Wat militairvrouwen niet willen horen


Publicatie datum:

Een stukje met humoristische ondertoon over de opmerkingen die militairvrouwen regelmatig te horen krijgen.

Gesponsorde koppelingen

Tijdens een uitzending van manlief krijgen militairvrouwen heel regelmatig opmerkingen en vragen waar ze niet echt blij van worden. Hier een geschreven stuk met een humoristische ondertoon over die opmerkingen en de reactie die een goedgebekte militairvrouw je terug zou kunnen geven.

1. “Ben je niet bang dat hij doodgeschoten wordt?!” 

Dit is nummer één van de ‘dúh’ lijst! Natuurlijk zijn militairvrouwen daar bang voor. De gedachte zit altijd in hun achterhoofd! (Maar bedankt hé, je hebt het even snel weer naar de oppervlakte gehaald. Misschien kun je volgende keer aan iemand met kanker vragen of hij bang is om te sterven…)

2. “Ik snap niet hoe je het doet, ik zou het echt niet kunnen…”

(Dit is bedoeld als een compliment. Maar is nogal irriterend! Waarom? Het is niet zo dat militairvrouwen vanaf hun geboorte hebben gedroomd van de dag dat ze alleen en bezorgd de telefoon overal meenemen, zelfs tot onder de douche. Ze zijn niet gemaakt van een soort mysterieus materiaal waardoor ze meer aankunnen, ze zijn gevraagd om deze taak op hun te nemen. Ze gaan de uitdaging aan en proberen de kracht te vinden om opofferingen te maken. 

3. “Hij is in ieder geval niet in Irak gelukkig.” 

Dit is absoluut de meest irritante opmerking voor vrouwen waarvan hun man in Afghanistan zit. Wat denk je dat er gebeurt in Afghanistan? Een internationaal toernooi golf? 

4. “Denk je dat hij thuis mag komen voor kerst/ verjaardag/ geboorte/ familie reünie etc?” 

Kijk je wel eens naar het nieuws? Nee! Ze komen niet thuis voor één van deze dingen. 

5. “Wat ga je doen om jezelf bezig te houden als hij weg is?” 

Kort antwoord: proberen zichzelf gezond houden. Misschien is er ergens een militairvrouw die zich verveelt als haar man weg is… Voor de grote rest, met of zonder kinderen, moeten ze die tijd twee mensen tegelijk zijn. Dat houdt ze toch voldoende bezig... Ze zijn eenzaam, maar ze vervelen zich niet. En elke avond twee flessen wijn achterover slaan houdt ze dan altijd nog bezig. :)

6. “Hoe lang nog voordat hij uit dienst mag?”

Dit is vervelend zelfs wanneer de mannen nog niet eens uitgezonden zijn! De meeste van de mannen tellen niet af naar de dag dat ze de dienst verlaten. Veel van hen blijven bijtekenen en bijtekenen omdat ze warempel houden van het werk dat ze doen. Of ze geven zich keer op keer op om terug te gaan op een uitzending. Er is voor hen daar werk te doen.

7. “Deze uitzending is het vast makkelijk, nu je de vorige keer ook mee hebt gemaakt.”

Het is leren omgaan met lange afwezigheid. Militairvrouwen vinden dingen uit om het allemaal wat makkelijker te maken als de mannen weg zijn. Maar het wordt NOOIT makkelijk en de bommen en kogels vliegen niet ineens over de jongens heen, omdat ze toevallig al eens eerder daar zijn geweest. De bezorgdheid gaat nooit weg. 

8. Mijn vriend/man moest drie weken naar Amerika voor zijn werk, ik snap helemaal wat je doormaakt nou.

Deze lijkt wel een beetje op nummer 2. Vergelijk de zakenreis van je man niet met een uitzending van 4-6 maanden naar een oorlogsgebied. Afgezien van de overeenkomst van het tijdverschil, is er toch bijna geen te vinden. Niemand schoot op je man, of probeerde hem op te blazen met een IED. Je man kon eigenlijk zodra hij wilde met je bellen en hij vloog heel comfortabel met een commerciële vlucht. Militairvriuwen voelen zich in geen geval verbonden met je en vaak zijn ze zelfs wat verontwaardigd over deze opmerking. Een zakenreis van een paar weken vergelijken met een uitzending naar een oorlogsgebied van een aantal maanden is hetzelfde als een gloednieuwe BMW X6 vergelijken met een belabberde Hyundai Excel. 

9. “Wow, je moet hem wel heel erg missen!”

Deze valt ook duidelijk onder de categorie ‘dúh’! Natuurlijk worden de mannen gemist! Er bestaan vrouwen die hem niet missen en die zijn nu gescheiden. 

10. “Waar is hij eigenlijk? ... Oh, ik weet niet waar dat is hoor!?”

Er wordt niet verwacht dat iedereen weet waar de Chora vallei ligt en waar de patrouillebasis Poentjak zich bevind. Wel wordt verwacht dat men weet dat dit in Afghanistan ligt. En dat geldt ook voor Kabul en Kandahar. Het zou toch wel heel fijn zijn als men weet dat de Nederlandse militairen in Uruzgan in Tarin Kowt en Deh Rawod gelegerd zijn. En de taliban is een grote dreiging voor hen daar. Dit zijn geen militaire geheimen, maar basisfeiten en ze zijn elke dag wel op tv of in de krant!

11. “Nou, hij heeft er toch zelf voor gekozen…”

Ja onbenul, hij heeft gekozen om militair te worden. En elke dag werkt en beschermt hij daar zodat jij van die stomme opmerkingen kan maken. Hij heeft er niet voor getekend om geraakt te worden, hij tekende daarvoor omdat hij van zijn werk houdt en om ons land te beschermen! 

