Dopinggebruik in de topsport moet niet gelegaliseerd worden


Publicatie datum:

Er wordt tegenwoordig steeds vaker doping gebruikt in de topsport, maar dit verpest de sport en daarom moet doping niet gelegaliseerd worden.

Gesponsorde koppelingen

Atletiek, voetballen, gewichtheffen, bij al deze sporten wordt regelmatig doping gebruikt en ik vind dat dit dus echt niet kan. Doping moet daarom niet gelegaliseerd worden, maar waarom eigelijk niet wat is er dan zo slecht aan en er zitten toch ook voordelen aan?

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat er weer eens een topsporter doping heeft gebruikt tijdens een wedstrijd. Kijk bijvoorbeeld maar naar het wielrennen, de afgelopen jaren is er elke Tour de France wel iemand geweest die beschuldigd werd op het gebruik van doping. Maar ook in vele andere sporten komt doping steeds meer voor. Atletiek, voetballen, gewichtheffen, bij al deze sporten wordt regelmatig doping gebruikt en ik vind dat dit dus echt niet kan. Daarom is mijn stelling: Doping moet niet gelegaliseerd worden.

De belangrijkste reden waarom doping niet gelegaliseerd moet worden is natuurlijk dat dopinggebruik erg ongezond en gevaarlijk is, vooral als de gebruikers eigenlijk helemaal niet weten wat ze innemen, wat vaak wel het geval is. Vaak is het zo dat een sporter doping neemt om een goed resultaat neer te zetten zonder dat hij zich echt in de doping verdiept. Het gebruik van doping op deze manier kan erg vervelende bijeffecten hebben waardoor de sporters allerlei blessures en ziektes op kan lopen. Zo kan bijvoorbeeld bij het gebruik van EPO het bloed stroperig worden en daardoor is er meer kans op een hartaanval, trombose, herseninfarct en een te hoge bloeddruk. Deze kans wordt ook nog eens sterk vergroot doordat het lichaam bij het sporten veel vocht verliest, het bloed wordt nog dikker en de kans op een ongeval dus nog groter. Anabolen steroïde hebben ook nare bijwerkingen voor de gezondheid maar ook voor het uiterlijk. Dit zijn onder andere een vette huid, acne, een pafferig gezicht, verhoogde kans op hart- en vaatziekten en depressiviteit. De bijwerkingen voor vrouwen zijn dat ze op een man gaan lijken, ze krijgen een lage stem, mannelijke beharing en een mannelijke lichaamsbouw.
Een ander belangrijk argument is dat het legaliseren van doping oneerlijk is tegenover de sporters die geen doping gebruiken omdat zij wel gezondheid belangrijker vinden dan winnen. Zij hebben zonder doping bijna geen kans meer om te winnen. Hierbij kom ik ook tot mijn volgende argument. Het legaliseren van doping zal de sport verpesten omdat het niet meer om talent gaat maar om wie de beste doping gebruikt. Hierdoor kan iedereen een topsporter worden en zal daarom naar verloop van de tijd de topsport ook uitsterven omdat iedereen doping kan gebruiken en hierdoor wedstrijden kan winnen. Ook zal het velen mensen aanzetten tot het gebruik van doping wat meer doden tot gevolg zal hebben. En het zal aan de andere kant ook mensen met talent ontmoedigen om een carrière in de sportwereld te beginnen omdat ze zonder het gebruikt van doping toch niet kunnen winnen. Mijn laatste argument tegen het legaliseren van doping is dat topsporters een soort voorbeeld figuren voor veel mensen zijn. En dat zij daarom ook invloed hebben op het publiek, en als de sporters dan doping gebruikt kan dit het publiek ook tot dopinggebruik aanzetten. Zo komen er alleen maar steeds meer dopinggebruikers.

Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat de prestaties van de topsporters omhoog zullen gaan en dat er nieuwe wereldrecords gebroken zullen worden als doping gelegaliseerd zal worden. Maar het is toch belangrijker dat je gezond bent (want daar is sport toch ook voor gemaakt) dan dat je goed presteert.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Vitaminen en mineralen gebruikt bij het bodybuilden

Een korte samenvatting van de meest voorkomende vitaminen die gebruikt worden bij het bodybyuilden

De twinkeling in de ogen van Peter

De twinkeling in de ogen van Peter. Ajax - Manchester City door de ogen van een 12-jarige.

Wat is de oudste voetbalclub ter wereld?

Dit artikel gaat over welke club zich de oudste voetbalclub ter wereld mag noemen.

Hodgson opgelucht? Overname Liverpool nog lang niet zeker!

Bij overname van de voetbalclub Liverpool FC, is NESV bij machte de huidige trainer te ontslaan. Deze overname lijkt echter nog verre van zeker te zijn.

Werkstuk over tennis

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van het hedendaagse Tennis.

Nederlandse voetbal competitie

Nederlandse jeugdspelers krijgen weer kansen

Net dat meer calorieen verbranden

In dit artikel gaan we tips geven hoe jij ook net dat meer calorieen kunt verbranden en volhouden !

Basketbal

basketbal, historie, regels, nationaal en internationaal

Kies nu je onbekende sport

Een artikel over onbekende sporten voor mensen die eens wat anders willen

Sport biedt meer dan opwinding

Wat sport ons allemaal biedt.

Wat is de avontuurlijkste vorm van wintersport?

Skiën, langlaufen, snowboarden, ijsklimmen, wat is de avontuurlijkste vorm van wintersport?

Tour de france

Het geheim van de gele trui.

Legendary Dixie

De man die net zo hard kopte als anderen schoten, en er 60 in een seizoen inlegde. Een legende die zijn laatste zucht uitblies in zijn geliefde stadion.

Il Grande Torino

Het Dream Team van de jaren '40, door een noodlottig ongeval kwam een memorabel tijdperk tot een vervroegd einde.

Het juiste onthakingsgereedschap

Hoe kan ik veilig een snoek onthaken?

Ontstaan van het tafeltennis

Het ontstaan en de evolutie van tafeltennis.

De Olympische Spelen spreekbeurt, De Olympische Spelen werkstuk

In dit artikel lees je alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Olympische Spelen.

Kim Clijsters

De carrière van de grootste tennister uit de lage landen

Sporten op de Olympische Winterspelen.

Welke disciplines worden er allemaal beoefend op de Olympische Winterspelen?

Niet juichen wanneer tegen de oude club wordt gescoord

Niet juichen wanneer tegen de oude club wordt gescoord, wordt dit wel of niet gewaardeerd?

Sportschoenen: De vaktermen

over de vaktermen die te maken hebben met sportschoenen

Het verkrijgen van Six-Pack

Waarom wil je Six-Pack verkrijgen? Hoe verkrijg je Six-Pack?

Belang Sport voor kinderen

Belang sporten voor de sociale ontwikkeling voor kinderen

De avond4daagse

De avondvierdaagse is een sportieve oerhollandse traditie. Maar hoe is dit groots georganiseerde wandelevenement nu eigenlijk ontstaan?

Wie hoort er in de spits bij Oranje?

dit artikeltje gaat over wie er in de spits hoort bij het Nederlands elftal