Afvallen. Hoe en wat te doen.


Publicatie datum:

Informeren hoe afvallen in zijn werk gaat.

Gesponsorde koppelingen

Als het komt tot afvallen weten vele mensen niet hoe ze het moeten aanpakken. Het lijkt simpel om te zeggen dat minder eten en meer bewegen het antwoord is en je dan zo een pracht van een lichaam verkrijgt. Maar hoe zit het dan nou als men dat probeert en alsnog hun doel niet behalen. Ik zal mezelf als voorbeeld gebruiken om mensen te informeren hoe het gaat.

Ik ben een 20 jarige Nederlander wonend in Amsterdam-West. En wanneer iemand de 20 jaar haalt gaan opeens vele dingen meespelen als u begrijpt wat ik bedoel. Dus een leuk, strak lichaam zou geen kwaad doen denkt u. Zelfs een aantal kilootjes eraf kan ook geen kwaad. Het zal niet ieders droom zijn om net als Arnold Schwarzenegger (in zijn Terminator dagen) te gaan lijken maar om u BMI (Body Mass Index) te verlagen tot een wat respectabelere niveau zal ook niet het einde des dagens betekenen. Waarom is het dan zo dat het voor bepaalde mensen onmogelijk lijkt. Houd het simpel zou ik zeggen. Het leven is makkelijk. Men moet het alleen niet vermoeilijken.

Ikzelf woog rond de 90 kilo. En als u BMI standaarden gaat gebruiken betekent dat dat voor een 20-jarige jongen en 1.75 m lang het nog wat aan de zware kant ligt. Dus ik begon eraan te werken. En eerlijk is eerlijk beter eten en meer bewegen helpt.

Dus ik zocht de dichtsbijzijnde fitnesschool en ging aan de slag. Maar de koppig persoon die ik ook ben begon ik mijn eigen gangetje te gaan. Natuurlijk vlogen de kilo's er niet van af want er blijkt een hele systeem er achter te liggen. Wist u bijvoorbeeld dat 1 kilo spier grofweg gelijk is aan 2 kilo vet qua ruimte. En dat 1 kilo vet gelijk staat aan 9000 calorieen. Dat wist ik niet toen ik domweg halters probeerde te pakken zonder na te denken wat ik wou bereiken. Dus wat u als eerst zich moet afvragen is wat wilt u bereiken. Gelukkig eindigde mijn genante voorstelling zich toen een fitnesintructeur me de zweepjes van het vak leerde. And so it begins...

Wanneer iemand begint met fitnessen dan is het handig dat u als eerst opwarmt. Niemand wil een blessure krijgen tijdens het trainen. Begin dus met 15 min. opwarmen door te fietsen of iets dergelijks. U hoort niet helemaal kapot te zijn daarna dus kies een stand die niet al te comfortabel en niet al te uitdagend. Wanneer u klaar bent moet u een keuze maken. Dat is aan welke spiergroepen u wil werken. Het is beter dat u dat al hebt beslist voor het beginnen. We gebruiken nu biceps en borsten. Na het opwarmen pakken we wat halters om uw biceps te trainen. Manier hoe het moet zal veel tijd nemen om te beschrijven dus ik adviseer te vragen aan iemand die daar werkt of zelfs iemand die daar traint. Doe 3 sets van 20 herhalingen. De reden waarom is zodat de spiergroep aan die spanning moet wennen. Want het hele idee is ervoor te zorgen dat uw spieren de plek gaan overnemen van het vet. Uw lichaam zal dan de ruimte die het geeft voor vet omslaan tot ruimte voor uw spieren. Krachttraining is dus ook een manier voor afvallen. Vervolgens gaat u uw borsten trainen. En het is hetzelfde geval als bij uw biceps alleen kunt u zelf wel bepalen hoeveel tijd het inneemt. Als uw biceps bijvoorbeeld een hogere prioriteit heeft dan uw borsten dan doet u dat dus langer. En de volgende dag kiest u andere 2 spiergroepen.

Wel is het belangrijk dat u niet te veel spiergroepen gaat trainen op een dag. Eindig u dag door een half uurtje te rennen of iets dergelijks. Probeer minimaal 1 uur te trainen.

Probeer dit vol te houden want ikzelf ben immiddels 10 kilo afgevallen. Ik heb nog niet mijn doel bereikt maar als het zo door gaat is het nog maar een kwestie van tijd.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Interview met Luc Wouters

Een interview met Luc Wouters (Burgemeester van Lummen en Scheidsrechter in de Jupiler Pro League)

Beginnen met duiken

Begin vandaag nog met je Padi duik cursus. Hoe, wat, waar en waarom over duiken.

Zumba, de nieuwe fitnesstrend.

Zumba is dè nieuwe trend op het gebied van fitness, maar waarom?

Waar moet men op letten bij werphengels?

Hiermee geef ik enkele tips bij het kiezen van de juiste werphengel.

Parachutespringen

Parachutespringen, de basis, waar en op wat voor manier?

Bodybuilding training en voeding

tips voor beginnende bodybuilders

Poweryoga

Poweryoga, een fantastische manier om een sterk en gezond lichaam te krijgen (en te houden)

Oudste professionele voetbalclub

Een artikel over de oudste nog actieve voetbalclubs in Europa

Hoe het voetbal is veranderd

Hoe het voetbal is veranderd

De Roparun

Wat is de Roparun? Informatie over de wedstrijd en goede doelen die door Stichting de Roparun gesteund worden.

Leer golfen

Golf is een sport welke voor iedereen beschikbaar.

Wat eet ik na een training?

Als je de juiste voedingsstoffen eet, helpt het je ook om vet te verliezen.

De kunst van het aanslaan.

Hoe een vis aanslaan?

Is Financial Fair Play de toekomst van voetbal?

Gaan clubs zoals Barcelona en Chelsea echt de regerende hand van de UEFA voelen?

Basketbal

basketbal, historie, regels, nationaal en internationaal

Full Body Training

Hoe krijg ik een strak lichaam?

Korfbal: De spelregels

Zelf heb ik op korfbal gezeten en vond het een leuke, explosieve sport. Meisjes en jongens gemengd in een team wat het des te leuker maakt. In dit artikel behandel ik de kenmerken/spelregels van deze balsport!

Honkbal

De basisregels van honkbal.

De Nijmeegse Wandelvierdaagse - het begin.

In dit artikel leg ik uit hoe de Nijmeegse Wandelvierdaagse is ontstaan en waarom deze wandeltocht voor zoveel mensen zo speciaal is.

Kickboksen

De herkomst en basisprincipes van het Kickboksen

Waarom 'harder' lopen?

Een aantal goede redenen om te beginnen met hardlopen!

Wat is de avontuurlijkste vorm van wintersport?

Skiën, langlaufen, snowboarden, ijsklimmen, wat is de avontuurlijkste vorm van wintersport?

De voetbalverslaggeving in Nederland

een visie over de voetbalverslaggeving in nederland

Krav Maga - De Israelische zelfverdedigingssport

Krav Maga uitleg wat de sport inhoud

Wat is de oudste voetbalclub ter wereld?

Dit artikel gaat over welke club zich de oudste voetbalclub ter wereld mag noemen.