Dopinggebruik in de topsport moet niet gelegaliseerd worden


Publicatie datum:

Er wordt tegenwoordig steeds vaker doping gebruikt in de topsport, maar dit verpest de sport en daarom moet doping niet gelegaliseerd worden.

Gesponsorde koppelingen

Atletiek, voetballen, gewichtheffen, bij al deze sporten wordt regelmatig doping gebruikt en ik vind dat dit dus echt niet kan. Doping moet daarom niet gelegaliseerd worden, maar waarom eigelijk niet wat is er dan zo slecht aan en er zitten toch ook voordelen aan?

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat er weer eens een topsporter doping heeft gebruikt tijdens een wedstrijd. Kijk bijvoorbeeld maar naar het wielrennen, de afgelopen jaren is er elke Tour de France wel iemand geweest die beschuldigd werd op het gebruik van doping. Maar ook in vele andere sporten komt doping steeds meer voor. Atletiek, voetballen, gewichtheffen, bij al deze sporten wordt regelmatig doping gebruikt en ik vind dat dit dus echt niet kan. Daarom is mijn stelling: Doping moet niet gelegaliseerd worden.

De belangrijkste reden waarom doping niet gelegaliseerd moet worden is natuurlijk dat dopinggebruik erg ongezond en gevaarlijk is, vooral als de gebruikers eigenlijk helemaal niet weten wat ze innemen, wat vaak wel het geval is. Vaak is het zo dat een sporter doping neemt om een goed resultaat neer te zetten zonder dat hij zich echt in de doping verdiept. Het gebruik van doping op deze manier kan erg vervelende bijeffecten hebben waardoor de sporters allerlei blessures en ziektes op kan lopen. Zo kan bijvoorbeeld bij het gebruik van EPO het bloed stroperig worden en daardoor is er meer kans op een hartaanval, trombose, herseninfarct en een te hoge bloeddruk. Deze kans wordt ook nog eens sterk vergroot doordat het lichaam bij het sporten veel vocht verliest, het bloed wordt nog dikker en de kans op een ongeval dus nog groter. Anabolen steroïde hebben ook nare bijwerkingen voor de gezondheid maar ook voor het uiterlijk. Dit zijn onder andere een vette huid, acne, een pafferig gezicht, verhoogde kans op hart- en vaatziekten en depressiviteit. De bijwerkingen voor vrouwen zijn dat ze op een man gaan lijken, ze krijgen een lage stem, mannelijke beharing en een mannelijke lichaamsbouw.
Een ander belangrijk argument is dat het legaliseren van doping oneerlijk is tegenover de sporters die geen doping gebruiken omdat zij wel gezondheid belangrijker vinden dan winnen. Zij hebben zonder doping bijna geen kans meer om te winnen. Hierbij kom ik ook tot mijn volgende argument. Het legaliseren van doping zal de sport verpesten omdat het niet meer om talent gaat maar om wie de beste doping gebruikt. Hierdoor kan iedereen een topsporter worden en zal daarom naar verloop van de tijd de topsport ook uitsterven omdat iedereen doping kan gebruiken en hierdoor wedstrijden kan winnen. Ook zal het velen mensen aanzetten tot het gebruik van doping wat meer doden tot gevolg zal hebben. En het zal aan de andere kant ook mensen met talent ontmoedigen om een carrière in de sportwereld te beginnen omdat ze zonder het gebruikt van doping toch niet kunnen winnen. Mijn laatste argument tegen het legaliseren van doping is dat topsporters een soort voorbeeld figuren voor veel mensen zijn. En dat zij daarom ook invloed hebben op het publiek, en als de sporters dan doping gebruikt kan dit het publiek ook tot dopinggebruik aanzetten. Zo komen er alleen maar steeds meer dopinggebruikers.

Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat de prestaties van de topsporters omhoog zullen gaan en dat er nieuwe wereldrecords gebroken zullen worden als doping gelegaliseerd zal worden. Maar het is toch belangrijker dat je gezond bent (want daar is sport toch ook voor gemaakt) dan dat je goed presteert.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Zumba verovert de wereld

Zumba verovert de wereld!

Kies nu je onbekende sport

Een artikel over onbekende sporten voor mensen die eens wat anders willen

Vitaminen en mineralen gebruikt bij het bodybuilden

Een korte samenvatting van de meest voorkomende vitaminen die gebruikt worden bij het bodybyuilden

De Olympische Spelen spreekbeurt, De Olympische Spelen werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Olympische Spelen.

Het juiste onthakingsgereedschap

Hoe kan ik veilig een snoek onthaken?

Hoe vang je die ene grote karper?

Het vangen van die grote karper gebeurt niet zonder een goede voorbereiding. Hier zijn alvast enkele raadgevingen die je op weg kunnen helpen.

Fitness tips

Fitness is leuker als je je focust op wat je wilt bereiken en welke apparaten je daarvoor kunt gebruiken. Met tegenzin op de loopband lopen, helpt niet.

De bijzondere band tussen Speedo en de zwemwereld

Het merk Speedo en de zwemwereld zijn niet meer los van elkaar te zien

Thuis trainen een goed alternatief voor de sportschool?

thuis trainen lijkt een ideale oplossing maar wat zijn nu de voordelen en wat zijn de valkuilen.

Waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen?

Op de olympische spelen in Sotsji won Nederland nagenoeg alles met schaatsen, hoe komt dit en waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen?

De Nijmeegse Wandelvierdaagse - het begin.

In dit artikel leg ik uit hoe de Nijmeegse Wandelvierdaagse is ontstaan en waarom deze wandeltocht voor zoveel mensen zo speciaal is.

zelfverdediging hoe werkt het?

de maatschappij wordt steeds harder. Maar hoe ga je hier mee om?

Supplementen

Uitleg over de supplementen die gebruikt worden bij bodybuilding

Wie hoort er in de spits bij Oranje?

dit artikeltje gaat over wie er in de spits hoort bij het Nederlands elftal

Hatha Yoga is sport, maar veel meer dan dat!

Hatha-yoga maakt niet alleen het lichaam soepel en sterk, maar brengt vooral evenwicht tussen lichaam en geest.�

Werkstuk over tennis

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van het hedendaagse Tennis.

Het didactisch cyclisch model

Didactische organisatie van een trainingsles

Belang Sport voor kinderen

Belang sporten voor de sociale ontwikkeling voor kinderen

De elfstedentocht 2012

Komt er een elfstedentocht?

Racing Mechelen

Waar een wil is, is een weg

Leer golfen

Golf is een sport welke voor iedereen beschikbaar.

Bodybuilding training en voeding

tips voor beginnende bodybuilders

Gratis eredivisie voetbal kijken op de televisiezender Fox

Op verzoek van velen komt de televisiezender Fox gratis in de plaats van 13th Street.

Honkbal spreekbeurt

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Honkbal.

Het verkrijgen van Six-Pack

Waarom wil je Six-Pack verkrijgen? Hoe verkrijg je Six-Pack?