Supplementen


Publicatie datum:

Uitleg over de supplementen die gebruikt worden bij bodybuilding

Gesponsorde koppelingen

In volgend artikel wil ik wat dieper ingaan op de supplementen die gebruikt worden bij bodybuilding.

Waarom gebruikt iemand supplementen? Om je prestaties te verbeteren zou je zeggen, maar onthoudt dat niets vanzelf komt. Vele bodybuilders, vooral de beginnende denken vaak als eerste aan supplementen omdat ze denken dat dit hun prestaties op magische wijze zal verbeteren, je moet echt geen grote verwachtingen hebben van supplementen deze zijn bedoeld om een tekort in een voedingsschema aan te vullen, voeding is veel en veel belangrijker. Niettemin komt er een tijd in het leven van elke bodybuilder dat supplementen onmisbaar worden en je gaat ook zeker betere prestaties kunnen leveren en een beter resultaat bekomen mits je de juiste supplementen gebruikt en de andere punten( voldoende training, voeding en rust) ZEKER voldaan zijn.

Wat je moet onthouden is dat supplementen een aanvulling zijn, zeker GEEN vervanging. Geloof ook niet dat al die topatleten en superbodybuilders al hun prestaties op natuurlijke wijze hebben bereikt, hier zijn anabolen en drugs aan te pas gekomen. Supplementen kunnen zeker een grote bijdrage leveren mits deze goed gebruikt zijn en in de juiste doseringen. Supplementen zijn bedoeld om te gebruiken wanneer je ze pas nodig hebt, bijvoorbeeld wanneer je door omstandigheden niet genoeg van een bepaalde voedingstof binnenkrijgt en je dit gaat aanvullen met supplementen.

Met al de supplementen die er tegenwoordig op de markt zijn is het begrijpelijk als je niet meer weet wat je moet kiezen. Eerst en vooral is de slechtste plek om hierover info te winnen de verkoper van supplementen zelf, deze is enkel uit om winst te maken en gaat je geen objectieve informatie verschafen, beter kan je je informeren bij bodybuilders in de gym waar je traint of op de verschillende bodybuildingfora, dit zijn personen die er geen baat bij hebben als ze je verkeerde info geven en zullen dus ook veel objectiever zijn ook zullen zij het meeste ervaring hebben met supplementen en dus ook beter kunnen zeggen wat voor hen werkte en wat niet.

Ongeveer 70% van alles wat je vind aan supplementen is gewoon onzin en een verspilling van je geld, dus ongeveer 30% is slechts je geld waard en werkend, mits je dit op de juiste manier gebruikt. Met werkend bedoelen we dat deze supplementen door de wetenschap en gebruikers uitgebreid zijn getest en hebben aangetoond dat deze ook effectief doen wat ze beweren. Maar onthoud dat ook supplementen die werken geen magische pillen zijn. Ook moet je oppassen dat je niet ineens aan 30 pillen per dag zit want dit kan zeer slecht zijn voor je gezondheid, je moet onthouden dat je lichaam dit ook allemaal moet kunnen verwerken.

Werkende supplementen zijn geen wondermiddeltjes, het is niet omdat je deze supplementen neemt je de andere aspecten links kan laten liggen, het is slechts wanneer alle basis-aspecten van het bodybuilden voldaan zijn dat supplementen een bijdrage kunnen leveren. Ik heb geprobeerd een klein overzicht te maken van welke supplementen werkend(basis vormen) zijn, welke werkend?( weinig studies, er wordt over getwijfeld, kan je eens proberen als je budget het toelaat werkt voor sommigen en voor anderen niet) zijn en welke niet-werkend zijn(verspilling van je geld)

Werkend: creatine, Whey, omega-vetzuren, multi-vitaminen, workout-shakes, eiwit shakes, mineralen, glucosamine, fatburners,...

Werkend?: BCAA, taurine, ribose, ginseng, CLA, carnitine, Glutamine, Arginine, HMB, colostrum, chromium picolinate,...

Niet-werkend: MCT, Saw palmetto, L-tyrosine, vitamine C+E, Testo-boosters, maca, calcium, Chrysin, KIC,...

