Hoe vang je die ene grote karper?


Publicatie datum:

Het vangen van die grote karper gebeurt niet zonder een goede voorbereiding. Hier zijn alvast enkele raadgevingen die je op weg kunnen helpen.

Gesponsorde koppelingen

Dit is een hulpmiddel voor al die hengelaars die moeite hebben met het vangen van een grote karper. Is het niet enerverend om telkens als je een mooie aanbeet hebt, je toch tevreden moet zijn met een klein exemplaar.

Grote karpers vangen is niet moeilijk. Je moet enkel bereid zijn kennis op te doen, ook moet je geduldig te werk gaan. Doe kennis op door met karpervissers te praten, geloof geen cafépraat en wilde verhalen. Als je een water gevonden hebt waar je zou willen karperen, leer dan eerst de plaats kennen. Maak een wandeling, neem rustig de tijd en maak observaties of notities. Dit is wel bedoelt voor de echte karpervisser, degene die met passie en geduld gaat vissen.

Grote vissen houden zich meestal gedeisd op één plek tot ze op zoek gaan naar voedsel. Meestal nemen ze hiervoor steeds dezelfde route, omdat ze weten waar er iets te rapen valt. En het is geweten dat een karper veel voedsel nodig heeft om z’n lichaam op temperatuur te houden. Bij het maken van karperaas hou ik vooral rekening dat het licht verteerbaar is. Probeer altijd een zo natuurlijk mogelijke formule te vinden. Een vaste formule bestaat er echter niet omdat dit nogal afhangt van het water waar men vist. Als je weet welke flavours (geurstoffen) er veelvuldig gebruikt worden op bepaalde waters, probeer dan iets anders. Dit omdat de reeds gevangen karpers deze herkennen en daar wantrouwig om zijn. Ikzelf ben niet zo te vinden voor al die chemische geurstoffen, temeer omdat dit eigenlijk niet nodig is.

Eens je een goede plek gevonden hebt, kun je naar gelang deze voeren. Probeer de juiste hoeveelheid boilies te schatten. Hoe groter het water, des te meer boilies. Ook is het tijdstip van voederen héél belangrijk. De karpers eten zich normaal de buik vol zeer vroeg in de ochtend. Een echte karpervisser zal dan ook ’s nachts komen voederen. Doet hij dit regelmatig, dan zal deze voederplek tot de vaste route van de grote karper behoren.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Kies nu je onbekende sport

Een artikel over onbekende sporten voor mensen die eens wat anders willen

De elfstedentocht 2012

Komt er een elfstedentocht?

Positief Coachen

Positief coachen beschrijft hoe je kinderen (als sporter of kind) positief kunt aanmoedigen en belonen en daarmee u en uw kind beter kunt steunen.

Wat is de avontuurlijkste vorm van wintersport?

Skiën, langlaufen, snowboarden, ijsklimmen, wat is de avontuurlijkste vorm van wintersport?

Lionel Messi

Lionel Messi, FC Barcelona, Maradona, Pele, Cruijff, Cristiano Ronaldo, Zidane

Waarom 'harder' lopen?

Een aantal goede redenen om te beginnen met hardlopen!

De avond4daagse

De avondvierdaagse is een sportieve oerhollandse traditie. Maar hoe is dit groots georganiseerde wandelevenement nu eigenlijk ontstaan?

Waar moet men op letten bij werphengels?

Hiermee geef ik enkele tips bij het kiezen van de juiste werphengel.

Ferrari in de Formule 1

Ferrari is Formule 1, en Formule 1 is Ferrari. Als enige team is de Italiaanse renstal vanaf de start van het wereldkampioenschap Formule 1 in 1950, alle seizoenen van de partij geweest. “Ferrari is het enige team dat we echt zouden missen als ze zouden stoppen’’ zei Bernie Ecclestone de grote baas van de Formule

Hoe vang je een karper, Hoe vang je een grote karper

In Nederland wemelt het van de grote karpers, lees hier hoe je die vangen kunt.

Beach Yoga, Bikram Yoga op het strand.

Naast de traditionele Hatha Yoga en Power Yoga is er nu ook Bikram Yoga op het strand, ook wel Beach Yoga genoemd.

Ek voetbal en de scheidsrechters

Op grote voetbalevenementen worden de scheidsrechters tot op het bot getest

Sport biedt meer dan opwinding

Wat sport ons allemaal biedt.

Geschiedenis van atletiek

Het ontstaan van één van de oudste sporten in de wereld: Atletiek.

Bachata; de nieuwe dansstijl

Een van oorsprong Amerikaans-Latijnse muziekstijl

Hardlopen als therapie

Steeds meer mensen ervaren de therapeutische werking van hardlopen.

Voetbal op de Waddeneilanden

Dit artikel gaat over het voetbal op de Waddeneilanden.

vechtsporten, een sportief alternatief.

tegenwoordig kun je uit honderden sporten kiezen als je gaat sporten. Vechtsporten kunnen een goed alternatief zijn voor de traditionele sporten.

Manchester United FC

manchester united de beste voetbalclub in Engeland

Snel in Shape met de Ab Doer Twist

Met de ab doer twist kun je je lichaam in je eigen huis sterker maken. Het is een gemakkelijk, snel en effectief apparaat.

Dopinggebruik in de topsport moet niet gelegaliseerd worden

Er wordt tegenwoordig steeds vaker doping gebruikt in de topsport, maar dit verpest de sport en daarom moet doping niet gelegaliseerd worden.

Tour de france

Het geheim van de gele trui.

Hoe vang je die ene grote karper?

Het vangen van die grote karper gebeurt niet zonder een goede voorbereiding. Hier zijn alvast enkele raadgevingen die je op weg kunnen helpen.

zelfverdediging hoe werkt het?

de maatschappij wordt steeds harder. Maar hoe ga je hier mee om?

Zumba verovert de wereld

Zumba verovert de wereld!