Nederlandse voetbal competitie


Publicatie datum:

Nederlandse jeugdspelers krijgen weer kansen

Gesponsorde koppelingen

Jaren lang hebben we de clubs spelers zien halen uit Afrika, Latijns Amerika, of Oost- Europa. Door de ''armoede'' van de clubs kunnen we nu zien dat er weer eigen jeugd doorkomt tot het hoogste niveau.

GELDROBLEMEN BIJ DE CLUBS.

We hebben nu gezien na de geld problemen van o.a. Feyenoord, Ajax, PSV, AZ, dat er iets meer creatief gedacht moet worden. In plaats van voor groot geld buitenlandse spelers halen en de club in de zorgen brengen, gaan ze nu weer eens kijken bij de Jupiler Ligue en in de eigen jeugd.

En wat blijkt er dan? Dat er overal genoeg talent rond loopt om een deuntje mee te blazen. Dat heeft een aantal grote voordelen. De jongeren die hier de kans krijgen om bij de top mee te draaien, zullen de kans grijpen. Ik zie er genoeg rond lopen die zich nog verder kunnen ontwikkelen tot toppers.

Werd voorheen eerst een buitenlandse kracht opgesteld, en voldeed die niet, dan moesten ze daar eerst weer vanaf komen, maar als die op de bank zit, dan is hij helemaal onverkoopbaar.  Dus toch opstellen. Daarmee zagen de voetbal liefhebbers dus vaak spelers rond lopen waar ze totaal niets in zagen.

FEYENOORD.

Na de desastreuze jaren bij Feyenoord, is in de tussentijd de jeugdopleiding blijkbaar toch goed aangepakt want bijna alles wat er nu succesvol speelt komt uit eigen jeugdopleiding. De trainer Koeman heeft ook geleerd van zijn fouten, en kan dit seizoen onder alle omstandigheden terug kijken op een geweldig resultaat.

AJAX

Als na de bestuurlijke chaos nu de lijn Johan Cruyff gevolgd wordt, heb ik er geen twijfel over dat de jeugdopleiding bij Ajax weer optimaal gaat functioneren. Dat was toch altijd de trots van Ajax.

Dan heeft het bestuur het dus ook makkelijker: er hoeven geen miljoenen uitgegeven te worden aan riante salarissen, en de jongens die door komen gaan geld opleveren.

PSV.

Daar zal ook nog meer naar de jeugd gekeken moeten worden, want die kunnen ook geen miljoenen blijven uitgeven. Hoewel ik altijd PSV fan en geweest, ben ik toch de laatste jaren teleurgesteld in de kwaliteit voetbal, de aankopen, en de resultaten.

AZ

Wat een verademing om die club bezig te zien. Gertjan Verbeek is voor mij een absolute toptrainer. Rust in de tent, hard, consequent, aanvallend voetbal, enz. Veel of weinig spelers, blessures, hij gaat zijn eigen weg. Ik hoop nog steeds voor hem en heel AZ dat zij als tweede zullen eindigen in deze competitie.

Als ik een club nu iets zou gunnen, dan zijn zij het. Mocht het niet lukken, dan is dat echt geen schande, top en nog eens top. Maar ook hier heeft Gertjan bewezen dat je met jonge spelers, uit de eerste divisie of eigen kweek, een team kunt neerzetten, waar iedere speler voor elkaar wil vechten.

WINST VOOR DE COMPETITIE

Voor de Nederlandse eredivisie zijn er dus winstpunten: herkenbaar voetbal, Nederlanders, jongeren en dus zitten de stadions vol. Ook is er meer onderlinge competitie. Kijk maar naar Heerenveen, Twente en nu Vitesse dat er ook aankomt. Dus de geld problemen hebben eigenlijk voor de oplossing gezorgd: met weinig geld kun je toch iets presteren.

