Bondscoach van Marwijk weg?


Publicatie datum:

Na het debacle van afgelopen week is de kritiek op Van Marwijk groot.

Gesponsorde koppelingen

fredira heeft op 28 mei een opstelling gemaakt in zijn artikel ''Bondscoach zijn''. Nu Nederland is uitgeschakeld komt iedereen met redenen hoe dit mogelijk was. Van Marwijk is wel eindverantwoordelijk, maar de ''dure'' jongens hebben het af laten weten.

TOPSPELERS.

Ik hoor de analysten en journalisten allemaal zwetsen over onze ''topspelers'': Sneijder, Van der Vaart, Van Persie, Robben en Afellay. En ze zouden allemaal opgesteld moeten staan want dat zijn winnaars. Alleen Van der Gijp had vooraf de nodige opmerkingen over de conditie van een aantal spelers. Een topspeler is niet altijd in topconditie, en kan ook niet altijd met iedereen even goed spelen. Ik had al aangegeven op 28 mei dat ik vrijwel nooit een wedstrijd heb gezien waar Van der Vaart en Sneijder samen goed speelden. Net zo min als Van Persie en Huntelaar samen. Als je dus een voorhoede maakt van Robben, Afellay, Van Persie en Huntelaar, met Sneijder of Van der Vaart erbij, heb je wel individueel goede spelers, maar samen zijn ze niks. Robben en Van Persie gaan sowieso voor eigen kans, en Van der Vaart wil zich ook bewijzen. Ik heb Sneijder deze 3 wedstrijden geen 5 goede passes zien geven waar een spits wat mee kan. Van Persie evenmin. Wel heb ik hem kansen zien missen. Toen Van Persie en Huntelaar samen er in stonden hebben ze geen bal gehad. Per definitie is een spits afhankelijk van goede aanvoer. Dus daarom had het anders gemoeten.

BEGIN BIJ VERDEDIGING.

De achterhoede was niet goed in kwaliteit en in vorm. Van der Wiel denkt wel dat hij klaar is voor groter werk, maar hij heeft niks goed gedaan. Heijtinga was zwak. Vlaar en Mathijssen ging wel en Willems deed als ''snotjongen'' zijn best maar was niet sterk. Ik zou daarom wel met Van Bommel blijven spelen, maar naast hem Strootman en Sneijder. Strootman is fysiek sterk, Van Bommel ook, en  ze kunnen allebei achter helpen. Strootman is veel beter dan De Jong want die kan alleen maar achteruit spelen. Zo had de achterhoede meer steun gehad zodat die niet naar voren hoefden want Van Bommel en Strootman kunnen ook naar voren denken en spelen.

MIDDENVELD.

Daar staan dus Van Bommel, Strootman, en Sneijder. Met name Sneijder komt toch al veel ballen halen, die is dus niet altijd voorin. Zo heeft het middenveld kracht en fantasie en kunnen ze steun geven aan de achterhoede en de voorhoede. Ook gaan de fysiek sterke mannen niet zo maar opzij gezet worden en er zitten er 2 bij met loopvermogen. Op die manier is de ''traagheid'' van Van Bommel minder belangrijk want zijn sterkte wordt benut. En hij heeft mannen bij zich staan die iets met de bal kunnen, wat met De Jong niet het geval is.

VOORHOEDE.

Mijn voorhoede zou dan zijn links Robben, dan moet die voorzetten en minder voor eigen kans gaan, spits Huntelaar, en rechts Narsing, die al het hele seizoen bewezen heeft spitsen blindelings te kunnen vinden. Zou Robben niet goed zijn dan kan Kuijt er in, Bij Narsing kan Afellay er in. Zou de spits om welke reden dan ook falen, dan kan of Van Persie of Luuk de Jong daar staan. Zou Sneijder problemen hebben met conditie, dan kan daar Van der Vaart.

In deze opsteling heb ik dus maximaal 3 toppers opgesteld. Zitten er dus 3 op de bank. Maar ik geef ook een paar jongens de kans als Strootman en Narsing en Huntelaar om zich te bewijzen, hetgeen voor de bankzitters een motivatie moet zijn bij hun eventueel invallen. Ik heb zo een ''team'' staan.

