Paintball: De keuze van je marker


Publicatie datum:

Criteria voor de keuze van mijn marker

Gesponsorde koppelingen

Goed,

Je bent een keer wezen paintballen, misschien wel vaker. Misschien ben je nog nooit wezen paintballen, maar spreekt de sport je al zo erg aan dat je per sé je eigen uitrusting wilt aanschaffen (Ik spreek voor mezelf lol) Ik geef je groot gelijk, je eigen uitrusting geeft veel meer waarde aan de sport. Je bent meer "into the game" en je voelt je meer als volwaardige speler in het veld. Maar waar moet je op letten bij de keuze van je eerste marker? Wat is belangrijk of sterker nog.. essentieel?

Het is misschien wel de meest voorkomende vraag onder beginnende paintball liefhebbers: "Welke marker moet ik kopen?" Er zijn tal van criteria waar je op moet letten, maar veel van deze hebben te maken met je eigen voorkeur. En omdat je waarschijnlijk nog niet helemaal weet wat je voorkeur precies is, ga ik proberen om je verder op weg te helpen.

Het is waar dat paintball geen goedkope sport is, maar daarbij wil ik wel heel duidelijk stellen dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Maar je kunt van mij aannemen dat duurder lang niet altijd voor jou betekent dat het ook beter is! Sterker nog, aan veel features van een "highend marker" heb je nog helemaal niets als beginneling. Ook is het zo dat naast de aanschaf van een marker er nog een aantal essentiële onderdelen van je uitrusting zijn die je niet kunt missen!

 

Essentieel

Er zijn 4 dingen die je nodig hebt om het veld te betreden. Mis je er 1, zul je niet het veld op kunnen of mogen! Allereerst moet je denken aan je eigen veiligheid. Dat wilt dus zeggen dat je VERPLICHT een masker op moet! Geen plastic brilletje, nee, een volwaardig paintball masker! Als 2e heb je uiteraard je marker nodig. Hierover zometeen meer. Als 3e heb je een luchtfles nodig om de druk in je marker te kunnen opvoeren en zo je paintballs te kunnen afvuren. Ten slotte heb je een "hopper" of een "loader" nodig. Dit is niets meer dan een magazijn waarin je verfballetjes wachten om afgevuurd te worden!

 

Budget

Het belangrijkste wanneer je een marker gaat aanschaffen is je BUDGET !! Je stelt voor jezelf een bedrag vast waaraan je je zo goed mogelijk probeert te houden. Als antwoord op je vraag: "Hoeveel kost zo'n marker dan"? kan ik je vertellen dat er momenteel markers zijn van ietsje boven de Euro 100,- tot aan de grens van ongeveer Euro 1500,-. Hiermee wordt dus al duidelijk aangegeven dat er héél véél keus is! Er bestaat ook de optie om een starterspakket aan te schaffen waarbij de 4 bovengenoemde onderdelen gebundeld zijn. Daarnaast kun je op verschillende forums 2e handse spullen kopen die vaak genoeg maar enkele malen gebruikt zijn!

 

Waar kan ik terecht voor mijn paintball uitrusting?

Je hebt je budget vastgesteld (voor je 4 essentiële onderdelen) en gaat op zoek. In Nederland zijn er een aantal goede paintballshops te vinden, waarvan je op verschillende forums te horen krijgt wat paintballers ervan vinden. Heb je een aantal goeie reacties gelezen over een bepaalde shop, dan weet je dat je er terecht kunt. Een ieder van hun heeft een eigen website waar je het aanbod op je gemak kunt uitpluizen.

 

Maar dan nu waar je echt op moet letten bij de keuze van je marker!

Snelheid van je marker klinkt heel mooi, maar let wel dat je je bij de meeste wedstrijden moet houden aan een maximaal aantal ballen per seconde (BPS). Dit staat meestal vastgesteld op 10 of 12!! Dat terwijl de gemiddelde marker toch zo'n 20 BPS aan kan!! Wat belangrijker is, is accuratie!! Je wilt dat je paintballs in een mooie rechte lijn je loop verlaten. Vooral wanneer je je wilt specialiseren in de populaire "headshots" is dit zeer belangrijk. Daarnaast wil je een marker hebben die niet te zwaar is. Bedenk dat een wedstrijdje een minuut of 15 kan duren en 500 gram dus een wereld van verschil kan maken! Dan is er de keus tussen MILSIM of SUP'AIR marker. Wil je een marker dat lijkt op een "echte" of wil je een wat lichter en "futuristischer" uitziende marker?". Ook is er de vraag wat voor binnenwerk je prefereert.. Heb je liever dat je marker stiller is, maar (meestal) meer lucht verbruikt of juist flinke schoten laat horen, maar juist zuiniger is? Allemaal dingen om je af te vragen.. Mijn advies is dan ook om met deze info een paintballshop binnen te lopen en antwoord te krijgen op al je vragen. Krijg je voldoende info en leveren ze een leuke service zonder de constante drang om geld aan je te verdienen? Dan weet je dat je goed zit!

