Waarom een Dag van Eenheid?


Publicatie datum:

Internationale beweging Humanity's Team vraagt de VN een Dag van Eenheid uit te roepen

Gesponsorde koppelingen

Eind mei 2010 biedt de internationale beweging Humanity's Team ( Team van de Mensheid ) aan de Verenigde Naties een petitie aan, de "Oneness Day Petition", waarin zij vraagt om het uitroepen van een Dag van Eenheid. Waarom zouden de VN dat moeten doen?

Eind mei 2010 biedt de internationale beweging Humanity's Team ( Team van de Mensheid ) aan de Verenigde Naties een petitie aan, de "Oneness Day Petition", waarin zij vraagt om het uitroepen van een Dag van Eenheid. Er worden meer dan 50.000 handtekening aangeboden.

Waarom zouden de Verenigde Naties een Dag van Eenheid moeten uitroepen en wat heeft de wereld er aan?

De VN heeft in zijn naam het verenigen van Naties, kort door de bocht: het bijelkaar brengen van landen / gemeenschappen. Een van de doelstellingen is te zorgen dat landen met elkaar in gesprek blijven, elkaar ondersteunen en niet bestrijden. Daarnaast zijn er verschillende humanitaire doelstellingen, waardoor hulp geboden kan worden aan landen en groepen mensen in levensbedreigende situaties. Veel mensen kennen de Verklaring van de Rechten van de Mens en de Verklaring van de Rechten van het Kind en de bijbehorende internationale verdragen. In alle gevallen gaat het om zaken van de politiek en de economie. Het raakt ons wel, maar gebeurt eigenlijk over onze hoofden, hoe belangrijk deze dingen ook zijn voor onze wereldsamenleving.

Een Dag van Eenheid zou de grote idealen weer tot menselijke proporties kunnen terugbrengen. Wat raakt jou en mij. Wat betekent een ander mens en zijn welzijn, waar ook ter wereld, voor mij? De Verenigde Naties zijn opgericht in de hoop op "nooit meer oorlog" - tussen landen. Een Dag van Eenheid zou kunnen worden ingesteld in de hoop op "vrede en verbondenheid" - tussen mensen.

De VN blijken meer en meer een papieren tijger en het toneel van allerlei politiek gekrakeel. Wanneer gewone mensen weer achter de idealen gaan staan en begrijpen waarom vrede en samenwerking internationaal, maar óók in je eigen achtertuin, van belang zijn voor ons leven en dat van onze kinderen, dan kunnen deze mensen druk uitoefenen op diegenen die nu nog de macht hebben en politieke en economische spelletjes spelen. Het is goed denkbaar dat dan de Verenigde Naties, of in ieder geval de idealen daarachter weer voorop komen te staan en ook in de internationale samenwerking de rol krijgen die ze verdienen.

Doelstelling: Dag van Eenheid voor iedereen

De Verenigde Naties en ook individuele landen kennen allerlei feestdagen en plechtige dagen, maar veel van die dagen verwijzen naar tegenstellingen en strijd of zijn gericht op groepen mensen. De Dag van Eenheid is bedoeld voor iedereen en zelfs letterlijk de hele wereld. Het uitroepen van een dergelijke dag heeft natuurlijk een symbolische betekenis, maar kan ook daadwerkelijk verandering te weeg brengen.

Het is een uitdagende gedachte: de mensheid is "Een". Het betekent dat we ongeacht onze verschillen en misschien wel tegenstellingen met elkaar verbonden zijn. Niet alleen hebben we allemaal recht op leven, maar ook op erkenning van wie wij willen zijn. Het elkaar respecteren is in onze "globale" wereldeconomie niet zomaar een rooskleurig ideaal - het is een voorwaarde voor overleven van de mens. Als anderen ons respecteren voelen we ons veilig en durven we te leven zoals we ècht zelf willen leven. Als wij anderen respecteren - en dat kan ook door een eerlijke discussie aan te gaan - zullen zij zich ook veilig voelen. Als we anderen NIET respecteren is de kans groot dat ook wijzelf niet worden gerespecteerd.

Heel praktisch: als het me niet interesseert of een ander veilig en gezond kan leven loop ik het risico op een gevecht om eerste levensbehoeften als water, voedsel, brandstof, een gezond milieu, een plek om te wonen. Als het me wèl interesseert hoef ik niet meteen alles op te geven wat ik heb, maar kan ik wel beginnen bij te dragen aan een wereld die een thuis voor elk mens kan zijn. Het brengt ook met zich mee, dat je zorg hebt voor je leefomgeving, dieren, de natuur.

