Hoe vang je die ene grote karper?


Publicatie datum:

Het vangen van die grote karper gebeurt niet zonder een goede voorbereiding. Hier zijn alvast enkele raadgevingen die je op weg kunnen helpen.

Gesponsorde koppelingen

Dit is een hulpmiddel voor al die hengelaars die moeite hebben met het vangen van een grote karper. Is het niet enerverend om telkens als je een mooie aanbeet hebt, je toch tevreden moet zijn met een klein exemplaar.

Grote karpers vangen is niet moeilijk. Je moet enkel bereid zijn kennis op te doen, ook moet je geduldig te werk gaan. Doe kennis op door met karpervissers te praten, geloof geen cafépraat en wilde verhalen. Als je een water gevonden hebt waar je zou willen karperen, leer dan eerst de plaats kennen. Maak een wandeling, neem rustig de tijd en maak observaties of notities. Dit is wel bedoelt voor de echte karpervisser, degene die met passie en geduld gaat vissen.

Grote vissen houden zich meestal gedeisd op één plek tot ze op zoek gaan naar voedsel. Meestal nemen ze hiervoor steeds dezelfde route, omdat ze weten waar er iets te rapen valt. En het is geweten dat een karper veel voedsel nodig heeft om z’n lichaam op temperatuur te houden. Bij het maken van karperaas hou ik vooral rekening dat het licht verteerbaar is. Probeer altijd een zo natuurlijk mogelijke formule te vinden. Een vaste formule bestaat er echter niet omdat dit nogal afhangt van het water waar men vist. Als je weet welke flavours (geurstoffen) er veelvuldig gebruikt worden op bepaalde waters, probeer dan iets anders. Dit omdat de reeds gevangen karpers deze herkennen en daar wantrouwig om zijn. Ikzelf ben niet zo te vinden voor al die chemische geurstoffen, temeer omdat dit eigenlijk niet nodig is.

Eens je een goede plek gevonden hebt, kun je naar gelang deze voeren. Probeer de juiste hoeveelheid boilies te schatten. Hoe groter het water, des te meer boilies. Ook is het tijdstip van voederen héél belangrijk. De karpers eten zich normaal de buik vol zeer vroeg in de ochtend. Een echte karpervisser zal dan ook ’s nachts komen voederen. Doet hij dit regelmatig, dan zal deze voederplek tot de vaste route van de grote karper behoren.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 9
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Dopinggebruik in de topsport moet niet gelegaliseerd worden

Er wordt tegenwoordig steeds vaker doping gebruikt in de topsport, maar dit verpest de sport en daarom moet doping niet gelegaliseerd worden.

vechtsporten, een sportief alternatief.

tegenwoordig kun je uit honderden sporten kiezen als je gaat sporten. Vechtsporten kunnen een goed alternatief zijn voor de traditionele sporten.

Parachutespringen

Parachutespringen, de basis, waar en op wat voor manier?

Nordic Walking

Nordic Walking, lopen met stokken.

badminton

badminton word gezien als een saaie luie sport, en toch is het de snelste sport ter wereld, hier wat uitleg over de spelregels

De twinkeling in de ogen van Peter

De twinkeling in de ogen van Peter. Ajax - Manchester City door de ogen van een 12-jarige.

Clenbuterol gebruik

Contador word geschorst voor 1 jaar, voor een minimale hoeveelheid clenbuterol in zijn lichaam. Dit artikel zet de dopingregels over clenbuterol uiteen en bekijkt eerdere gevallen. Is een schorsing hier op zijn plaats?

Hockey, de basis van het spel

In dit artikel wordt de basis van het hockeyspel besproken

Werkstuk over tennis

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van het hedendaagse Tennis.

Kwartfinale Chelsea Liverpool lijkt al beslist

1-3 Liverpool Chelsea lijkt het een gesloten zaak.

Longboarden

De onbekende variant van het skateboarden

levende legende Lionel Messi

FC Barcelona's levende legende Messi.

Sportschoenen: De vaktermen

over de vaktermen die te maken hebben met sportschoenen

De avond4daagse

De avondvierdaagse is een sportieve oerhollandse traditie. Maar hoe is dit groots georganiseerde wandelevenement nu eigenlijk ontstaan?

De vooroordelen over vrouwenvoetbal.

Interview met Amber van der Heijde over vrouwenvoetbal

Tips en advies voor het hardlopen

Tips om succesvoller te zijn in het hardlopen. Of je nu voorhet plezier een paar rondjes rent in het bos of serieus in training bent voor een marathon, dit artikel heeft handige tips om je doelen te bereiken!

Beginnen met duiken

Begin vandaag nog met je Padi duik cursus. Hoe, wat, waar en waarom over duiken.

Zo worden wij Europees Kampioen

Voetbal, Europees kampioenschap, EK 2012, Nederlands Elftal, Oranje, Polen, Oekraine, Nederland, Spanje, Duitsland.

Paintball: De keuze van je marker

Criteria voor de keuze van mijn marker

Vlaggendrager Dorian van Rijsselberge

Manchester United FC

manchester united de beste voetbalclub in Engeland

Barefoot running, is rennen op blote voeten echt beter ?

Is “barefoot” hardlopen -alsof je op blote voeten rent- beter voor je lichaam dan met moderne hardloopschoenen ? de meningen zijn verdeeld.

Ferrari in de Formule 1

Ferrari is Formule 1, en Formule 1 is Ferrari. Als enige team is de Italiaanse renstal vanaf de start van het wereldkampioenschap Formule 1 in 1950, alle seizoenen van de partij geweest. “Ferrari is het enige team dat we echt zouden missen als ze zouden stoppen’’ zei Bernie Ecclestone de grote baas van de Formule

AS Roma

De club, de historie en de fans

Fit voor de zomer!

Het goede weer komt er weer aan... Tijd voor een goede conditie en een platte buik!