12: Mis je de sex niet? Ik zou dat echt niet zo lang volhouden hoor…”

Hmmmmm, nee, die sex wordt niet gemist hoor.. Militairvrouwen zijn robots... Maar serieus: echtgenoten van militairen leren vrij snel dat hun relatie gegrond is op iets meer dan sex alleen. Ze leren snel om de belangrijke dingen te waarderen, zoals gewoonweg zijn stem horen, zijn gezicht zien, elke avond samen te eten. En de harde waarheid is: de meeste relaties zouden zeer waarschijnlijk niet lang standhouden zonder 5 maanden sex. 

13: “Nou, als je het mij vraagt…”

Ho, stop onmiddellijk! Er is niets gevraagd! Hé, militairvrouwen houden er echt wel van om soms lekker te discussiëren, maar niet in de supermarkt, niet midden op straat, niet in de kroeg waar ze aan het stappen zijn met vriendinnen om de boel even te vergeten en al helemaal NIET op het werk! Ze vertellen collega’s over uitzendingen zodat ze het een beetje begrijpen waarom ze ineens veel extra willen werken, maar zich ook rot rennen voor de boodschappen, een schoon huis, de kinderen etc… Militairvrouwen willen hiermee collega’s NIET een uitnodiging geven om ineens alle politieke ideeën over oorlog en defensie naar ze te spuien.

Last, but not least:

14: “Moet hij weer weg? O, wat erg…”

Hij doet zijn werk en hij houdt er van, dus zeg niet dat het zo erg is! Alsjeblieft: denk voor even niet aan je luxe leventje hier, maar sta stil bij het feit dat onze militairen oorlog voeren hier ver vandaan, juist om de oorlog hier ver vandaan te houden. Probeer hen en hun werk ook maar een klein beetje te waarderen. 

Als je iets wilt zeggen? Zeg dan maar dank je wel… Want bovenal zijn deze echtgenotes van sex beroofde vrouwen voor jou rustige slaap en vrijheid. ;)


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

zwanger willen worden? en niet veel te besteden?

tips voor vrouwen die zwanger willen worden, of voor zwangeren die niet veel geld hebben te besteden.

Is het streven naar autarkie, autarkisch wonen en qua energie autarkisch zijn goed?

Texel wil in 2030 op het gebied van energie in 2030 volledig autarkisch zijn, is dat goed?

Mermaids

Mermaids is vertaald in het Nederlands Zeemeerminnen

Wat zijn de oorzaken en de ontwikkeling van de Globalisering?

Heeft de globalisering invloed op het gebied van handel, financiën, technologie, communicatie en macro-economische coördinatie.

Virtuele schandpalen

Een essay over de verticale en horizontale bescherming van de burger tegen zijn mogelijke vogelvrijverklaring door internet

Staatshervorming

Een samenvatting van de laaste staatshervorming.

Populisme als ziekteverschijnsel parlementaire democratie.

“Het moderne populisme is een ziekteverschijnsel van de parlementaire democratie.”

Waarden en normen leren

Leren van waarden en normen

De beperkendheid van het huidige regeer akkoord.

In deze paper zal ik weerleggen waarom de regeer akkoorden die tegenwoordig worden geschreven de invloed van het parlement teveel beperken.

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Velodrome d'Hiver

In 1942 vond de grootste razzia in de Franse geschiedenis plaats. Duizenden Joden werden ondergebracht in het wielerstadion Velodrome d'Hiver wachtend op hun dood in Auschwitz.

Wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

De zogenaamde “carbon footprint” wordt al gebruikt als rekenfactor voor de invloed van de productie op het milieu maar wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

Soorten organisaties, bijvoorbeeld het Museum van het Universum?

Wat voor soorten organisaties zijn er? Wat is het interessantste van een organisatie als het Museum van het Universum?

Cyberpesten

Algemene informatie over een moderne vorm van pesten: cyberpesten

Omgaan met angsten bij kinderen

Omgaan met angsten bij kinderen

Project X, woord van het jaar 2012

Wat is een project X-feest?

Waarom wordt ons leven steeds complexer en moet je alle tijd doden?

Wordt ons leven zelf complexer of maken we het zelf steeds complexer?

Schoefiti

Mysterie en fenomeen.

Ontstaan en ontwikkeling van jeugddelinquentie

De theorieën van Moffitt en van Loeber & Hay over het ontstaan en verloop van jeugddelinquentie.

Bestaan er nog echte Samurai vrouwen?

Bestaan er nog steeds echte Japanse vrouwelijke krijgers of Samurai vrouwen?

Hoe verminder je het aantal bejaarde mensen en is dit de oplossing voor het bejaardenprobleem?

Er komen steeds meer bejaarde mensen bij in Nederland, hoe verminder je het aantal bejaarde mensen?

Is die trouwring wel nodig?

Is het verplicht trouwringen uit te wisselen bij een huwelijk?

De schrik van elke ouder: Je kind in de criminaliteit.

Ouders waarvan de kinderen het criminele pad op gaan zouden hun recht op kinderbijslag gaan verliezen met behulp van een nieuwe wet.

Waarom komt er steeds meer ziekte, ellende en rampspoed voor in mijn directe omgeving?

Hoe is het te verklaren dat er iedere dag meer ziekte, ellende en rampspoed voorkomt in mijn directe omgeving?

Waarom kost een vluchteling ons niets maar verdienen we er geld aan?

Heel veel mensen mopperen dat vluchtelingen ons alleen maar geldkosten maar dit is niet zo, ze kosten ons niets en we verdienen er zelfs geld aan.