Onze Eredivisie


Publicatie datum:

Eredivise, Ajax, FC Twente, PSV, AZ, Feyenoord, SC Heerenveen, Excelsior, De graafschap, Nederland, Talent

Gesponsorde koppelingen

Eredivisie

De eredivisie, onze hoogste landelijke voetbalcompetitie. 

Wie wordt er dit jaar kampioen? Wie halen Europees voetbal en wie degradeert er? Allemaal vragen die we pas in mei zullen kunnen beantwoorden. Waarschijnlijk wordt de kampioen pas in de laatste week bekend, dat is wat de Eredivisie zo leuk maakt. Een slot zoals we die in 2007 hadden? Ik sluit het niet uit..

 

 

Markelo, maart 2012

 

 

De ontknoping

Veel voetballiefhebbers hopen natuurlijk vurig op zo'n spectaculaire ontnkoping als in het seizoen 2006/2007. Het is zelfs heel goed mogelijk dat het nóg spannender wordt dan toen. In dat seizoen waren er 3 teams die nog kampioen konden worden, uiteindelijk werd de nummer 3, PSV, kampioen na een 5-1 overwinning op Vitesse. Spectaculairder kan dus bijna niet, althans dat dachten we.

Gezien de stand op dit moment belooft het nóg spannender te worden dan de ontknoping in 2007:

Eredivisie

Spannendste competitie

 

5 punten verschil tussen de koploper en de nummer 6. Waar maak je dat nog mee?

De Eredivisie is kwalitatief misschien niet de beste competitie, qua spanning en amusement stijgen we ver boven de rest uit. Iedereen weet natuurlijk dat de Primera Division, de Premier League en de Serie A betere competities zijn. De teams zijn beter, er spelen meer grote namen en de wedstrijden zijn van (veel) hoger niveau. Toch is het qua amusement stukken minder. In deze competities staan (bijna) ieder jaar dezelfde teams bovenaan. Neem bijvoorbeeld de Primera Division. Ieder jaar zijn er een stuk of vijf 'clásico's'. Stuk voor stuk finales en schitterende wedstrijden, maar het zijn daar wel ieder jaar dezelfde teams die er met de prijzen vandoor gaan. Nooit is er spanning. Ja, welke van de twee (Real Madrid of FC Barcelona) er met de prijzen vandoor gaat. Maar een ontknoping met 6 teams die om het kampioenschap meedoen zie je alleen in Nederrland.

 

Verrassingen

Ieder jaar zijn er in de Eredivisie weer verrassingen. Op voorhand van dit seizoen werd door bijna iedere voetbalkenner verwacht dat Ajax en PSV voor de landstitel zouden strijden, waarvan PSV de uiteindelijke winnaar zou worden. Deze club had immers voor vele miljoenen geinvesteerd in haar selectie. Ondertussen waren AZ en Heerenveen aan het trainen met de spelers die ze hadden, ze waren een (h)echt team aan het smeden, die, wat later zou blijken, hoge ogen zullen gooien dit seizoen. Wie had nou verwacht dat Heerenveen mee zou doen om het kampioenschap? Een leuk team met een degelijke defensie, een stabiel maar onopvallend middenveld, twee leuke buitenspelers en een goede maar redelijk statische spits. Toch zit er een bepaalde balans in dit team, er wordt leuk en vrijuit gevoetbald en zonder dat er veel mensen Heerenveen tot titelfavoriet rekenen, blijven ze gewoon hun wedstrijdjes winnen in de de schaduw van PSV, Ajax en FC Twente. Dit is maar een voorbeeld die je nergens anders zult tegenkomen. In de Premier League zou een club als Everton niet zomaar mee kunnen doen om de titel, daarvoor zijn de clubs uit Manchester alleen al veel te sterk. Kwalitatief is die competitie veel beter, maar zo leuk als de Eredivisie is geen enkele competitie.

 

Financial fair play

De Eredvisie begint weer te groeien, en met de Financial fair play regel in het verschiet, zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet. Wat mij betreft mogen we trots zijn op de competitie die we hebben. We hebben de leukste competitie ter wereld, niet meer en niet minder.