Op het einde van elke lijst heb ik puntjes geplaatst omdat deze lijst nog aangevuld kan worden, dit is zeer persoonlijk, iedereen reageert namelijk verschillend op bepaalde stoffen. Eveneens kan het zijn dat producten die hier in de lijst "niet-werkend" staan voor jou perfect werken, dan kan je deze eveneens opnemen in je voedingsschema. Degene die hier staan zijn gewoon geklacificeerd volgens wetenschappelijk onderzoek en ervaring van ervaren gebruikers, je kan vrij zeker zijn dat deze ook voor jou zullen werken maar zoals ik al zei is het veel belangrijker dat je eerst de andere basis-aspecten van het bodybuilden in orde hebt, anders ga je niet veel hebben aan supplementen, al neem je er nog zoveel.

Supplementen zijn vaak heel duur, heb je een eerder klein budget ga dit dan niet hieraan zitten weggooien, besteed het liever aan een goede voeding dit is ook veel belangrijker, dit is de basis en zonder basis sta je nergens, je kan ook geen STEVIG huis bouwen zonder goed funderingen. Ben je al wat meer gevorderd en je hebt een extra boost nodig dan kan je aan supplementen beginnen denken. Maar onthoud: zorg eerst dat je basis aspecten van het bodybuilden in orde zijn en dan kan je later gaan aanvullen met supplementen.

Veel succes!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Interview met Luc Wouters

Een interview met Luc Wouters (Burgemeester van Lummen en Scheidsrechter in de Jupiler Pro League)

Il Grande Torino

Het Dream Team van de jaren '40, door een noodlottig ongeval kwam een memorabel tijdperk tot een vervroegd einde.

Wat is de oudste voetbalclub ter wereld?

Dit artikel gaat over welke club zich de oudste voetbalclub ter wereld mag noemen.

Beach Yoga, Bikram Yoga op het strand.

Naast de traditionele Hatha Yoga en Power Yoga is er nu ook Bikram Yoga op het strand, ook wel Beach Yoga genoemd.

Ek voetbal en de scheidsrechters

Op grote voetbalevenementen worden de scheidsrechters tot op het bot getest

Manchester United FC

manchester united de beste voetbalclub in Engeland

Oudste professionele voetbalclub

Een artikel over de oudste nog actieve voetbalclubs in Europa

Belang Sport voor kinderen

Belang sporten voor de sociale ontwikkeling voor kinderen

vechtsporten, een sportief alternatief.

tegenwoordig kun je uit honderden sporten kiezen als je gaat sporten. Vechtsporten kunnen een goed alternatief zijn voor de traditionele sporten.

Hoe zal de rematch tussen Yushin Okami en Anderson Silva verlopen?

Een analyse over hoe de rematch tussen Okami en A.Silva zal verlopen.

Tips en advies voor het hardlopen

Tips om succesvoller te zijn in het hardlopen. Of je nu voorhet plezier een paar rondjes rent in het bos of serieus in training bent voor een marathon, dit artikel heeft handige tips om je doelen te bereiken!

De kunst van het aanslaan.

Hoe een vis aanslaan?

Ruxandra Dragomir

Roemeens tennisspeelster die vooral furore maakte in het WTA circuit

Wel of geen Londen voor Miranda Boonstra

hoe 8 seconde de gemoederen binnen noc en de knau flink bezig houden

Yvonne Hak: De nieuwe Ellen van Lange?

Yvonne hak is de nieuwe Elen van Lange, of niet? Met haar ongelooflijke prestatie met het behalen van zilver in barcelona.

Johan Derken over zijn turbulente carriere

De Voetbal loopbaan van Johan Derksen

De Nijmeegse Wandelvierdaagse - het begin.

In dit artikel leg ik uit hoe de Nijmeegse Wandelvierdaagse is ontstaan en waarom deze wandeltocht voor zoveel mensen zo speciaal is.

De elfstedentocht 2012

Komt er een elfstedentocht?

Hardlopen

Hardlopen om aan je gezondheid, conditie en snelheid te werken.

Paintball: Masker/ Goggles

Keuze van een masker

Stretchen of juist niet?

is stretchen in of uit? Is het nodig of niet?

Corruptie Fifa leidt tot frustratie!

Hoe de corruptie binnen de fifa tot frustratie leidt bij de voetballiefhebber

Fitness tips

Fitness is leuker als je je focust op wat je wilt bereiken en welke apparaten je daarvoor kunt gebruiken. Met tegenzin op de loopband lopen, helpt niet.

Elfstedentocht

De Elfstedentocht is een van de meest populaire sportevenementen in de winterperiode van ons land.

Waarom zijn topsporters (en dat ze veel geld kunnen verdienen) zo belangrijk?

In iedere zichzelf respecterende talkshow komen vaak topsporters aan het woord, waarom is het verhaal van topsporters zo belangrijk?