Anke Huber


Publicatie datum:

Duitse tennister die 12 WTA tornooien op haar naam wist te schrijven

Gesponsorde koppelingen

Anke Huber, geboren te Bruchsal op 4/12/1974, is een voormalig professioneel tennister van Duitse afkomst. Ze begon haar carrière in 1989 om in 2001 te stoppen met professioneel tennis.

Gesponsorde koppelingen

Huber behaalde in het enkelspel 12 WTA-titels, waaronder enkele mooie tornooien zoals Rosmalen, Luxemburg en Lissabon. Daarnaast behaalde ze ook nog 11 andere finales, maar verloor deze echter. Het grootste gemis op haar palmares is een grandslamzege want deze wist ze helaas niet te halen. Ze speelde wel de finale van de Australian Open in 1996 maar verloor deze tegen Monica Seles. Ook in de finale van de Masters, een jaar eerder, tegen haar landgenote, Steffi Graf, moest ze de duimen leggen. Op alle grandslams behaalde ze minstens de 4e ronde, maar ze wist er helaas geen enkele winnend af te sluiten.

In haar loopbaan wist ze ook wel één titel in het dubbelspel te veroveren. in 1996 won ze, samen met Mary Pierce, het WTA tornooi van Hamburg. In 1994 won ze het gemengd dubbelspel, samen met de legendarische Boris Becker, de Hopman Cup. Ze versloegen Oekraïne in de finale. Eerder had ze deze finale al een gehaald, maar samen met Karnbacher moest ze het toen afleggen tegen een sterker Tsjechië.

Vanaf 1990 werd ze een vast lid van het Duitse Fed Cup team. In 1992 won ze samen met haar Duitse collega's de finale van Spanje.

Palmares 

Enkelspel

- WTA Schenectady (1990)
- WTA Filderstadt (1991, 1994)
- WTA Kitzbühel (1993)
- WTA Stiermarken (1994)
- WTA Philadelphia (1994)
- WTA Leipzig (1995, 1996)
- WTA Rosmalen (1996)
- WTA Luxemburg (1996)
- WTA Lissabon (2000)
- WTA Sopot (2000)

Dubbelspel

- WTA Hamburg (1997)

Mixed dubbelspel

- Hopman Cup (1994) samen met B. Becker


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Wielrennen op een Tacx Rollerbank

De Tacx rollerbank wordt de door grootste wielrenners gebruikt voor een belangrijke tijdrit. Is het voor particulier gebruik handig om zo’n Tacx aan te schaffen? En wat kan je er dan mee? Welke overwegingen moet men maken en wat zijn de voor- en nadelen van de rollerbank?

Positief Coachen

Positief coachen beschrijft hoe je kinderen (als sporter of kind) positief kunt aanmoedigen en belonen en daarmee u en uw kind beter kunt steunen.

De Rode Duivels zullen ook het WK in Brazilie niet halen

Waarom de Rode Duivels ook het wereldkampioenschap in Brazilie 2014 niet halen.

Thuis trainen een goed alternatief voor de sportschool?

thuis trainen lijkt een ideale oplossing maar wat zijn nu de voordelen en wat zijn de valkuilen.

Sportschoenen: De vaktermen

over de vaktermen die te maken hebben met sportschoenen