De bijzondere band tussen Speedo en de zwemwereld


Publicatie datum:

Het merk Speedo en de zwemwereld zijn niet meer los van elkaar te zien

Gesponsorde koppelingen

In augustus 2016 vinden de Olympische Zomerspelen plaats in Rio de Janeiro. De Olympische zwemmers zijn al druk aan het trainen om hun allergrootste prestatie te leveren. De gouden medaille is natuurlijk het ultieme doel. Die droom komt een stukje dichterbij dankzij de zwemkleding van Speedo. Al jarenlang heeft dit merk een enorme invloed op de zwemwereld. 

Gesponsorde koppelingen

De super dynamische Fastskin LZR Racer X
Afgelopen december onthulde Speedo haar nieuwste zwempak voor de Olympische Spelen: de Fastskin LZR Racer X. In het speciale Aqualab van Speedo namen maar liefst 1200 zwemmers deel aan speciale testen om uiteindelijk het beste zwempak ooit te ontwikkelen. Het nieuwste ontwerp van Speedo zorgt voor betere compressie en meer bewegingsvrijheid bij de zwemmer. Om dit te bereiken is onder andere de constructie van de naden verbeterd. Bekende Amerikaanse zwemmers als Ryan Lochte en Missy Franklin zullen in dit dynamische zwempak een wereldprestatie moeten gaan leveren. Maar ook onze eigen Nederlandse trots Ranomi Kromowidjojo draagt graag Speedo. Misschien kunnen we haar tijdens de komende Olympische Spelen ook wel bewonderen in badkleding van dit populaire merk.


                                              Introductie van de nieuwe Fastskin LZR Racer X (bron: YouTube)

De geboorte van Speedo op het strand
Zwemkleding en sport zijn dankzij Speedo niet meer los van elkaar te zien. De geschiedenis van het bedrijf gaat ruim honderd jaar terug. De Schotse immigrant Alexander MacRae bedacht Speedo tijdens een dagje op het Australische Bondi Beach in 1914. Met zijn voeten in het zand richtte hij het bedrijf ‘Macrae Knitting Mills’ op. Al snel bracht de ondernemer de eerste zwemkleding op de markt, onder de naam ‘Fortitude’. Toch duurde het tot 1928 voordat de naam van het bedrijf veranderde in het wereldberoemde Speedo. Dit hebben we te danken aan een voormalige zeekapitein genaamd Jim Parsons. Tijdens een slagzinwedstrijd won hij glansrijk met zijn inzending “Speed on in your speedo’s”.

Sponsor van topzwemmers
In de twintigste eeuw verwierf Speedo wereldfaam door hoge kwaliteit zwemkleding voor zowel sporters als burgers te leveren. Zo was het bedrijf tijdens de Olympische Spelen van 1932 en 1936 de hoofdsponsor van een aantal topzwemmers. Het geheim van het bedrijf is misschien wel dat het altijd inventief probeert te zijn. Zo droeg het Australische zwemteam tijdens de Olympische Spelen van 1956 voor het eerst Speedo zwembroeken van nylon. Deze beslissing pakte goed uit, want het team nam maar liefst acht gouden medailles mee naar huis. En tijdens de Olympische Spelen van 1968 namen maar liefst 27 zwemmers in een Speedo een gouden plak mee naar huis.                                                1956: De Australische zwemmer Jon Hendricks breekt een record tijdens de
                                                Olympische Spelen in Melbourne in Speedo zwemkleding (bron: Wikimedia)


Speedo voor de gewone zwemmer 
Speedo probeert graag nieuwe technologieën uit. Zo gebruikte het in de jaren zeventig voor het eerst het flexibele spandex in badkleding. Daardoor is het veel makkelijker om te bewegen. Tegenwoordig maken de dynamische Fastskin zwempakken veel indruk in de sportwereld. Sinds de jaren ’90 richt Speedo zich ook steeds meer op de gewone burger. Zo werkt het bedrijf regelmatig samen met wereldberoemde modemerken, zoals Commes des Garçons, Armani en Diesel. De zwemkleding van Speedo is ook anno 2016 ideaal voor dames en heren die ontspannen een duik willen nemen in het zwembad of de zee. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Kwartfinale Chelsea Liverpool lijkt al beslist

1-3 Liverpool Chelsea lijkt het een gesloten zaak.

Hoe vang je die ene grote karper?

Het vangen van die grote karper gebeurt niet zonder een goede voorbereiding. Hier zijn alvast enkele raadgevingen die je op weg kunnen helpen.

Onze Eredivisie

Eredivise, Ajax, FC Twente, PSV, AZ, Feyenoord, SC Heerenveen, Excelsior, De graafschap, Nederland, Talent

Zoli, Magische Magyaar in de 21ste eeuw

De glansrijke carriëre van een Hongaar die afrekende met drugs, drank en slechte vrienden.

Bondscoach zijn

Blij dat ik geen bondscoach ben want wanneer doe je het goed?