Wilders oorzaak val kabinet


Publicatie datum:

Geert Wilders heeft het zijn eigen kabinet laten vallen. Waarom heeft hij Nederland in een tijd van crisis laten vallen? Is dit een strategisch slimme zet?

Gesponsorde koppelingen

Geert Wilders heeft besloten het begrotingsbeleid van het kabinet Rutte niet te steunen. Hierdoor komt een einde aan de wekenlange onderhandelingen in het Catshuis. Door de terugtrekking van de PVV komt er na anderhalf jaar een einde aan het minderheidskabinet met de gedoogsteun van de PVV. Maar waarom heeft Geert Wilders deze beslissing genomen? Is deze beslissing voordelig voor de PVV of voor Nederland? Of wil de heer Wilders gewoon meer tijd voor de promotie van zijn anti-islam boek in Amerika? Wellicht wil hij zich richten op een nieuwe carièrre in de Verenigde Staten?

Anti-islam.

De drijfveren van Geert Wilders blijven voor velen onduidelijk. Waarom ben je anti-Europa? Waarom ben je tegen hoofddoeken? Waarom ben je zo extreem tegen een bevolkingsgroep die, over het algemeen, prima functioneert in de Nederlandse samenleving. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar niet de gehele islamitische bevolking in Nederland zijn terroristen of overvallers. Deze uitzonderingen zijn ook te vinden in de autochtone Nederlandse bevolking, dit zijn dan ook de mensen die aangepakt moeten worden, autochtoon of allochtoon. Geert Wilders zegt te staan voor de gewone hardwerkende Nederlander en de AOW'er, maar denkt hij nou echt dat deze mensen er beter op worden als we geen bezuinigingsbeleid in werking stellen voor het tegengaan van de economische crisis. Waarom zal deze man de stekker uit de onderhandelingen hebben getrokken?

Verovering Amerika?

Misschien is de promotie van zijn boek in Amerika wel de rede dat hij de onderhandelingen een halt heeft toegeroepen. Wilders heeft een anti-islam boek geschreven die hij binnenkort gaat promoten in de Verenigde Staten. Zal deze man het in Amerika net zo ver schoppen als Ayaan Hirsi Ali, die momenteel een erg goede baan heeft met een bijbehorend erg goed salaris. De vraag is alleen of Amerika ontvankelijk is voor de man met het, voor Amerikaanse begrippen, rare kapsel.

Eigen glazen ingooien.

Geert Wilders heeft misschien wel een strategische fout gemaakt met deze beslissing. In September zullen er nieuwe verkiezingen worden gehouden, maar welke partij zal nog willen samenwerken met de onbetrouwbare PVV? Het Nederlandse volk moet opnieuw naar de stembus, maar of er opnieuw zoveel stemmen zullen komen voor de PVV is nog maar de vraag. Zeker na alle ophef over het Polenmeldpunt, de hoofdoek van de koningin tijdens het staatsbezoek aan Oman en het taalgebruik richting de Turkse president. Alle partijen zullen binnenkort weer starten met hun verkiezingscampagne en wij zullen stemmen op diegene die ons het meest kan bieden in een economisch onstabiele tijd. Laat de beste winnen!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Vrijheid

essay over vrijheid

Wat is cultuur

Wat houdt cultuur nou eigenlijk in?

Trendverslag

Dit artikel gaat over de trends van nu in het interieur.

Minder alcoholische drankjes

Redenen om minder alcoholische drankjes te drinken

Katten van Groot tot Klein

Katten zijn vrijwel gelijk in structuur en in het gedrag.

Wat is de Holebifoon nu precies en met welke vragen kan je er terecht?

De Holebifoon is een vrijwillige organisatie die mensen helpt met vragen rond seksualiteit.

Toename verkoop van gouden sieraden in pandjeshuizen

Verkopen van je spullen

Nederland als het Israël van het Westen

Nederland als uitverkoren natie

Hoogbegaafdheid

Wat is Hoogbegaafdheid? Een definitie, omschrijving en enkele kenmerken.

De achtergrond van hiphop

Eerste artikel in een reeks over de subcultuur hiphop. In dit artikel kort de achtergrond en de basis van de subcultuur hiphop.

Wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

De zogenaamde “carbon footprint” wordt al gebruikt als rekenfactor voor de invloed van de productie op het milieu maar wat zijn de invloeden van de productie op het milieu op de kostprijs?

Visies op het kind: bevrijding, ontwikkeling en zorg

Er worden drie visies op het kind besproken: het bevrijdingsperspectief, het ontwikkelingsperspectief en het zorgperspectief. Ik zal in een betoog het zorgperspectief verdedigen.

Gratis basis internet voor iedereen met Free Basics Platform van Internet.org

Facebook oprichter promoot Free Basics Platform voor gratis basis internet voor iedereen.

Welke terroristen hebben hun doel bereikt?

Er gaat tegenwoordig geen dag voorbij of er wordt wel ergens ter wereld een terroristische aanslag gepleegd. Zijn er ook terroristen die hiermee hun doel hebben bereikt?

Waarom plegen jonge Eskimo’s steeds vaker euthanasie?

Vroeger kozen alleen oude Eskimo’s voor euthanasie door bevriezing, waarom kiezen tegenwoordig jonge Eskimo’s steeds vaker voor euthanasie?

Aristoteles Socrates Onassis

De Rijkste en Meest Beroemde Man van de Wereld

Rangen bij de Koninklijke Luchtmacht

Welke rangen kennen wij bij de Nederlandse luchtmacht en hoe kan je deze herkennen?

Waarom Afrika het kan

Ontwikkelingsproblemen zijn op te lossen.

De perfecte wereld

Wat zou onze maatschappij verbeteren?

Jongeren en jeugddelinquentie

Er zijn twee soorten van jeugddelinquentie waar jongeren te maken mee kunnen krijgen; de tijdelijke en de langdurige. Daarnaast zijn er jongeren die niet te maken krijgen met jeugddelinquentie.

Moet “Zwarte Piet” weg, ja of nee?

Één van de grote wereldvragen van dit moment, moet “Zwarte Piet” weg?

Tips voor toekomstige pleegouders

Pleegouder zijn is uitdagend werk

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

Selectiviteit in de Strafrechtspleging

De opkomst van de FBI

Het ontstaan van het beruchte elitecorps van de Amerikaanse overheid.

Communiceren met een groep kinderen, het geven van instructies.

Altijd al willen weten hoe je een groep kinderen op de juiste manier aan het werk krijgt?