Makkelijk veel geld verdienen of kiezen voor jezelf


Publicatie datum:

Natuurlijk is veel geld verdienen makkelijk maar soms moet je kiezen voor jezelf.

Gesponsorde koppelingen

Rijke vrouw met Trotsky 

Veel mensen zullen het herkennen, je bent in een goede functie gerold en je verdiend er goed mee. Je bent er echter ook naar gaan leven dus hou je evengoed niets over aan het eind van de maand. Op een dag kom je tot de conclusie dat je precies weet hoe de laatste 20 jaar van je werkzame leven eruit komen te zien.

Gesponsorde koppelingen

Rijkdom went:
De eerste keer dat mijn huidige maandsalaris op mijn bankrekening gestort werd voelde ik me heel rijk. De wereld ging voor me open, ik kocht een groot huis, een dure auto en we gingen steeds vaker uit eten en steeds verder op vakantie. Ik moest er wel hard voor werken maar ik genoot geweldig van mijn rijkdom. Het was echter opmerkelijk hoe snel ik aan mijn rijkdom gewend raakte. Na een paar jaar werd al deze luxe tot mijn schrik heel gewoon voor mij.

Veel geld maar niet genieten:
Het lijkt geweldig als je je alles kunt veroorloven maar naarmate ik ouder word merk ik dat het steeds moeilijker wordt om te genieten van mijn geld. Dat is heel confronterend, je werkt hard, je verdient goed maar je geniet er niet van. Zelfs een lange vakantie naar een verre bestemming is gewoon geworden.

De mooiste vakantie:
Op een dag vroeg ik mezelf af wat mijn allermooiste vakantie ooit is geweest. Ik kwam tot de conclusie dat dat de vakantie was toen ik met mijn broer, vier vrienden en drie vriendinnen op de fiets door Frankrijk heb getoerd met alleen het hoogstnodige bij ons. Wat mij van die vakantie vooral is bijgebleven is de hartelijkheid waarmee we overal onthaald werden juist omdat de mensen konden zien dat we niet veel te besteden hadden. De gebeurtenis in die vakantie die mij het meest is bijgebleven is die waarbij we op een zwoele zomeravond, na een verkwikkende douche onder een snelstromend watervalletje* in een beek, in Caulaincourt op het plateau van een oorlogsmonument** zaten te kaarten onder het genot van een fles rode wijn en chips.

waterval

*Watervalletje:
Dankzij Google Maps heb ik zelfs het watervalletje net buiten Caulaincourt 33 jaar na dato gevonden. Als ik mijn ogen dicht doe voel ik de krachtige stroom water nog over me heen plenzen. Ik weet zelfs nog hoe leuk het was als je er met je hoofd aan de achterkant van de waterval weer uitkwam terwijl je lichaam in de sterke stroming stond.

oorlogsmonument

** Oorlogsmonument:
Ook het oorlogsmonument vond ik terug met Google Maps en toen ik me omdraaide keek ik uit op het huis van de vrouw die deze dag tot een onvergetelijke dag zou maken.

Huis van rijke vrouw

Slapen bij een rijke vrouw alleen:
Het zal rond een uur of tien geweest zijn want het begon al ietsje te schemeren. We zaten heel gezellig op het oorlogsmonument en hadden geen zin om de tenten op te zetten. We zouden wel zien hoe we slapen zouden. Toen was daar opeens een oudere dame. Wij waren eerst bang dat ze ontstemt was omdat wij zo oneerbiedig met een fles wijn zaten te kaarten op het oorlogsmonument. Deze angst bleek echter ongegrond. De vrouw bleek namelijk bezorgd te zijn om ons omdat wij daar op blote voeten zonder, voor haar zichtbare, overnachtingsspullen buiten zaten. Zei vroeg bezorgd of we al gegeten hadden en waar we moesten slapen. We zeiden dat we dat nog niet wisten maar dat dat wel goed kwam. Ze nodigde ons uit bij haar in huis en we kregen koffie en thee met wat lekkers erbij. Ze bleek een rijke alleenstaande Amerikaanse vrouw te zijn die voor haar rust in dit kleine plaatsje was gaan wonen. Ze had een mooi groot huis en toen ze zei dat ze ons onderdak kon bieden voor de nacht dachten wij dat dat in haar huis zou zijn. Dit was echter niet het geval. Ze nam ons mee naar een groot pand dat aan haar erf grensde. Het bleek een bordeel te zijn geweest dat ze in zijn geheel had gekocht om van de overlast af te zijn. Daar konden we slapen. Alle meubels waren weg maar het hoogpolige tapijt lag nog in de grote “slaapkamers” maar er was geen stroom. Ze gaf ons de sleutel, nodigde ons uit voor het ontbijt de volgende morgen en wenste ons welterusten.

Het voormalige bordeel

Een bijzondere meeteenheid:
Bij het licht van onze lantaarns maakten we onze slaapplaatsen op in de diverse slaapkamers en gingen daarna nog een tijdje in de grote ontvangstruimte zitten waar vroeger de bar was. We luisterden in het stikdonker een tijdje aandachtig naar de stilte en probeerden in te schatten hoe groot het gebouw was. Mijn broer had daar een unieke manier voor bedacht. Hij maande ons tot stilte en gaf toen een harde gil. Hij luisterde aandachtig en zei toen, dit gebouw is drie echo’s groot.

Ontbijt en afscheid:
De volgende morgen melden wij ons voor het ontbijt. De vrouw had ontzettend haar best gedaan en we kregen een heerlijk uitgebreid ontbijt. Ze vertelde honderduit over haar zoons die goede banen hadden in verre landen. Zij leefde met haar hond Trotsky al jaren alleen in dit grote huis. Na ruim een uur besloten we weer eens verder te fietsen. We kregen nog van alles mee voor onderweg en ze vroeg of we nog sokken, schoenen of dekens nodig hadden. Dat hadden we allemaal niet nodig maar anders had ze het ons allemaal willen geven. We namen hartelijk afscheid en ze zwaaide ons net zo lang uit tot we de bocht om gingen en uit het zicht verdwenen. (Helaas heb ik hier geen eigen foto van)

Afscheid

Rijkdom:
Dit is volgens mij een goed voorbeeld dat rijkdom niet alleen maar materiële rijkdom is. Ondanks alles wat ik later aan materiële rijkdom heb vergaard en ermee heb kunnen doen is de herinnering aan die overnachting in Caulaincourt mij het meeste waard.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie spiritueel

Waarom wordt een ontwikkeld persoon Moslim?

Zo af en toe bekeerd een ontwikkeld persoon zich tot de Islam, waarom doen ze dat.

Wicca hekserij, heksencultus, neoheidense natuurreligie

Steeds meer jongeren voelen zich aangetrokken tot Wicca oftewel de moderne hekserij.

Iedereen gaat voor het leven maar wat maakt het leven zo leuk?

We worden steeds ouder en willen nog ouder worden maar wat maakt het leven zo leuk?

Mediteren en leren.

Mediteren is goed te leren, maar je moet er wel wat voor doen!

Wat is de functie van het Soennitische geweld in de evolutie?

Al het leven is onderhevig aan en draagt bij aan de evolutie, wat draagt het Soennitische geweld bij aan de evolutie?