Nu hadden we 4,5 of 6 ''toppers'', een paar ontevreden, een paar niet in vorm dus niemand ging voor elkaar door het vuur. Naar mijn mening is Van Marwijk te veel uitgegaan van de ''klasse'' van de toppers die niet in vorm waren. Ik denk dat er intern vooraf al veel discussie was wie er wel of niet zou spelen en wie het beste met wie. Als coach moet je weten dat zelfs grote teams als Real en AC.MILAN ten onder gaan aan individuele toppers. Ik heb de werklust van Kuijt gemist. Ik ben er van overtuigd dat die zich de pleuris gewerkt had voor het team. En die zou wel mee verdedigen wanneer nodig, en een bal afspelen naar de spits. Van Marwijk had hem altijd als eerste op het bord staan en nu het nodig was is er gekozen voor ''toppers''. Daar is Van Marwijk in de fout gegaan. Ik denk dat toch de publieke opinie een rol gespeeld heeft. Hoe mooi Van Persie ook speelt bij Arsenal, hij zal nooit een spits zijn of worden als Huntelaar. Robben moet doen wat hij goed kan: op snelheid iemand uitspelen maar NIET voor eigen kans gaan. Ik weet zeker dat Van Marwijk van deze les geleerd heeft.  Toppers hebben is fijn, maar een team hebben is beter. Toppers zijn egoisten en spelen niet constant en zullen zich niet opofferen voor een team. Voetbal is een teamsport.

fredira 19 juni 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Honkbal

De basisregels van honkbal.

WTA-toernooi van Rosmalen

Het enige WTA-tornooi van Nederland, doch een vaste waarde binnen het tenniscircuit

Gestopt met roken door fitness !

In dit artikeltje vertel ik je hoe ik ben gestopt met roken en hoe je dit zelf makkelijk kunt verwezenlijken.

Hardloopschoenen kopen

dingen die je niet mag vergeten!

Paintball: De keuze van je marker

Criteria voor de keuze van mijn marker

badminton

badminton word gezien als een saaie luie sport, en toch is het de snelste sport ter wereld, hier wat uitleg over de spelregels

Olympische Spelen

waarom de olympische spelen goed zijn voor Nederland

Hardlopen

Hardlopen om aan je gezondheid, conditie en snelheid te werken.

Bodybuilding training en voeding

tips voor beginnende bodybuilders

Krav Maga - De Israelische zelfverdedigingssport

Krav Maga uitleg wat de sport inhoud

Hodgson opgelucht? Overname Liverpool nog lang niet zeker!

Bij overname van de voetbalclub Liverpool FC, is NESV bij machte de huidige trainer te ontslaan. Deze overname lijkt echter nog verre van zeker te zijn.

Geschiedenis van atletiek

Het ontstaan van één van de oudste sporten in de wereld: Atletiek.

Kim Clijsters

De carrière van de grootste tennister uit de lage landen

Ruxandra Dragomir

Roemeens tennisspeelster die vooral furore maakte in het WTA circuit

Het juiste onthakingsgereedschap

Hoe kan ik veilig een snoek onthaken?

Hatha Yoga is sport, maar veel meer dan dat!

Hatha-yoga maakt niet alleen het lichaam soepel en sterk, maar brengt vooral evenwicht tussen lichaam en geest.�

AS Roma

De club, de historie en de fans

Bridge: sterke klaver biedsystemen

Precisie is een zeer succesvol biedsysteem

Interview met Luc Wouters

Een interview met Luc Wouters (Burgemeester van Lummen en Scheidsrechter in de Jupiler Pro League)

Stretchen of juist niet?

is stretchen in of uit? Is het nodig of niet?

Zoli, Magische Magyaar in de 21ste eeuw

De glansrijke carriëre van een Hongaar die afrekende met drugs, drank en slechte vrienden.

Thuis trainen een goed alternatief voor de sportschool?

thuis trainen lijkt een ideale oplossing maar wat zijn nu de voordelen en wat zijn de valkuilen.

Leren snowboarden

Een theoretische uitleg en tips om te leren snowboarden. Beginnen met snowboarden is meer dan op een board gaan staan en naar beneden duiken.

Fit voor de zomer!

Het goede weer komt er weer aan... Tijd voor een goede conditie en een platte buik!

Iedereen kan top coach worden met het Barcelona systeem.

Met voetbal win je alleen als team, één speler is nooit bepalend.