De VN Petitie en meer

De internationale initiatiefnemer van de Petitie is een beweging van mensen van over de hele wereld die proberen te leven zoals ze zelf behandeld zouden willen worden, met respect en met de durf om zich uit te spreken en verenigt mensen van allerlei landen, culturen en geloofsovertuigingen. Het moosite moment is, wanneer zo'n beweging niet meer nodig is. De mensen achter het initiatief van de Dag van Eenheid doen het niet voor zichzelf, maar voor alle mensen. Een beweging als Humanity's Team vindt het natuurlijk leuk als mensen zich aansluiten - maar belangrijker is dat mensen begrijpen dat de mensheid een "team" is: zonder samenwerken en samenleven zou de mensheid de verliezer kunnen worden in zijn eigen strijd met zich zelf. Veel van de ruim 50.000 handtekeningen komen dan ook van willekeurige aardbewoners en uiteenlopende bewegingen en groepen.

Of het initiatief stand houdt zal pas op termijn duidelijk worden. Inspirerend is het wel.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Is een clown eigenlijk nog wel grappig?

In een Parijs woedt een ware clown terreur, maar ook hier zijn clowns niet allemaal meer om te lachen.

Met hangjongeren naar de top, met hangjeugd naar de top

Lees hier de beste manier om met hangjongeren aan de top te komen.

Overbevolking

Beschrijving van overbevolking, de evolutie, gevolgen, problematiek en oplossingen.

Aristoteles Socrates Onassis

De Rijkste en Meest Beroemde Man van de Wereld

Hoogbegaafdheid: Hoe herken je het?

Kenmerken en informatie over het herkennen van hoogbegaafdheid

Verander jou impact op het klimaat/Samenleving!

Het veranderen van jou omgeving

Welke rol speelt de persoonlijkheid van de ouder bij de opvoeding van een kind?

Valt de appel echt zo ver van de mand?

Een scheiding een normale zaak maar geen gemakkelijke zaak!

Bij een scheiding moeten er allerlei zaken geregeld worden.

Is die trouwring wel nodig?

Is het verplicht trouwringen uit te wisselen bij een huwelijk?

Turkije en de Europese Unie; Islam en Christendom

Christenen vormen een heel klein deel van de Turkse bevolking en worden gewantrouwd en gezien als tweederangs burgers.

Wat is Democratie

Democratie bestaat uit demos(=volk) en crator(=regeren/macht). Democratie betekent dus het volk regeert.

Telepathie

In het Oude Grieks betekend dit Afstandelijke Communicatie

Koninginnedag

De geschiedenis van koninginnedag tot aan vandaag

Groen licht en groene lampen rukken op

Op bouwplaatsen en daarbuiten rukt de groene schijnwerper en andere verlichting met groene lampen steeds verder op

Voorkomen van eenzaamheid bij bejaarden.

Voorkomen doet het veel, eenzaamheid bij bejaarden, hoe kun je het voorkomen…

Is de numerieke identiteit de oplossing voor etnische discriminatie?

Hoe zou het zijn als we geen naam zouden hebben maar een numerieke identiteit?

De Wet Mulder, theoretisch een bedenkelijke wet, in de praktijk een monsterlijk systeem.

De Wet Mulder is theoretisch al een wet met een tekort aan rechtswaarborgen, zoals ze wordt toegepast is ze nog meer een aantijging tegen de menselijkheid alhoewel de wet zelf haar uitvoerders niet verbiedt om ze netjes toe te passen.

Werkloosheid

Hierin beschrijf ik wat voor manieren van werkloosheid er zijn.

Hoe je ex partner terug krijgen

Bijna iedereen maakt wel mee dat je relatie in moeilijkheden zit, hier lees je tips over wat je juist wel en niet moet doen om hem/haar terug te krijgen.

De Vogelvrij Verklaarden

De Balling, In Ballingschap, In Exile of terwijl ; De Outlaw

Pubers: Hoe ga je met ze om? (Of: Hoe gaan ze met jou om?)

Puberperikelen

Rare werkelijke wetten in Verenigde Staten

Vreemde echte wetten op allerlei staten in Amerika

Zelfmoordvideo op facebook door cyberpesten

Hoe komt het dat er op Facebook een video circuleert van een meisje dat zelfmoord pleegt voor haar webcam?

Los Gitanos

De oorsprong van de Zigeuners.

Amazone

Van de naam Amazon wordt gezegd, dat de benaming het gevolg is van een Oorlog waarin Francisco de Orellana heeft gevochten, samen met een Stam van Tapuyas en diverse andere Stammen uit Zuid Amerika.