Paintball: Masker/ Goggles


Publicatie datum:

Keuze van een masker

Gesponsorde koppelingen

Wat is er nou zo belangrijk aan een Paintball masker? Het antwoord? Het zicht, het bereik waarbinnen je een overzicht van het veld krijgt en de tegenstander in de gaten kan houden. En uiteraard het zicht dat de lens je kan bieden zonder te beslaan!

Het wordt vaak onderschat, de kwaliteit van een Paintballmasker. Mensen denken dat zolang het maar duur genoeg is "het wel goed zal zijn!" Maar zo is het absoluut niet! Er zijn een aantal eigenschappen waaraan een masker moet voldoen om ervoor te zorgen dat JIJ een comfortabel spel speelt zonder al te veel storende factoren !!

Wanneer je gaat kijken naar de duurdere maskers (zo rond de Euro 100,-) kun je constateren dat het model ontzettend stoer is! Maar hierbij ga ik gebruik maken van de gelegenheid om je te overtuigen dat dit lang niet altijd even belangrijk is. Het is wel waar dat de duurdere maskers vaker een ontzettend mooi design hebben. Helaas wordt er direct aangenomen dat dit dan ook de betere maskers zijn. DIT IS NIET ZO !! Er zijn namelijk een aantal criteria waaraan een masker moet voldoen waardoor het een "perfect" masker VOOR JOU is !!

Je kunt de duurste marker hebben met een hopper die gebruik maakt van de laatste electronische technologie in combinatie met een carbonfles die je 3 heats laat spelen zonder lucht bij te vullen.. Echter, zonder een fatsoenlijk masker ben je nergens!! Waarom? Nou, dat ga ik je nu uitleggen! Een masker zorgt voor veiligheid, dat is nummer 1 en dit wil ik dan ook voorop stellen. Ten 2e zorgt een masker natuurlijk voor een bepaald zicht. Dit zicht wordt bepaald door 2 factoren..

Als eerste is er de lens, een thermal lens zorgt ervoor dat deze minder snel beslaat. Daarnaast speelt het bereik van het zicht een grote rol. Hoeveel graden heb je nodig om goed te kunnen zien? Ten slotte is er natuurlijk de grootte van het masker t.o.v de grootte je hoofd! Het blijft belangrijk dat je kaaklijnen goed bedekt zijn en dat je neus genoeg ruimte krijgt en niet wordt dicht geknepen door de foam aan de binnenkant van het masker! Ook hebben de meeste maskers een zgn. optionele sunvisor waardoor de zon geen storende rol gaat spelen.

Dus mijn advies is als volgt: Ga naar een willekeurige Paintballshop en probeer een aantal modellen! Kijk in de spiegel of je kaaklijnen bedekt zijn. Vervolgens ga je na of het een thermal lens is. Ten slotte vraag je na of er bij jouw uitgekozen masker eventueel een ventilator geplaatst kan worden. Deze zijn tegenwoordig nog niet van pefecte kwaliteit (sommigen maken nogal een lawaai) en veel mensen zijn er dan ook niet al te enthousiast over. Ook zijn er tegenwoordig maskers waarbij er een ventilator ingebouwd is. Uit ervaring kan ik zeggen dat wanneer je nogal transpireert, een ventilator DE oplossing kan zijn. Jouw hele spel hangt namelijk af van het zicht dat je hebt!! Nogmaals: ONDERSCHAT NOOIT JE ZICHT, HET MAAKT OF BREEKT JE HELE SPEL !!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Sportschoenen: De vaktermen

over de vaktermen die te maken hebben met sportschoenen

Bondscoach van Marwijk weg?

Na het debacle van afgelopen week is de kritiek op Van Marwijk groot.

aikido verdediging zonder aanval

aikido, hoe werkt de vechtsport zonder aanval?

WTA-toernooi van Rosmalen

Het enige WTA-tornooi van Nederland, doch een vaste waarde binnen het tenniscircuit

Magic Senna

De rechtervoet van God. Het verhaal van een wereldkampioen.

Bowlen als sport.

Bowlen niet alleen als uitje, maar ook als sport!

Nederlandse voetbal competitie

Nederlandse jeugdspelers krijgen weer kansen

De geschiedenis van de formule 1 sport!

Wat is de geschiedenis van de formule 1 wagen?

Beginnen met duiken

Begin vandaag nog met je Padi duik cursus. Hoe, wat, waar en waarom over duiken.

Roeien

Artikel over roeien.

Gestopt met roken door fitness !

In dit artikeltje vertel ik je hoe ik ben gestopt met roken en hoe je dit zelf makkelijk kunt verwezenlijken.

Poweryoga

Poweryoga, een fantastische manier om een sterk en gezond lichaam te krijgen (en te houden)

Leren snowboarden

Een theoretische uitleg en tips om te leren snowboarden. Beginnen met snowboarden is meer dan op een board gaan staan en naar beneden duiken.

Krav Maga - De Israelische zelfverdedigingssport

Krav Maga uitleg wat de sport inhoud

Corruptie Fifa leidt tot frustratie!

Hoe de corruptie binnen de fifa tot frustratie leidt bij de voetballiefhebber

Barefoot running, is rennen op blote voeten echt beter ?

Is “barefoot” hardlopen -alsof je op blote voeten rent- beter voor je lichaam dan met moderne hardloopschoenen ? de meningen zijn verdeeld.

Afvallen. Hoe en wat te doen.

Informeren hoe afvallen in zijn werk gaat.

Geen fluwelen maar betonnen revolutie

Johan Cruijff staat op het punt om de macht over te nemen binnen AJAX. Artikel over woensdag 30-03-2011. Dag van de waarheid.

Hoe je je schaatsen goed kunt slijpen.

Hier kun je leren hoe je je eigen schaatsen kan slijpen!

Bondscoach zijn

Blij dat ik geen bondscoach ben want wanneer doe je het goed?

Paintball: De keuze van je marker

Criteria voor de keuze van mijn marker

Paaldansen of pole-fitness

De stripclubs ontstegen!

zelfverdediging hoe werkt het?

de maatschappij wordt steeds harder. Maar hoe ga je hier mee om?

Ferrari in de Formule 1

Ferrari is Formule 1, en Formule 1 is Ferrari. Als enige team is de Italiaanse renstal vanaf de start van het wereldkampioenschap Formule 1 in 1950, alle seizoenen van de partij geweest. “Ferrari is het enige team dat we echt zouden missen als ze zouden stoppen’’ zei Bernie Ecclestone de grote baas van de Formule

De bijzondere band tussen Speedo en de zwemwereld

Het merk Speedo en de zwemwereld zijn niet meer los van elkaar te zien