Nederlandse voetbal competitie


Publicatie datum:

Nederlandse jeugdspelers krijgen weer kansen

Gesponsorde koppelingen

Jaren lang hebben we de clubs spelers zien halen uit Afrika, Latijns Amerika, of Oost- Europa. Door de ''armoede'' van de clubs kunnen we nu zien dat er weer eigen jeugd doorkomt tot het hoogste niveau.

GELDROBLEMEN BIJ DE CLUBS.

We hebben nu gezien na de geld problemen van o.a. Feyenoord, Ajax, PSV, AZ, dat er iets meer creatief gedacht moet worden. In plaats van voor groot geld buitenlandse spelers halen en de club in de zorgen brengen, gaan ze nu weer eens kijken bij de Jupiler Ligue en in de eigen jeugd.

En wat blijkt er dan? Dat er overal genoeg talent rond loopt om een deuntje mee te blazen. Dat heeft een aantal grote voordelen. De jongeren die hier de kans krijgen om bij de top mee te draaien, zullen de kans grijpen. Ik zie er genoeg rond lopen die zich nog verder kunnen ontwikkelen tot toppers.

Werd voorheen eerst een buitenlandse kracht opgesteld, en voldeed die niet, dan moesten ze daar eerst weer vanaf komen, maar als die op de bank zit, dan is hij helemaal onverkoopbaar.  Dus toch opstellen. Daarmee zagen de voetbal liefhebbers dus vaak spelers rond lopen waar ze totaal niets in zagen.

FEYENOORD.

Na de desastreuze jaren bij Feyenoord, is in de tussentijd de jeugdopleiding blijkbaar toch goed aangepakt want bijna alles wat er nu succesvol speelt komt uit eigen jeugdopleiding. De trainer Koeman heeft ook geleerd van zijn fouten, en kan dit seizoen onder alle omstandigheden terug kijken op een geweldig resultaat.

AJAX

Als na de bestuurlijke chaos nu de lijn Johan Cruyff gevolgd wordt, heb ik er geen twijfel over dat de jeugdopleiding bij Ajax weer optimaal gaat functioneren. Dat was toch altijd de trots van Ajax.

Dan heeft het bestuur het dus ook makkelijker: er hoeven geen miljoenen uitgegeven te worden aan riante salarissen, en de jongens die door komen gaan geld opleveren.

PSV.

Daar zal ook nog meer naar de jeugd gekeken moeten worden, want die kunnen ook geen miljoenen blijven uitgeven. Hoewel ik altijd PSV fan en geweest, ben ik toch de laatste jaren teleurgesteld in de kwaliteit voetbal, de aankopen, en de resultaten.

AZ

Wat een verademing om die club bezig te zien. Gertjan Verbeek is voor mij een absolute toptrainer. Rust in de tent, hard, consequent, aanvallend voetbal, enz. Veel of weinig spelers, blessures, hij gaat zijn eigen weg. Ik hoop nog steeds voor hem en heel AZ dat zij als tweede zullen eindigen in deze competitie.

Als ik een club nu iets zou gunnen, dan zijn zij het. Mocht het niet lukken, dan is dat echt geen schande, top en nog eens top. Maar ook hier heeft Gertjan bewezen dat je met jonge spelers, uit de eerste divisie of eigen kweek, een team kunt neerzetten, waar iedere speler voor elkaar wil vechten.

WINST VOOR DE COMPETITIE

Voor de Nederlandse eredivisie zijn er dus winstpunten: herkenbaar voetbal, Nederlanders, jongeren en dus zitten de stadions vol. Ook is er meer onderlinge competitie. Kijk maar naar Heerenveen, Twente en nu Vitesse dat er ook aankomt. Dus de geld problemen hebben eigenlijk voor de oplossing gezorgd: met weinig geld kun je toch iets presteren.

Als nu onze regering hieraan een voorbeeld neemt, dan hebben we kans dat ook in Den Haag de zooi ooit eens opgelost wordt. Te dure, of onrendabele mensen, of te grote uitgaven dan krijg je schulden. 

Daarmee is de Nederlandse voetbal competitie eigenlijk een geweldig voorbeeld voor Rutte en consorten: eerst in eigen vet snijden, de besturen, directies, raden van commissarissen, te dure krachten eruit, en pas dan bij de burgers komen.

En eerlijk gezegd, misschien ben ik wel wat erg optimistisch maar met wat er nu bij het voetbal in Nederland gebeurt, sta ik er niet van te kijken  als we Europees weer een deuntje gaan meeblazen.

fredira 2 mei 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Paaldansen of pole-fitness

De stripclubs ontstegen!

De voetbalverslaggeving in Nederland

een visie over de voetbalverslaggeving in nederland

Tips en advies voor het hardlopen

Tips om succesvoller te zijn in het hardlopen. Of je nu voorhet plezier een paar rondjes rent in het bos of serieus in training bent voor een marathon, dit artikel heeft handige tips om je doelen te bereiken!

Bachata; de nieuwe dansstijl

Een van oorsprong Amerikaans-Latijnse muziekstijl

Afvallen. Hoe en wat te doen.

Informeren hoe afvallen in zijn werk gaat.

Kim Clijsters

De carrière van de grootste tennister uit de lage landen

Gratis eredivisie voetbal kijken op de televisiezender Fox

Op verzoek van velen komt de televisiezender Fox gratis in de plaats van 13th Street.

Krav Maga - De Israelische zelfverdedigingssport

Krav Maga uitleg wat de sport inhoud

Poweryoga

Poweryoga, een fantastische manier om een sterk en gezond lichaam te krijgen (en te houden)

Snel in Shape met de Ab Doer Twist

Met de ab doer twist kun je je lichaam in je eigen huis sterker maken. Het is een gemakkelijk, snel en effectief apparaat.

Voetbal werkstuk, Voetbal spreekbeurt

Het ontstaan en de ontwikkeling van het moderne Voetbal.

Dopinggebruik in de topsport moet niet gelegaliseerd worden

Er wordt tegenwoordig steeds vaker doping gebruikt in de topsport, maar dit verpest de sport en daarom moet doping niet gelegaliseerd worden.

Paris Saint-Germain Football Club

Franse club

Iedereen kan top coach worden met het Barcelona systeem.

Met voetbal win je alleen als team, één speler is nooit bepalend.

play-offs van de Jupiler league

De play-offs van de jupiler pro league staan weer in het verschiet? Hoe zit het nu eigenlijk met deze play-offs?

Oudste professionele voetbalclub

Een artikel over de oudste nog actieve voetbalclubs in Europa

Honkbal

De basisregels van honkbal.

Hockey, de basis van het spel

In dit artikel wordt de basis van het hockeyspel besproken

Corruptie Fifa leidt tot frustratie!

Hoe de corruptie binnen de fifa tot frustratie leidt bij de voetballiefhebber

Gestopt met roken door fitness !

In dit artikeltje vertel ik je hoe ik ben gestopt met roken en hoe je dit zelf makkelijk kunt verwezenlijken.

Zumba verovert de wereld

Zumba verovert de wereld!

Roeien

Artikel over roeien.

Damesvoetbal

He! je laat je toch niet dollen door een meisje?!

Fit voor de zomer!

Het goede weer komt er weer aan... Tijd voor een goede conditie en een platte buik!

Bodybuilding training en voeding

tips voor beginnende bodybuilders