Wilders oorzaak val kabinet


Publicatie datum:

Geert Wilders heeft het zijn eigen kabinet laten vallen. Waarom heeft hij Nederland in een tijd van crisis laten vallen? Is dit een strategisch slimme zet?

Gesponsorde koppelingen

Geert Wilders heeft besloten het begrotingsbeleid van het kabinet Rutte niet te steunen. Hierdoor komt een einde aan de wekenlange onderhandelingen in het Catshuis. Door de terugtrekking van de PVV komt er na anderhalf jaar een einde aan het minderheidskabinet met de gedoogsteun van de PVV. Maar waarom heeft Geert Wilders deze beslissing genomen? Is deze beslissing voordelig voor de PVV of voor Nederland? Of wil de heer Wilders gewoon meer tijd voor de promotie van zijn anti-islam boek in Amerika? Wellicht wil hij zich richten op een nieuwe carièrre in de Verenigde Staten?

Gesponsorde koppelingen

Anti-islam.

De drijfveren van Geert Wilders blijven voor velen onduidelijk. Waarom ben je anti-Europa? Waarom ben je tegen hoofddoeken? Waarom ben je zo extreem tegen een bevolkingsgroep die, over het algemeen, prima functioneert in de Nederlandse samenleving. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar niet de gehele islamitische bevolking in Nederland zijn terroristen of overvallers. Deze uitzonderingen zijn ook te vinden in de autochtone Nederlandse bevolking, dit zijn dan ook de mensen die aangepakt moeten worden, autochtoon of allochtoon. Geert Wilders zegt te staan voor de gewone hardwerkende Nederlander en de AOW'er, maar denkt hij nou echt dat deze mensen er beter op worden als we geen bezuinigingsbeleid in werking stellen voor het tegengaan van de economische crisis. Waarom zal deze man de stekker uit de onderhandelingen hebben getrokken?

Verovering Amerika?

Misschien is de promotie van zijn boek in Amerika wel de rede dat hij de onderhandelingen een halt heeft toegeroepen. Wilders heeft een anti-islam boek geschreven die hij binnenkort gaat promoten in de Verenigde Staten. Zal deze man het in Amerika net zo ver schoppen als Ayaan Hirsi Ali, die momenteel een erg goede baan heeft met een bijbehorend erg goed salaris. De vraag is alleen of Amerika ontvankelijk is voor de man met het, voor Amerikaanse begrippen, rare kapsel.

Eigen glazen ingooien.

Geert Wilders heeft misschien wel een strategische fout gemaakt met deze beslissing. In September zullen er nieuwe verkiezingen worden gehouden, maar welke partij zal nog willen samenwerken met de onbetrouwbare PVV? Het Nederlandse volk moet opnieuw naar de stembus, maar of er opnieuw zoveel stemmen zullen komen voor de PVV is nog maar de vraag. Zeker na alle ophef over het Polenmeldpunt, de hoofdoek van de koningin tijdens het staatsbezoek aan Oman en het taalgebruik richting de Turkse president. Alle partijen zullen binnenkort weer starten met hun verkiezingscampagne en wij zullen stemmen op diegene die ons het meest kan bieden in een economisch onstabiele tijd. Laat de beste winnen!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Peuters en eten, de ramp en de tips.

Waarom eten peuters niet altijd goed en wat kun je er aan doen?

Met je vinger in je neus

Waar komen etiketten eigenlijk vandaan en hoe ontwikkelen deze zich?

2 oktober Internationale dag van de geweldloosheid

beschrijving van de internationale dag van de geweldloosheid.

Wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

De zogenaamde “carbon footprint” wordt al gebruikt als rekenfactor voor de invloed van de productie op het milieu maar wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

Obsessieve relaties

Dit artikel gaat over obsessie binnen een relatie