Paaldansen, pole fitness, paaldanseres


Publicatie datum:

Op deze pagina vindt je uitgebreide informatie over paaldansen, paaldanseressen, pole fitness en paalsport

Gesponsorde koppelingen

Paaldansen of ook wel paalsport is tegenwoordig een officiële sport die zich in op een groeiende belangstelling mag verheugen. Sinds 2011 wordt de paalsport officieel behrtigd door de Paaldans Vereniging Nederland. De doelstelling van de Paaldans Vereniging Nederland is om het paaldansen te promoten. Daarnaast heeft de Paaldans Vereniging Nederland een platform gecreëerd voor iedereen die, ongeacht welke vorm je beoefend zoals paaldansen, paalsport, pole fitness enzpvoorts, iets met het paaldansen heeft. Door alle informatie te bundelen wil de Paaldans Vereniging Nederland de sport voor zijn leden naar een hoger plan brengen. Hiervoor stelt de Paaldans Vereniging Nederland  een activiteitenagenda vast, en heeft de Paaldans Vereniging Nederland een panel van deskundigen waar je terecht kunt met al je vragen.

paaldansen

Nederlands kampioenschap paaldansen:
De Paaldans Vereniging Nederland organiseert sinds 2011 ieder jaar de Nederlandse Kampioenschappen Paaldansen. Iedereen kan in principe meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen Paaldansen. Er zijn geen regionale voorrondes of minimum prestatie eisen, bovendien zijn de kosten voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen Paaldansen maar  25 euro, de enige voorwaarde voor deelname aan het de Nederlands Kampioenschap Paaldansen  is dat je lid bent van de Paaldans Vereniging Nederland. Je kunt je inschrijven voor één van de volgende  drie categorieën. De eerste categorie is de categorie sport paaldansen, de tweede categorie is de categorie glamour paaldansen en de derde en nieuwste categorie is de categorie duo paaldansen.

paaldansen

Oorsprong van het paaldansen:
De oorsprong van de paaldanssport zoals wij die nu kennen ligt in Canada. Het paaldansen is daar in de jaren tachtig begonnen om het dansen in de erotische shows in de stripclubs een extra dimensie te geven. De eerste paaldanseressen waren dan ook meestal schaars geklede of naakte jonge vrouwen. Zij gebruikten de paal om hun lichaam op allerlei manieren en in allerlei standen aan het publiek te kunnen tonen en probeerden, door met bepaalde delen van hun lichaam sensueel langs de paal te glijden, het publiek in een opgewonden staat te brengen om hen ertoe te bewegen hen meer fooi te geven.

paaldansen

Ontstaan sportpaaldansen:
In de loop der tijd steeg het technische niveau van de paaldanseressen en kwam iemand op het idee om het ook als sport te gaan doen. Al gauw werd deze sport, ondanks dat er in het begin nog veel erotische vooroordelen waren vanwege de afkomst van de sport en omdat de danseressen meestal  schaars gekleed zijn, omdat een overdaad aan kleding als hinderlijk wordt ervaren bij het uitvoeren van de oefeningen, onder een steeds grotere groep populair. Ook ontstond er een fitnessvariant van paaldansen onder de naam pole fitness of paalsport. Tegenwoordig staat Polefitness of paalsport bekend als een goede oefening voor de spieren en is het een erkende vorm van fitnesstraining. Het paaldansen wordt daardoor wereldwijd steeds meer beoefend en er is zelfs een lobby gaande om van paaldansen een olympische sport te maken.

paaldansen

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen?

Op de olympische spelen in Sotsji won Nederland nagenoeg alles met schaatsen, hoe komt dit en waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen?

Poweryoga

Poweryoga, een fantastische manier om een sterk en gezond lichaam te krijgen (en te houden)

Hardlopen als therapie

Steeds meer mensen ervaren de therapeutische werking van hardlopen.

Sport biedt meer dan opwinding

Wat sport ons allemaal biedt.

Positief Coachen

Positief coachen beschrijft hoe je kinderen (als sporter of kind) positief kunt aanmoedigen en belonen en daarmee u en uw kind beter kunt steunen.

Iedereen kan top coach worden met het Barcelona systeem.

Met voetbal win je alleen als team, één speler is nooit bepalend.

Parachutespringen

Parachutespringen, de basis, waar en op wat voor manier?

Tips en advies voor het hardlopen

Tips om succesvoller te zijn in het hardlopen. Of je nu voorhet plezier een paar rondjes rent in het bos of serieus in training bent voor een marathon, dit artikel heeft handige tips om je doelen te bereiken!

Geschiedenis van atletiek

Het ontstaan van één van de oudste sporten in de wereld: Atletiek.

Wat is de oudste voetbalclub ter wereld?

Dit artikel gaat over welke club zich de oudste voetbalclub ter wereld mag noemen.

Bodybuilding training en voeding

tips voor beginnende bodybuilders

Hockey, de basis van het spel

In dit artikel wordt de basis van het hockeyspel besproken

Leren snowboarden

Een theoretische uitleg en tips om te leren snowboarden. Beginnen met snowboarden is meer dan op een board gaan staan en naar beneden duiken.

Sportschoenen: De vaktermen

over de vaktermen die te maken hebben met sportschoenen

Dopinggebruik in de topsport moet niet gelegaliseerd worden

Er wordt tegenwoordig steeds vaker doping gebruikt in de topsport, maar dit verpest de sport en daarom moet doping niet gelegaliseerd worden.

Longboarden

De onbekende variant van het skateboarden

Ontstaan van het tafeltennis

Het ontstaan en de evolutie van tafeltennis.

Zo worden wij Europees Kampioen

Voetbal, Europees kampioenschap, EK 2012, Nederlands Elftal, Oranje, Polen, Oekraine, Nederland, Spanje, Duitsland.

Korfbal: De spelregels

Zelf heb ik op korfbal gezeten en vond het een leuke, explosieve sport. Meisjes en jongens gemengd in een team wat het des te leuker maakt. In dit artikel behandel ik de kenmerken/spelregels van deze balsport!

Honkbal spreekbeurt

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Honkbal.

Alles over voetbal

Hoe werkt het potje voetbal en alles over voetbal

Nordic Walking

Nordic Walking, lopen met stokken.

Bachata; de nieuwe dansstijl

Een van oorsprong Amerikaans-Latijnse muziekstijl

Voor de beginnende bodybuilder

Handige gids voor de beginnende bodybuilder met een kort overzicht van de belangrijkste aspecten van het bodybuilden.

Pentjak Silat, een oosterse vechtkunst

Pentjak Silat, oosterse vechtkunst waarbij geestelijke ontwikkeling, ontspanning, snelheid en soepelheid en kracht centraal staan. Pentjak Silat wordt ook wel Pencak Silat genoemd.