Als nu onze regering hieraan een voorbeeld neemt, dan hebben we kans dat ook in Den Haag de zooi ooit eens opgelost wordt. Te dure, of onrendabele mensen, of te grote uitgaven dan krijg je schulden. 

Daarmee is de Nederlandse voetbal competitie eigenlijk een geweldig voorbeeld voor Rutte en consorten: eerst in eigen vet snijden, de besturen, directies, raden van commissarissen, te dure krachten eruit, en pas dan bij de burgers komen.

En eerlijk gezegd, misschien ben ik wel wat erg optimistisch maar met wat er nu bij het voetbal in Nederland gebeurt, sta ik er niet van te kijken  als we Europees weer een deuntje gaan meeblazen.

fredira 2 mei 2012

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Worden we als Nederland ooit nog wereldkampioen voetballen?

Wat moet er verbeteren in het met name jeugdvoetbal om wereldkampioen te worden

Belang Sport voor kinderen

Belang sporten voor de sociale ontwikkeling voor kinderen

Fit voor de zomer!

Het goede weer komt er weer aan... Tijd voor een goede conditie en een platte buik!

levende legende Lionel Messi

FC Barcelona's levende legende Messi.

Thuis trainen een goed alternatief voor de sportschool?

thuis trainen lijkt een ideale oplossing maar wat zijn nu de voordelen en wat zijn de valkuilen.

Parachutespringen

Parachutespringen, de basis, waar en op wat voor manier?

Hoe je je schaatsen goed kunt slijpen.

Hier kun je leren hoe je je eigen schaatsen kan slijpen!

Tour de france

Het geheim van de gele trui.

Pastor, Taribo West

Succesvolle Nigeriaanse clubhopper, die vooral bekendheid verwierf door zijn excentrieke haarstijl.

Wat is de oudste voetbalclub ter wereld?

Dit artikel gaat over welke club zich de oudste voetbalclub ter wereld mag noemen.

Een cadeau voor de voetballiefhebber

Is je vriend of man voetballiefhebber? Als zijn verjaardag of de kerst er weer aankomt wordt het tijd om weer een leuk voetbal cadeau voor hem uit te zoeken.

De kunst van het aanslaan.

Hoe een vis aanslaan?

Paintball: Masker/ Goggles

Keuze van een masker

Hardloopschoenen kopen

dingen die je niet mag vergeten!

Hoe wordt je een wereldberoemde voetballer?

Lees hier hoe een gewone Nederlandse jongen bij toeval een wereldberoemde voetballer wordt.

Clenbuterol gebruik

Contador word geschorst voor 1 jaar, voor een minimale hoeveelheid clenbuterol in zijn lichaam. Dit artikel zet de dopingregels over clenbuterol uiteen en bekijkt eerdere gevallen. Is een schorsing hier op zijn plaats?

Il Grande Torino

Het Dream Team van de jaren '40, door een noodlottig ongeval kwam een memorabel tijdperk tot een vervroegd einde.

Leren snowboarden

Een theoretische uitleg en tips om te leren snowboarden. Beginnen met snowboarden is meer dan op een board gaan staan en naar beneden duiken.

Basketbal

basketbal, historie, regels, nationaal en internationaal

Vitaminen en mineralen gebruikt bij het bodybuilden

Een korte samenvatting van de meest voorkomende vitaminen die gebruikt worden bij het bodybyuilden

Oudste professionele voetbalclub

Een artikel over de oudste nog actieve voetbalclubs in Europa

Snel in Shape met de Ab Doer Twist

Met de ab doer twist kun je je lichaam in je eigen huis sterker maken. Het is een gemakkelijk, snel en effectief apparaat.

Damesvoetbal

He! je laat je toch niet dollen door een meisje?!

De Roparun

Wat is de Roparun? Informatie over de wedstrijd en goede doelen die door Stichting de Roparun gesteund worden.

‘Bewegingsarmoede’ kost meer dan sportblessures

‘Bewegingsarmoede’ kost meer dan sportblessures