Ruxandra Dragomir


Publicatie datum:

Roemeens tennisspeelster die vooral furore maakte in het WTA circuit

Gesponsorde koppelingen

Ruxandra Dragomir - Ilie is een voormalig professioneel tennisspeelster van Roemeense afkomst. Haar meisjesnaam is Dragomir, maar door haar huwelijk met Florian Ilie in 2001 kreeg ze er een achternaam bij.

Gesponsorde koppelingen

Dragomir wist in haar carrière (die begon in 1990) 4 WTA tornooien te winnen in het enkelspel, waaronder het tornooi van Rosmalen in Nederland, in 1997. In de finale versloeg ze thuisspeelster Miriam Oremans. Op de grandslamtornooien heeft ze nooit echt potten gebroken, haar beste resultaat was een kwartfinale op Rolland Garros in 1997.

Ook in het dubbelspel wist ze 5 WTA-titels op haar palmares te zetten. Wederom is het tornooi van Rosmalen één van de overwinningen. In 2001 won ze dit tornooi met de Russische Petrova tegen het duo Clijsters - Oremans.

Haar hoogste wereldranking werd uiteindelijk de 15e plaats (in 1997). In 2005 stopte ze met professioneel tennis nadat ze op wereldranking helemaal was afgegleden.

Palmares

Enkelspel

- WTA Boedapest (1996)
- WTA Karlovy Vary (1996)
- WTA Pattaya (1996)
- WTA Rosmalen (1997)

Dubbelspel

- WTA Palermo (1994)
- WTA Bournemouth (1995)
- WTA Praag (1997)
- WTA Warschau (1997)
- WTA Rosmalen (2001)


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Zo worden wij Europees Kampioen

Voetbal, Europees kampioenschap, EK 2012, Nederlands Elftal, Oranje, Polen, Oekraine, Nederland, Spanje, Duitsland.

Pentjak Silat, een oosterse vechtkunst

Pentjak Silat, oosterse vechtkunst waarbij geestelijke ontwikkeling, ontspanning, snelheid en soepelheid en kracht centraal staan. Pentjak Silat wordt ook wel Pencak Silat genoemd.

Kies nu je onbekende sport

Een artikel over onbekende sporten voor mensen die eens wat anders willen

Supplementen

Uitleg over de supplementen die gebruikt worden bij bodybuilding

Hoe het voetbal is veranderd

Hoe het voetbal is veranderd