 

Mijn vorige artikelen gemist? Klik hier:

http://artikelen.foobie.nl/sport/zo-worden-wij-europees-kampioen/

http://artikelen.foobie.nl/sport/lionel-messi/

 

Douwe

 

 

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Corruptie Fifa leidt tot frustratie!

Hoe de corruptie binnen de fifa tot frustratie leidt bij de voetballiefhebber

Roeien

Artikel over roeien.

Hardloopschoenen kopen

dingen die je niet mag vergeten!

Poweryoga

Poweryoga, een fantastische manier om een sterk en gezond lichaam te krijgen (en te houden)

Plezier voor twee met stijldansen

Stijldansen is plezier voor twee. Wat is stijldansen?

vechtsporten, een sportief alternatief.

tegenwoordig kun je uit honderden sporten kiezen als je gaat sporten. Vechtsporten kunnen een goed alternatief zijn voor de traditionele sporten.

Volleybal

Wat is Volleybal, welke regels zijn er?

Wie is Kaka

dit is een stukje tekst over Kaka

Wielrennen op een Tacx Rollerbank

De Tacx rollerbank wordt de door grootste wielrenners gebruikt voor een belangrijke tijdrit. Is het voor particulier gebruik handig om zo’n Tacx aan te schaffen? En wat kan je er dan mee? Welke overwegingen moet men maken en wat zijn de voor- en nadelen van de rollerbank?

De elfstedentocht 2012

Komt er een elfstedentocht?

Belang Sport voor kinderen

Belang sporten voor de sociale ontwikkeling voor kinderen

Een cadeau voor de voetballiefhebber

Is je vriend of man voetballiefhebber? Als zijn verjaardag of de kerst er weer aankomt wordt het tijd om weer een leuk voetbal cadeau voor hem uit te zoeken.

Magic Senna

De rechtervoet van God. Het verhaal van een wereldkampioen.

Johan Derken over zijn turbulente carriere

De Voetbal loopbaan van Johan Derksen

aikido verdediging zonder aanval

aikido, hoe werkt de vechtsport zonder aanval?

Hatha Yoga is sport, maar veel meer dan dat!

Hatha-yoga maakt niet alleen het lichaam soepel en sterk, maar brengt vooral evenwicht tussen lichaam en geest.�

Zoli, Magische Magyaar in de 21ste eeuw

De glansrijke carriëre van een Hongaar die afrekende met drugs, drank en slechte vrienden.

De twinkeling in de ogen van Peter

De twinkeling in de ogen van Peter. Ajax - Manchester City door de ogen van een 12-jarige.

Yvonne Hak: De nieuwe Ellen van Lange?

Yvonne hak is de nieuwe Elen van Lange, of niet? Met haar ongelooflijke prestatie met het behalen van zilver in barcelona.

Blade runner: Oscar Pistorius

Haalt blade runner voordeel uit zijn protheses

Ferrari in de Formule 1

Ferrari is Formule 1, en Formule 1 is Ferrari. Als enige team is de Italiaanse renstal vanaf de start van het wereldkampioenschap Formule 1 in 1950, alle seizoenen van de partij geweest. “Ferrari is het enige team dat we echt zouden missen als ze zouden stoppen’’ zei Bernie Ecclestone de grote baas van de Formule

De geschiedenis van het voetbal

Voetbal is de meest populaire sport ter wereld, maar hoe is deze sport ontstaan?

Barefoot running, is rennen op blote voeten echt beter ?

Is “barefoot” hardlopen -alsof je op blote voeten rent- beter voor je lichaam dan met moderne hardloopschoenen ? de meningen zijn verdeeld.

badminton

badminton word gezien als een saaie luie sport, en toch is het de snelste sport ter wereld, hier wat uitleg over de spelregels

Hoe wordt je een wereldberoemde voetballer?

Lees hier hoe een gewone Nederlandse jongen bij toeval een wereldberoemde voetballer wordt.