Paaldansen, pole fitness, paaldanseres


Publicatie datum:

Op deze pagina vindt je uitgebreide informatie over paaldansen, paaldanseressen, pole fitness en paalsport

Gesponsorde koppelingen

Paaldansen of ook wel paalsport is tegenwoordig een officiële sport die zich in op een groeiende belangstelling mag verheugen. Sinds 2011 wordt de paalsport officieel behrtigd door de Paaldans Vereniging Nederland. De doelstelling van de Paaldans Vereniging Nederland is om het paaldansen te promoten. Daarnaast heeft de Paaldans Vereniging Nederland een platform gecreëerd voor iedereen die, ongeacht welke vorm je beoefend zoals paaldansen, paalsport, pole fitness enzpvoorts, iets met het paaldansen heeft. Door alle informatie te bundelen wil de Paaldans Vereniging Nederland de sport voor zijn leden naar een hoger plan brengen. Hiervoor stelt de Paaldans Vereniging Nederland  een activiteitenagenda vast, en heeft de Paaldans Vereniging Nederland een panel van deskundigen waar je terecht kunt met al je vragen.

paaldansen

Nederlands kampioenschap paaldansen:
De Paaldans Vereniging Nederland organiseert sinds 2011 ieder jaar de Nederlandse Kampioenschappen Paaldansen. Iedereen kan in principe meedoen aan de Nederlandse Kampioenschappen Paaldansen. Er zijn geen regionale voorrondes of minimum prestatie eisen, bovendien zijn de kosten voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen Paaldansen maar  25 euro, de enige voorwaarde voor deelname aan het de Nederlands Kampioenschap Paaldansen  is dat je lid bent van de Paaldans Vereniging Nederland. Je kunt je inschrijven voor één van de volgende  drie categorieën. De eerste categorie is de categorie sport paaldansen, de tweede categorie is de categorie glamour paaldansen en de derde en nieuwste categorie is de categorie duo paaldansen.

paaldansen

Oorsprong van het paaldansen:
De oorsprong van de paaldanssport zoals wij die nu kennen ligt in Canada. Het paaldansen is daar in de jaren tachtig begonnen om het dansen in de erotische shows in de stripclubs een extra dimensie te geven. De eerste paaldanseressen waren dan ook meestal schaars geklede of naakte jonge vrouwen. Zij gebruikten de paal om hun lichaam op allerlei manieren en in allerlei standen aan het publiek te kunnen tonen en probeerden, door met bepaalde delen van hun lichaam sensueel langs de paal te glijden, het publiek in een opgewonden staat te brengen om hen ertoe te bewegen hen meer fooi te geven.

paaldansen

Ontstaan sportpaaldansen:
In de loop der tijd steeg het technische niveau van de paaldanseressen en kwam iemand op het idee om het ook als sport te gaan doen. Al gauw werd deze sport, ondanks dat er in het begin nog veel erotische vooroordelen waren vanwege de afkomst van de sport en omdat de danseressen meestal  schaars gekleed zijn, omdat een overdaad aan kleding als hinderlijk wordt ervaren bij het uitvoeren van de oefeningen, onder een steeds grotere groep populair. Ook ontstond er een fitnessvariant van paaldansen onder de naam pole fitness of paalsport. Tegenwoordig staat Polefitness of paalsport bekend als een goede oefening voor de spieren en is het een erkende vorm van fitnesstraining. Het paaldansen wordt daardoor wereldwijd steeds meer beoefend en er is zelfs een lobby gaande om van paaldansen een olympische sport te maken.

paaldansen


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Sportverslaving: Als sporten ongezond wordt

Dwangmatig/verslavend sporten.

Wielrennen op een Tacx Rollerbank

De Tacx rollerbank wordt de door grootste wielrenners gebruikt voor een belangrijke tijdrit. Is het voor particulier gebruik handig om zo’n Tacx aan te schaffen? En wat kan je er dan mee? Welke overwegingen moet men maken en wat zijn de voor- en nadelen van de rollerbank?

Pentjak Silat, een oosterse vechtkunst

Pentjak Silat, oosterse vechtkunst waarbij geestelijke ontwikkeling, ontspanning, snelheid en soepelheid en kracht centraal staan. Pentjak Silat wordt ook wel Pencak Silat genoemd.

De Elfstedentocht

De historie van de Elfstedentocht in een notendop.

De avond4daagse

De avondvierdaagse is een sportieve oerhollandse traditie. Maar hoe is dit groots georganiseerde wandelevenement nu eigenlijk ontstaan?

Blade runner: Oscar Pistorius

Haalt blade runner voordeel uit zijn protheses

Tips en advies voor het hardlopen

Tips om succesvoller te zijn in het hardlopen. Of je nu voorhet plezier een paar rondjes rent in het bos of serieus in training bent voor een marathon, dit artikel heeft handige tips om je doelen te bereiken!

Hardlopen

Hardlopen om aan je gezondheid, conditie en snelheid te werken.

Franck Ribery/Scarface raakt slaags met Arjen Robben.

Paaldansen of pole-fitness

De stripclubs ontstegen!

Sporten op de Olympische Winterspelen.

Welke disciplines worden er allemaal beoefend op de Olympische Winterspelen?

Wie is Kaka

dit is een stukje tekst over Kaka

Hoe wordt je een wereldberoemde voetballer?

Lees hier hoe een gewone Nederlandse jongen bij toeval een wereldberoemde voetballer wordt.

vechtsporten, een sportief alternatief.

tegenwoordig kun je uit honderden sporten kiezen als je gaat sporten. Vechtsporten kunnen een goed alternatief zijn voor de traditionele sporten.

De Olympische Spelen spreekbeurt, De Olympische Spelen werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Olympische Spelen.

De geschiedenis van de formule 1 sport!

Wat is de geschiedenis van de formule 1 wagen?

Beach Yoga, Bikram Yoga op het strand.

Naast de traditionele Hatha Yoga en Power Yoga is er nu ook Bikram Yoga op het strand, ook wel Beach Yoga genoemd.

Voetbal werkstuk, Voetbal spreekbeurt

Het ontstaan en de ontwikkeling van het moderne Voetbal.

Tscha Bum, Aziatisch voetballer van de 20e eeuw

Cha Bum-Kun, in 1999 door de IFFHS werd hij verkozen tot Aziatisch voetballer van de 20e eeuw.

Wat is de avontuurlijkste vorm van wintersport?

Skiën, langlaufen, snowboarden, ijsklimmen, wat is de avontuurlijkste vorm van wintersport?

Geschiedenis van atletiek

Het ontstaan van één van de oudste sporten in de wereld: Atletiek.

Zumba, de nieuwe fitnesstrend.

Zumba is dè nieuwe trend op het gebied van fitness, maar waarom?

Sportvoeding

Wat is sportvoeding juist en waaruit bestaat deze zoal?

Anke Huber

Duitse tennister die 12 WTA tornooien op haar naam wist te schrijven

Leren snowboarden

Een theoretische uitleg en tips om te leren snowboarden. Beginnen met snowboarden is meer dan op een board gaan staan en naar beneden duiken.