Kapitein Folly, Spider-Man

Keeper van het jaar in Frankrijk in 2007, één van de meest stijlvolle keepers in de historie van het voetbal.

Gesponsorde koppelingen

Op 11 oktober 1977 werd Jérémie Janot geboren in het Franse Valenciennes. Hij doorloopt alle jeugdelftallen van de profclub Valenciennes FC, maar krijgt niet de kans om als doelman te spelen. Bij Valenciennes denkt men namelijk

Jérémie Janot

dat hij met zijn 173 cm te klein is om het doel te verdedigen. Teleurgesteld in het weinige vertrouwen vertrekt hij naar Saint-Etienne.

Hij sluit zich aan bij de jeugd van Saint-Etienne, daar krijgt hij wel het vertrouwen als keeper. Nadat hij hier de jeugdelftallen doorlopen heeft mag hij in 1996 zijn debuut maken in het eerste. Hij speelt tot nu toe zijn gehele carrière voor AS Saint-Etienne, hierin maakte hij in 386 duels zijn opwachting. Als keeper scoorde Jérémie Janot nooit, wel gaf hij 1 keer een assist. In het duel tegen AS Nantes bij een achterstand van 2-1, ging Janot mee naar voren. Toen de bal voor kwam hakte hij het speeltuig in een schermutseling naar een ploeggenoot die scoorde. Met Saint-Etienne werd Janot 2 keer kampioen, in 1999 en 2004 werd de 2e divisie gewonnen. Zijn grootste triomf behaalde hij in 2007, toen hij tot keeper van het jaar werd gekozen.

Bekendheid verwierf hij echter vooral door de excentrieke tenues die hij droeg. Hij speelt al zijn gehele carrière met het rugnummer 16. Zo kwam hij ondermeer het veld op in een Spider-Man shirt, een legertenue, een tijgertenue en nog vele andere variaties. Niet alleen zijn shirts zijn excentriek, ook zijn acrobatische sprongen tijdens wedstrijden sprongen in het oog. Hij staat ook bekend om zijn haat tegen Olympique Lyonnais. Ooit droeg hij een AC Milan shirt nadat ze Lyon uitgeschakeld hadden in de Champions League. Hij is ook een groot fan van WWA vechter Wanderlei Silva, hij liet zelfs tatoeages op zijn hoofd en arm zetten. Dit omdat zijn idool dat ook had. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie

Naam: Dixie Dean
Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

comments powered by Disqus

Oude Reacties

Hieronder staan de oude Foobie reacties, indien beschikbaar.