Christian Eriksen

De nieuwe diamant van het voetbal op het middenveld van Ajax

Gesponsorde koppelingen

De achttienjarige toptalent van AFC Ajax en Denemarken, de nieuwe diamant van het voetbal op het middenveld van Ajax.

Christian Eriksen werd op 14 februari 1992 geboren in Denemarken. Voordat hij in januari 2009 naar AFC Ajax trok speelde hij voor Odense BK in Denemarken. 

Sinds zijn komst naar Amsterdam is het voor iedereen wel duidelijk Eriksen is een speler met een uitzonderlijk talent welke gekoestert moet worden. Hij is een ruwe diamant die nog geslepen moet worden.

Christan Eriksen speelde en trainde het eerste half jaar mee met de B1 onder leiding van R. Pronk. Frank de Boer trainer van de A1 liet Eriksen aan het einde van dat seizoen steeds vaker mee trainen en spelen met de A1. De jonge deen ontwikkelde zich razendsnel en mocht al snel meetrainen met het eerste onder trainer Martin Jol.

Door zijn goede optreden op de trainingen mocht hij in de winterstop van het seizoen 2009/2010 mee op trainingskamp naar Portugal. Ook daar maakte de deen een ijzersterke en scherpe indruk en liet hij zien over een geweldige spel inzicht en splijtende pasen te bezitten. Het was voor Martin Jol nu onderhand ook duidelijk geworden dat dit niet zomaar een speler was deze speler was in potentie een speler die kon uitgroeien tot iemand van Wereldklasse. 

Christian Eriksen werdt op 17-01-2010 geselecteerd voor het lastige uitduel van Ajax in het Rat verlegh stadion in Breda tegen NAC. Eriksen begon direct in de basis. Eriksen speelde niet een opvallende wedstrijd in vooral fysieke wedstrijd waarin de gevestigde namen Eriksen te weinig op sleeptouw namen. Eriksen liet toch wel bij vlagen zijn klasse zien.

Inmiddels heeft het internationale voetbal ook al kennisgemaakt met Cristian Eriksen. Op 3 maart 2010 speelde hij zijn eerste interland voor zijn vaderland onder leiding van Morten Olsen tegen Oostenrijk waarin hij een klein half uur zijn kunsten kon vertonen.

Op dit moment staat Christian Eriksen voor een belangrijk moment in zijn carriere als profvoetballer. Hij is 18 jaar oud en kan een meerjarig contract tekenen bij Ajax waarin hij zich kan ontwikkelen tot 1 van de dragende spelers. Eriksen kan er ook voor kiezen om naar het buitenland te gaan. Clubs uit Engeland hebben hun interesse al kenbaar gemaakt. Maar het is ook wel duidelijk dat Eriksen zijn eigen weggaat. Zo heeft hij voordat hij in januari 2009 naar Ajax trok een aanbieding van FC Barcelona afgewezen.

Christian Eriksen nog zo jong en nu al zoveel druk van het Ajax publiek die veel van deze jongen verwacht. Hij moet de nieuwe Sneijder/Van der Vaart worden. De Amsterdammers hopen erop, want het geld heeft Ajax niet meer om een speler van zijn potentie te halen. Maar Eriksen moet er binnen nu en 1,5 jaar staan. Aan Martin Jol de taak om deze ruwe diamant te slijpen tot onschatbare waarde.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie

Naam: Biharie
Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

comments powered by Disqus

Oude Reacties

Hieronder staan de oude Foobie reacties, indien beschikbaar.