Nederlandse voetbal competitie


Publicatie datum:

Nederlandse jeugdspelers krijgen weer kansen

Gesponsorde koppelingen

Jaren lang hebben we de clubs spelers zien halen uit Afrika, Latijns Amerika, of Oost- Europa. Door de ''armoede'' van de clubs kunnen we nu zien dat er weer eigen jeugd doorkomt tot het hoogste niveau.

GELDROBLEMEN BIJ DE CLUBS.

We hebben nu gezien na de geld problemen van o.a. Feyenoord, Ajax, PSV, AZ, dat er iets meer creatief gedacht moet worden. In plaats van voor groot geld buitenlandse spelers halen en de club in de zorgen brengen, gaan ze nu weer eens kijken bij de Jupiler Ligue en in de eigen jeugd.

En wat blijkt er dan? Dat er overal genoeg talent rond loopt om een deuntje mee te blazen. Dat heeft een aantal grote voordelen. De jongeren die hier de kans krijgen om bij de top mee te draaien, zullen de kans grijpen. Ik zie er genoeg rond lopen die zich nog verder kunnen ontwikkelen tot toppers.

Werd voorheen eerst een buitenlandse kracht opgesteld, en voldeed die niet, dan moesten ze daar eerst weer vanaf komen, maar als die op de bank zit, dan is hij helemaal onverkoopbaar.  Dus toch opstellen. Daarmee zagen de voetbal liefhebbers dus vaak spelers rond lopen waar ze totaal niets in zagen.

FEYENOORD.

Na de desastreuze jaren bij Feyenoord, is in de tussentijd de jeugdopleiding blijkbaar toch goed aangepakt want bijna alles wat er nu succesvol speelt komt uit eigen jeugdopleiding. De trainer Koeman heeft ook geleerd van zijn fouten, en kan dit seizoen onder alle omstandigheden terug kijken op een geweldig resultaat.

AJAX

Als na de bestuurlijke chaos nu de lijn Johan Cruyff gevolgd wordt, heb ik er geen twijfel over dat de jeugdopleiding bij Ajax weer optimaal gaat functioneren. Dat was toch altijd de trots van Ajax.

Dan heeft het bestuur het dus ook makkelijker: er hoeven geen miljoenen uitgegeven te worden aan riante salarissen, en de jongens die door komen gaan geld opleveren.

PSV.

Daar zal ook nog meer naar de jeugd gekeken moeten worden, want die kunnen ook geen miljoenen blijven uitgeven. Hoewel ik altijd PSV fan en geweest, ben ik toch de laatste jaren teleurgesteld in de kwaliteit voetbal, de aankopen, en de resultaten.

AZ

Wat een verademing om die club bezig te zien. Gertjan Verbeek is voor mij een absolute toptrainer. Rust in de tent, hard, consequent, aanvallend voetbal, enz. Veel of weinig spelers, blessures, hij gaat zijn eigen weg. Ik hoop nog steeds voor hem en heel AZ dat zij als tweede zullen eindigen in deze competitie.

Als ik een club nu iets zou gunnen, dan zijn zij het. Mocht het niet lukken, dan is dat echt geen schande, top en nog eens top. Maar ook hier heeft Gertjan bewezen dat je met jonge spelers, uit de eerste divisie of eigen kweek, een team kunt neerzetten, waar iedere speler voor elkaar wil vechten.

WINST VOOR DE COMPETITIE

Voor de Nederlandse eredivisie zijn er dus winstpunten: herkenbaar voetbal, Nederlanders, jongeren en dus zitten de stadions vol. Ook is er meer onderlinge competitie. Kijk maar naar Heerenveen, Twente en nu Vitesse dat er ook aankomt. Dus de geld problemen hebben eigenlijk voor de oplossing gezorgd: met weinig geld kun je toch iets presteren.

Als nu onze regering hieraan een voorbeeld neemt, dan hebben we kans dat ook in Den Haag de zooi ooit eens opgelost wordt. Te dure, of onrendabele mensen, of te grote uitgaven dan krijg je schulden. 

Daarmee is de Nederlandse voetbal competitie eigenlijk een geweldig voorbeeld voor Rutte en consorten: eerst in eigen vet snijden, de besturen, directies, raden van commissarissen, te dure krachten eruit, en pas dan bij de burgers komen.

En eerlijk gezegd, misschien ben ik wel wat erg optimistisch maar met wat er nu bij het voetbal in Nederland gebeurt, sta ik er niet van te kijken  als we Europees weer een deuntje gaan meeblazen.

fredira 2 mei 2012


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Paintball: Masker/ Goggles

Keuze van een masker

Barefoot running, is rennen op blote voeten echt beter ?

Is “barefoot” hardlopen -alsof je op blote voeten rent- beter voor je lichaam dan met moderne hardloopschoenen ? de meningen zijn verdeeld.

Bewegingen aanleren met actief leren

De theorie en de practijk van het actief leren. Hoe pak je dat het beste aan?

levende legende Lionel Messi

FC Barcelona's levende legende Messi.

Zoli, Magische Magyaar in de 21ste eeuw

De glansrijke carriëre van een Hongaar die afrekende met drugs, drank en slechte vrienden.

Ontstaan van het tafeltennis

Het ontstaan en de evolutie van tafeltennis.

De Nijmeegse Wandelvierdaagse - het begin.

In dit artikel leg ik uit hoe de Nijmeegse Wandelvierdaagse is ontstaan en waarom deze wandeltocht voor zoveel mensen zo speciaal is.

Interview met Luc Wouters

Een interview met Luc Wouters (Burgemeester van Lummen en Scheidsrechter in de Jupiler Pro League)

Sport biedt meer dan opwinding

Wat sport ons allemaal biedt.

Snel in Shape met de Ab Doer Twist

Met de ab doer twist kun je je lichaam in je eigen huis sterker maken. Het is een gemakkelijk, snel en effectief apparaat.

Hoe vang je die ene grote karper?

Het vangen van die grote karper gebeurt niet zonder een goede voorbereiding. Hier zijn alvast enkele raadgevingen die je op weg kunnen helpen.

Kies nu je onbekende sport

Een artikel over onbekende sporten voor mensen die eens wat anders willen

Volleybal

Wat is Volleybal, welke regels zijn er?

Hockey, de basis van het spel

In dit artikel wordt de basis van het hockeyspel besproken

Afvallen. Hoe en wat te doen.

Informeren hoe afvallen in zijn werk gaat.

Paaldansen of pole-fitness

De stripclubs ontstegen!

Start to run, beginnen met hardlopen met je persoonlijke coach!

Lees hier hoe je binnen 20 weken 10 km kan hardlopen!

Hoe het voetbal is veranderd

Hoe het voetbal is veranderd

De elfstedentocht 2012

Komt er een elfstedentocht?

Damesvoetbal

He! je laat je toch niet dollen door een meisje?!

Hoe vang je een karper, Hoe vang je een grote karper

In Nederland wemelt het van de grote karpers, lees hier hoe je die vangen kunt.

Wie is Kaka

dit is een stukje tekst over Kaka

Elfstedentocht

De Elfstedentocht is een van de meest populaire sportevenementen in de winterperiode van ons land.

Ek voetbal en de scheidsrechters

Op grote voetbalevenementen worden de scheidsrechters tot op het bot getest

De mooiste surfstranden, de mooiste surf babes

Waar vindt je de mooiste surfstranden en de mooiste surf babes?