Johan Derken over zijn turbulente carriere


Publicatie datum:

De Voetbal loopbaan van Johan Derksen

Gesponsorde koppelingen

hoe derksen op het voetbalveld was , De clubs waar hij  heefd gespeeld,

Johan Derksen verhuisden vanwegen zijn vader die adjudant was bij de rijkspolitie van Gelderland naar Drenthe. In zijn geboorteplaats kwam hij uit voor SDOO Heteren en in Drenthe voor de amateurclubs VV Nieuw Buinen en Rolder Boys.Met rolder Boys werd hij het laaste jaar kampioen van de vierder klasser door in de laatste wedstrijd vv bakkeveen met spits Riemer van de Velde te verlslaan,in 1965 kwam hij terecht in de jeugdopleiding van Go Ahead die toen de jaren nog op het hoogste niveau acteerden,Oeki Hoekema en Andre van der Leij die woonden op het internaat van de jeugdopleiding van Go Ahead samen met derksen , Het was voor Derksen ook een onsnapping om aan de streng christelijke en autoritaire milliea thuis

 

 

het 1e elftal van Go ahead was iets te hoog gegrepen ,en tekende een contract bij cambuur in de eerste divisie onder leiding van Wim van der Heide,Derksen was een bekende harde linksback die niet op zijn mond was gevallen en geen 1 slijding schuwde.Nobby stiles van het noorden werd hij genoemd,de eerste wedstrijd schopte hij gelijk al iemand op zijn achterwerk , bij het publiek kon hij niet meer stuk het was een zeer gewaardeerde voetballer bij cambuur ,In zijn laaste jaar was hij aanvoerder, Dersen heefd 5 seizoenen voor cambuur gespeeld en in 1972 werd hij verkocht aan veendan.

in het jaar 72,73 moest derksen tegen zijn oude club 2 keer zelfs  en beide keren schopte hij Johan Vlietstra uit het veld Het jaar daarna liep het aardig uit de hand toen bleseerden derksen met een bewuste charge Sietze Visser Het publiek werkten toen tegen hem en begonne spreekhoren te zingen waarop derksen op zijn beurd een handgebaar naar het publiek maakte,vervolgens moest de spelersbus van veendam onder politie begeiding thuis gebracht,derksen kreeg een straf van 4 wedstrijden opgelegd waardoor veendam zijn speler op de transfermartkt had gezet, Tot genoegen van cor van de Grijp die noemden Derksen een teamspeler ,een verkoop aan fc vvv ging uieindelijk niet door dus blijf hij bij Veendam

Een jaar later was het tog zo ver en Veendam en derksen gingen uit elkaar,doordat derksen in een nieuwsblad zich had geuit over de spelers en het niveau van de club dus werd hij op non actief gezet  later werd derksen verkocht aan fc Haarlem voor 6000 gulden ,dat seizoen speelde hij voor het eerst op het hoogste niveau  met Haarlem ind e eredivisie ,hij maakte nog de winninde tevens zijn 1e en zijn laaste doelpunt  tegn Wageningen , ze werden dat jaar 17e en degradeerden een jaar later werdren ze weer kampioen van de 1e divisie ,maar derksen had dat niet mee kunne maken want hij ging voor zijn journalistieke bezigheden in emmen wonen waar hij uitkwam voor sv meppen in Duitsland ,net over de grens van zijn woonplaats, maar ook die pret duurde niet lang hij ging weg wegns ruzie , uieindelijk heefd derksen nog een jaartje in 77 als libero bij mvv gevoetbald daarna sloot Onze Johan Derksen zijn voetbal loopbaan af

.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Paaldansen, pole fitness, paaldanseres

Op deze pagina vindt je uitgebreide informatie over paaldansen, paaldanseressen, pole fitness en paalsport

AS Roma

De club, de historie en de fans

De kunst van het aanslaan.

Hoe een vis aanslaan?

Thuis trainen een goed alternatief voor de sportschool?

thuis trainen lijkt een ideale oplossing maar wat zijn nu de voordelen en wat zijn de valkuilen.

Tips bij de aanschaf van loopschoenen

Waar moet u op letten wanneer u nieuwe loopschoenen gaat kopen?

De elfstedentocht 2012

Komt er een elfstedentocht?

Basketbal

basketbal, historie, regels, nationaal en internationaal

Clenbuterol gebruik

Contador word geschorst voor 1 jaar, voor een minimale hoeveelheid clenbuterol in zijn lichaam. Dit artikel zet de dopingregels over clenbuterol uiteen en bekijkt eerdere gevallen. Is een schorsing hier op zijn plaats?

Sportverslaving: Als sporten ongezond wordt

Dwangmatig/verslavend sporten.

Bodypump

Een totale body workout voor alle spiergroepen

Hardlopen als therapie

Steeds meer mensen ervaren de therapeutische werking van hardlopen.

De Nijmeegse Wandelvierdaagse - het begin.

In dit artikel leg ik uit hoe de Nijmeegse Wandelvierdaagse is ontstaan en waarom deze wandeltocht voor zoveel mensen zo speciaal is.

Dopinggebruik in de topsport moet niet gelegaliseerd worden

Er wordt tegenwoordig steeds vaker doping gebruikt in de topsport, maar dit verpest de sport en daarom moet doping niet gelegaliseerd worden.

Tips en advies voor het hardlopen

Tips om succesvoller te zijn in het hardlopen. Of je nu voorhet plezier een paar rondjes rent in het bos of serieus in training bent voor een marathon, dit artikel heeft handige tips om je doelen te bereiken!

Hardloopschoenen kopen

dingen die je niet mag vergeten!

Voor de beginnende bodybuilder

Handige gids voor de beginnende bodybuilder met een kort overzicht van de belangrijkste aspecten van het bodybuilden.

Roeien

Artikel over roeien.

Longboarden

De onbekende variant van het skateboarden

Hoe vang je die ene grote karper?

Het vangen van die grote karper gebeurt niet zonder een goede voorbereiding. Hier zijn alvast enkele raadgevingen die je op weg kunnen helpen.

De mooiste surfstranden, de mooiste surf babes

Waar vindt je de mooiste surfstranden en de mooiste surf babes?

bewegingen aanleren passief of actief?

Wat is beter, actief of passief aanleren van bewegingen?

De avond4daagse

De avondvierdaagse is een sportieve oerhollandse traditie. Maar hoe is dit groots georganiseerde wandelevenement nu eigenlijk ontstaan?

Officials bij zwemwedstrijden

Bij zwemwedstrijden lopen altijd veel mensen rond het bad. Heb je je wel eens afgevraagd welke functie zij hebben?

Wel of geen Londen voor Miranda Boonstra

hoe 8 seconde de gemoederen binnen noc en de knau flink bezig houden

Vlaggendrager Dorian van Rijsselberge