Zomerse zon


Publicatie datum:

Zomerhitte

Gesponsorde koppelingen

Het doorbrengen van de zomerse dagen onder de zon is natuurlijk een pret voor de hele familie. Je moet wel oppassen dat je niet teveel wordt blootgesteld aan de zonnestraling. Met wat kennis is het natuurlijk mogelijk om de hele familie tegen zonschade te beschermen terwijl je toch nog wel kan genieten. Om veilig de zomerse dagen door te brengen zijn er hieronder wat tips:

Het doorbrengen van de zomerse dagen onder de zon is natuurlijk een pret voor de hele familie. Je moet wel oppassen dat je niet teveel wordt blootgesteld aan de zonnestraling. Met wat kennis is het natuurlijk mogelijk om de hele familie tegen zonschade te beschermen terwijl je toch nog wel kan genieten. Om veilig de zomerse dagen door te brengen zijn er hieronder wat tips:

 

Verminder uw blootstelling: De zonnestralen zijn het sterkst tussen 11 uur ‘s ochtends en 4 uur 's avonds. Probeer je activiteiten onder de zon te doen vóór of na deze periode.

 

Gebruik ten alle tijde zonnebrandcrème: Volgens de American Cancer Society, zo'n 70 à 80 procent van de UV-straling van de zon komen door de wolken heen, dus je moet je ook beschermen tijdens bewolkte momenten. Voor kinderen, kies een waterdicht zonnebrandcreme met minstens SPF 30. Breng het overvloedig op de huid aan en wacht dan 20 minuten voordat je naar buiten gaat. Doe het weer na twee uurtjes or vlak nadat je gezwommen of gezweet hebt, vooral als het zonnebrandcrème niet waterdicht is. Zorg ervoor dat jouw zonnebrandcrème niet is verlopen; sommige dermatologen stellen om elk jaar een nieuwe te kopen. Wegens huidgevoeligheid is het niet raadzaam om zonnebrandcrème op baby's aan te brengen. In plaats daarvan moet je proberen je kindje uit het zonlicht te houden.


Draag beschermende kleding: De gemakkelijkste manier om jezelf tegen de zon te beschermen is zoveel mogelijk je armen en je benen te bedekken met losse kleding. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan omdat je anders het heel warm zal krijgen.

 

Vergeet jouw hoed en zonnebril niet: Probeer zoveel mogelijk je hoofd en je gezicht te beschermen door bijvoorbeeld een hoed te dragen. Bescherm ook je ogen tegen zonschade met zonnebril die 99 tot 100 percent van de straling UV-A en UV-B blokkeert.

 

Zodra je lichaamstemperatuur toeneemt, kan het moeilijk zijn om koel te blijven. Hier wat tips om koel te blijven:

* Veel water drinken.

* Draag een hoed.

* Blijf in de schaduw en houdt baby's onder zes maanden weg van direct zonlicht.

* Drag losse en lichte kleding.

 

Drank

De beste tijd om vloeistof te consumeren is voordat je dorstig bent. Tegen de tijd dat je dorstig bent is jouw lichaam al namelijk uitgedroogd. Er is niks mee als je een regelmaat houdt bij het drinken vooral tijdens zomerse maanden. Vermijd dranken die cafeïne of alcohol bevatten terwijl je onder de zon zit of tijdens warme dagen. Deze dranktypes bevorderen de productie van urine waardoor je dan meer uitgedroogd zal worden. De beste dranken zijn water of één van de vele op smaak gebrachte sportdranken die op de markt zijn.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 56
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie samenleving

Kraamzorg

Wat is kraamzorg en waar let je op bij het inschrijven.

Ancient aliens theorie

Er zijn mensen die geloven dat onze beschaving is opgezet door buitenaards leven. Wat geloven zij nu precies

De schrik van elke ouder: Je kind in de criminaliteit.

Ouders waarvan de kinderen het criminele pad op gaan zouden hun recht op kinderbijslag gaan verliezen met behulp van een nieuwe wet.

Van nozem tot punker – een geschiedenis van jongerensubculturen

Een korte geschiedenis (jaren '50 tot nu) van subculturen onder jongeren.

Groepen, hoe werkt het theoretisch gezien

Groepsdynamica in de theorie

Belgische straatverlichting

België zie je vanuit de ruimte beter dan alle andere landen. Het land is enorm verlicht. Hoe is het toch zo ver kunnen komen ?

De kerstboom

Een van de tradities van Nederlanders met kerst is het opzetten van een kerstboom, maar dit is oorspronkelijk geen Nederlandse traditie.

Interview Marianne Thieme

In 2006 vlak voor de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer werden er bij ons op school ook verkiezingen gehouden.

Windenergie, windkracht, gratis groene stroom

Steeds meer nieuwe maar ook verbeterde oude vindingen zorgen voor gratis windenergie voor iedereen.

Gratis internet, gratis beltegoed, gratis smartphone

Iedere moderne puber wil graag gratis internet, gratis beltegoed en een gratis smartphone krijgen.

De invloed van televisie op de taalontwikkeling

Onderzoek naar de invloed van televisie op de taalontwikkeling van jonge kinderen.

Wat maakt ontwikkelingshulp zo moeilijk?

Geld ophalen voor ontwikkelingshulp blijkt heel makkelijk te zijn maar het vervolgens goed besteden is heel moeilijk. Wat maakt ontwikkelingshulp zo moeilijk?

De rechten van verstandelijk gehandicapte ouders

de rechten van verstandelijk gehandicapte ouders

Drama Apeldoorn op koningendag

Drama Apeldoorn op koningendag

Zelfmoordvideo op facebook door cyberpesten

Hoe komt het dat er op Facebook een video circuleert van een meisje dat zelfmoord pleegt voor haar webcam?

Internationale afspraken klimaat

Artikel over internationale afspraken op het gebied van klimaatverandering.

Gelukkig worden, een gelukkig toeval, domme pech of geluk door menselijk toedoen

Op deze pagina een uitleg over het verschil tussen gelukkig toeval, domme pech en menselijk toedoen.

Kwalitatieve aansprakelijkheid

Legt uit wie aansprakelijk is bij kinderen, dieren, ondergeschikten, roerende zaken, opstal enz.

Waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Er komt steeds meer weerstand tegen het toelaten van steeds meer vluchtelingen maar waarom zijn we moreel verplicht de Syrische vluchtelingen te helpen?

Discriminatie: een maatschappelijk probleem

Dit hebben we wel vaker gehoord: een ‘outsider'-gevoel van een allochtoon in een omgeving met alleen maar autochtonen. Ook discriminatie in de werkvloer komt vaak voor.

Waar maak je de mooiste fotokalender?

In veel huizen heeft de kalender een prominente plaats gekregen. Je hebt allerlei soorten. Verjaardagen van familie, vrienden en kennissen, je vindt ze terug op je verjaardagskalender.

Een feestelijk geboortebord

Het is elke weer een speciaal moment als er een baby wordt geboren. En dat mag gevierd worden ook! Familieleden, vrienden en kennissen leven, samen met buren en buurtgenoten, graag met de gelukkige ouders mee.

Is die trouwring wel nodig?

Is het verplicht trouwringen uit te wisselen bij een huwelijk?

De geschiedenis van het joodse volk in vogelvlucht.

Het allereerste begin...lees alles over Abraham, Jakob, Jozef en Mozes

Hoe wordt je lid van de Illuminati?

Steeds meer mensen zijn bang voor de Illuminati. De oplossing is echter simpel. Lid worden van de Illuminati. Lees hier hoe je lid wordt van de Illuminati?