Seizoen voorbij voor Sven Kramer, einde Kramer-tijdperk?

Sven Kramer laat dit seizoen schieten in verband met een trainingsachterstand en een bovenbeenblessure.

Gesponsorde koppelingen

Sven Kramer is de afgelopen jaren dé schaatskoning van de lange afstanden en het allround schaatsen. Nu laat hij dit seizoen aan zich voorbij gaan om goed te herstellen van een bovenbeenblessure en volgend seizoen weer fris aan de start te staan. Zal dit het einde van het tijdperk Kramer betekenen?

Winnen, dat is waar Kramer om bekend staat en wat hij het liefste doet. Hij schaatst niet voor een derde of vijfde plek en dat was in eerste instantie de reden dat hij pas later dit seizoen actief zou deelnemen aan wedstrijden. Een trainingsachterstand door een langere periode rust na het vorige seizoen zorgde ervoor dat Kramer niet in topvorm verkeerde.

In eerste instantie werd gerekend op een terugkeer tijdens het NK Allround in december. Tijdens een trainingskamp met zijn schaatsploeg TVM in Zuid-Afrika moest de schaatser eerder terugkeren wegens een welbekende bovenbeen blessure die toch hardnekkiger en ernstiger bleek te zijn dan verwacht. Kramer had gehoopt dat het herstel zich tijdens het trainingskamp zou doorzetten maar het tegengestelde bleek waar te zijn.

Na aanleiding hiervan werd besloten dat Kramer dit seizoen helemaal niet meer in actie zal komen zodat een goed herstel van zijn blessure bespoedigd wordt. De vraag is nu natuurlijk: wat te verwachten van het volgende seizoen? Concurrenten als Bøkko of Fabris zullen ook dit seizoen veel wedstrijden rijden en doorgroeien. Kramer zal natuurlijk blijven trainen en zijn best doen om volgend seizoen weer top te zijn, maar een rangschikking maken waar je staat ten opzichte van mede schaatsers gaat moeilijk als je geen wedstrijden rijdt. 

Kramer kennende zal hij zijn uiterste best doen volgend seizoen zo goed te zijn dat iedereen verslagen kan worden maar het blijft voorlopig een vraagteken of dit ook zal lukken. We zullen zien of het heersende Kramer-tijdperk doorgezet zal worden of dat hij zijn hoogtepunten ondertussen al gehad heeft...

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie

Naam: kimov
Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

comments powered by Disqus

Oude Reacties

Hieronder staan de oude Foobie reacties, indien beschikbaar.