Anke Huber


Publicatie datum:

Duitse tennister die 12 WTA tornooien op haar naam wist te schrijven

Gesponsorde koppelingen

Anke Huber, geboren te Bruchsal op 4/12/1974, is een voormalig professioneel tennister van Duitse afkomst. Ze begon haar carrière in 1989 om in 2001 te stoppen met professioneel tennis.

Gesponsorde koppelingen

Huber behaalde in het enkelspel 12 WTA-titels, waaronder enkele mooie tornooien zoals Rosmalen, Luxemburg en Lissabon. Daarnaast behaalde ze ook nog 11 andere finales, maar verloor deze echter. Het grootste gemis op haar palmares is een grandslamzege want deze wist ze helaas niet te halen. Ze speelde wel de finale van de Australian Open in 1996 maar verloor deze tegen Monica Seles. Ook in de finale van de Masters, een jaar eerder, tegen haar landgenote, Steffi Graf, moest ze de duimen leggen. Op alle grandslams behaalde ze minstens de 4e ronde, maar ze wist er helaas geen enkele winnend af te sluiten.

In haar loopbaan wist ze ook wel één titel in het dubbelspel te veroveren. in 1996 won ze, samen met Mary Pierce, het WTA tornooi van Hamburg. In 1994 won ze het gemengd dubbelspel, samen met de legendarische Boris Becker, de Hopman Cup. Ze versloegen Oekraïne in de finale. Eerder had ze deze finale al een gehaald, maar samen met Karnbacher moest ze het toen afleggen tegen een sterker Tsjechië.

Vanaf 1990 werd ze een vast lid van het Duitse Fed Cup team. In 1992 won ze samen met haar Duitse collega's de finale van Spanje.

Palmares 

Enkelspel

- WTA Schenectady (1990)
- WTA Filderstadt (1991, 1994)
- WTA Kitzbühel (1993)
- WTA Stiermarken (1994)
- WTA Philadelphia (1994)
- WTA Leipzig (1995, 1996)
- WTA Rosmalen (1996)
- WTA Luxemburg (1996)
- WTA Lissabon (2000)
- WTA Sopot (2000)

Dubbelspel

- WTA Hamburg (1997)

Mixed dubbelspel

- Hopman Cup (1994) samen met B. Becker


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Afvallen. Hoe en wat te doen.

Informeren hoe afvallen in zijn werk gaat.

Wat eet ik na een training?

Als je de juiste voedingsstoffen eet, helpt het je ook om vet te verliezen.

zelfverdediging hoe werkt het?

de maatschappij wordt steeds harder. Maar hoe ga je hier mee om?

Keert Gerard Kemkers terug als schaatscoach?

Gerard Kemkers, misschien wel de meest succesvolle schaatscoach ooit, stopte in 2014 om bij FC Groningen aan de slag te gaan. Of keert hij terug als schaatscoach?

Lionel Messi

Lionel Messi, FC Barcelona, Maradona, Pele, Cruijff, Cristiano Ronaldo, Zidane