 

Persoonlijk advies..

Nou is het nogal voorbarig van mij om voor jou een marker uit te kiezen, maar ik kan je het volgende adviseren. Wanneer je van plan bent om 1 á 2 keer per maand te gaan paintballen schaf dan een middenklasse marker aan. Al snel zul je merken dat het meer dan voldoende is en je eigenlijk niet meer nodig hebt! Ga je ineens een stapje verder, dan heb je waarschijnlijk een supertalent waardoor je opvalt bij de grotere teams en je een sponsorship deal voor mekaar krijgt waardoor je sowieso de hoogste klasse tegemoet gaat op marker gebied. Heb je echt genoeg geld en wil je direct het beste? Kijk dan naar de highend markers! Het zal even duren voordat je ze onder de knie krijgt qua bediening en handeling, maar je zit voor de komende jaren wel direct gebeiteld!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Hoe krijg je een 6-pack

Hierin beschrijf ik hoe je snel een 6-pack kunt krijgen.

Hardlooptips voor beginners

Goede voornemens? Lees hier hoe ook jij kunt beginnen met hardlopen én hoe je het volhoudt!

bewegingen aanleren passief of actief?

Wat is beter, actief of passief aanleren van bewegingen?

Werkstuk over tennis

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van het hedendaagse Tennis.

Uitslag per dag etappe Tour du France 2012

Per dag etappe de uitslag van de Tour du France 2012.

Niet juichen wanneer tegen de oude club wordt gescoord

Niet juichen wanneer tegen de oude club wordt gescoord, wordt dit wel of niet gewaardeerd?

Cricket voor dummies

De absolute basis principes van cricket worden in woord en beeld voorgesteld.

Krav Maga - De Israelische zelfverdedigingssport

Krav Maga uitleg wat de sport inhoud

Wat eet ik na een training?

Als je de juiste voedingsstoffen eet, helpt het je ook om vet te verliezen.

Hoe zal de rematch tussen Yushin Okami en Anderson Silva verlopen?

Een analyse over hoe de rematch tussen Okami en A.Silva zal verlopen.

De geschiedenis van het voetbal

Voetbal is de meest populaire sport ter wereld, maar hoe is deze sport ontstaan?

Speelsteden WK voetbal 2014

Speelsteden van het WK voetbal in 2014 in Brazilië

Sportvoeding

Wat is sportvoeding juist en waaruit bestaat deze zoal?

De Roparun

Wat is de Roparun? Informatie over de wedstrijd en goede doelen die door Stichting de Roparun gesteund worden.

Hoe je je schaatsen goed kunt slijpen.

Hier kun je leren hoe je je eigen schaatsen kan slijpen!

De Rode Duivels zullen ook het WK in Brazilie niet halen

Waarom de Rode Duivels ook het wereldkampioenschap in Brazilie 2014 niet halen.

Bachata; de nieuwe dansstijl

Een van oorsprong Amerikaans-Latijnse muziekstijl

Fit voor de zomer!

Het goede weer komt er weer aan... Tijd voor een goede conditie en een platte buik!

AS Roma

De club, de historie en de fans

Paris Saint-Germain Football Club

Franse club

Anke Huber

Duitse tennister die 12 WTA tornooien op haar naam wist te schrijven

Paaldansen, pole fitness, paaldanseres

Op deze pagina vindt je uitgebreide informatie over paaldansen, paaldanseressen, pole fitness en paalsport

Korfbal: De spelregels

Zelf heb ik op korfbal gezeten en vond het een leuke, explosieve sport. Meisjes en jongens gemengd in een team wat het des te leuker maakt. In dit artikel behandel ik de kenmerken/spelregels van deze balsport!

Manchester United FC

manchester united de beste voetbalclub in Engeland

Zoli, Magische Magyaar in de 21ste eeuw

De glansrijke carriëre van een Hongaar die afrekende met drugs, drank en slechte vrienden.