan voor zorgen dat je lichaam er antistoffen voor gaat produceren. Je bent dus beschermt voor een ziekte omdat je lichaam al antistoffen heeft aangemaakt. Er zijn twee soorten vaccins: de dode vaccins en de levende vaccins. Een dood vaccin bevat sotffen die de ziekteverwekker produceert. Het afweersysteem kan meteen na besmetting beginnen met bestrijding. Voorbeelden van dode vaccins zijn die tegen kinkhoest, tetanus, polio e.a. Een levend vaccin is anders. Het bevat een verzwakt virus en een kund zal bij deze prik de ziekte verlicht doormaken. De BMR-vaccin tegen de bof, de mazelen en de rodehond zijn voorbeelden hiervan. Het RIVM (Rijkstinstituur voor Volksgezondheid en Milieu) doet onderzoek en adviseert de overheid over de gezondheid. Het doet wereldwijd onderzoek en verspreid dit onder wetenschappers maar ook onder het publiek. De Nederlandse overheid kan ket Rijksvaccinatieprogramma zelf aansturen en is dus niet gebonden aan de commerciele vaccinproducenten. In Nederland is vaccinatie niet verplicht maar het wordt wel sterk aangeraden. Het RVP (Rijksvaccinatieprogramma) nodigt ouders uit om hun kind te laten inenten, 95% van de ouders doet dit ook.

Voordelen
Bij vaccinatie zijn zowel voordelen als nadelen, of de voordelen opwegen tegen de nadelen is aan u als lezer te beslissen. Het grootste voordeel van vaccinatie is, zonder da je de ziekte in zijn geheel hebt doorlopen, toch beschermt bent tegen deze ziekte. Je hebt dus niet kans op erge gevolgen van de ziekte. Ziekten als poliomyelitis hebben verlamming of zelfs sterfte als gevolg. Het inenten hiertegen wordt ook sterk aangeraden omdat de gevolgend zeer ernstig zijn. Vaccinatie wordt ook vaak aangeraden wanneer iemand naar een ver land gaat, soms zijn vaccinaties dat zelfs verplicht.Ook heeft vaccinatie voor een grote groep in een land of in de wereld voordelen. Dit is al gebeurd bij de pokken. Dit is jaren één van de grootste plagen in de wereld geweest, deze is nu geheel uitgeroeid middels vaccinatie. De pokken vaccinatie is daarom nu ook niet meer nodig. Het is vooral belangrijk dat iedereen zich inent, vindt het RIVM, want als 90% ingeënt is dan zal de andere 10% geneutralisereerd worden, dit wordt ook wel de 'groepsimmuniteit' genoemd.

Nadelen
Natuurlijk zijn er ook nadelen. Een nadeel is dat sommige vaccinaties maar voor een korte periode gelden, bij kinkhoest weten ze niet eens hoeland de vaccinatir werkt maar ze gokken op een paar jaar.  Een ander nadeel is de bijwerkingen die een vaccinatie tot gevolg kan hebben. Dit begint bij vrij onschuldige bijwerkingen als lichte zwelling op de plek van inenting, dit komt regelmatig voor bij kinderen. Maar er zijn ook ernstigere verschijnselen, het begint bij koortst of verschijnselen als braken of diarree maar kan ook een verstoord slaappatroon veroorzaken, een kind kan in schok raken of kan stuipen krijgen. Ook kan er allergie optreden na een vaccinatie. 

Hopelijk heb ik u goed geholpen met het geven van informatie. Blijf als ouder altijd kritisch, het gaat tenslotte om uw kind. Weeg de voordelen met de nadelen, maar let er wel op dat de nadelen liever in de doofpot worden gestopt, en zoals ik al in de inleiding heb aangegeven is daar de organtisatie NVKP uit ontstaan. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Gebeurtenissen rond 1990

Gebeurtenissen die in de jaren '90 plaatsvonden. Belangrijk of onbelangrijk, maar die toch net zoals vele andere gebeurtenissen een kleine of grotere impact op de wereld zoals wij die kennen hebben gehad.

Liefde als een vogelvlucht

Liefde moet vrij voelen, alsof je een vogelvlucht maakt.

Is de nationaal sociale politiek het beste voor het Nederlandse volk?

In deze onzekere tijden rijst bij veel mensen de vraag, of de nationaal sociale politiek het beste is voor het Nederlandse volk?

Brand in Moedrijk zal vertrouwen in de overheid schaden

De ervaring leert dat de gevolgen van de brand in Moedrijk vooral het vertrouwen in de overheid zal schaden.

Betoog: Pesten moet strafbaar worden gesteld

Een betoog waarin argumenten worden gegeven om het samenlevingsprobleem genaamd pesten strafbaar te maken

Dag Koningin Beatrix, Hallo Koning Willem Alexander

Koningin Beatrix doet na 33 jaar op 30 april 2013 door ondertekening van akte van abdicatie afstand van de troon.

Kun je ontslagen worden door een privébericht op Facebook?

Je zet uit frustratie een negatief privé bericht over een collega op je afgesloten Facebook account, kan dit je ontslag tot gevolg hebben?

De impact van muziek op jongeren en adolescenten.

Steeds meer jongeren kunnen geen moment meer zonder muziek, hoe groot is de impact van muziek op adolescenten?

Meld je gratis aan voor Utopia

Utopia is een groot succes, meld je ook gratis aan voor Utopia.

Waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Er komt steeds meer weerstand tegen het toelaten van steeds meer vluchtelingen maar waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Hoe los je goedkoop gedragsproblemen op?

Gedragsproblemen kun je goedkoop oplossen met behulp van de piramide van Maslow en Pavlov.

Hoe ontstaat eenzaamheid bij ouderen en wat kun je er aan doen?

Eenzaamheid bij ouderen wordt in Nederland een steeds groter probleem, hoe komt dat en wat is er aan te doen?

Wat drijft de Soenniten tot hun terreurdaden?

Steeds vaker worden er aanslagen gepleegd door extremistische Soenniten, wat drijft hen tot hun daden.

De perfecte wereld

Wat zou onze maatschappij verbeteren?

Marktplaats nl, Marktplaats auto.

Marktplaats.nl is de bekendste plek om nieuwe en tweedehands spullen te kopen en verkopen.

Aristoteles Socrates Onassis

De Rijkste en Meest Beroemde Man van de Wereld

Moet “Zwarte Piet” weg, ja of nee?

Één van de grote wereldvragen van dit moment, moet “Zwarte Piet” weg?

Koude oorlog

stukje geschiedenis van de koude oorlog

Loverboys op de moderne manier van werken

Loverboys en de moderne stijl van werken.

www.brandwonden.nl, Brandwonden stichting, brandwonden

Brandwonden stichting, geeft informatie over brandwonden, vraagt aandacht voor preventie, eerste hulp, behandeling en begeleiding van patiënten en onderzoek.

Oorzaken van lynchings in Mexico

In dit artikel zal worden besproken welke oorzaken het fenomeen lynchen in Mexico heeft

Positieve uitwerkingen van plagen op de ontwikkeling van het kind

Veel kinderen worden geplaagd of gepest,hoewel velen denken dat dit een negatieve uitwerking heeft op de toekomst van het kind zijn er ook veel bewijzen dat er juist positieve effecten zijn van plagen op de ontwikkeling van het kind.

Recht op zelfverdediging

Mag je iemand doodschieten in Nederland uit noodweer?

De opkomst van de FBI

Het ontstaan van het beruchte elitecorps van de Amerikaanse overheid.