Teemu Tainio


Publicatie datum:

Teemu Tainio is een Fin geboren op 27 november 1979 in de Finse stad Tornio. Tainio is een allround middenvelder, hij kan op meerdere posites prima uit de voeten.

Gesponsorde koppelingen

Teemu Tainio is een Fin geboren op 27 november 1979 in de Finse stad Tornio. Tainio is een allround middenvelder, hij kan op meerdere posites prima uit de voeten.

FC Haka
Tainio speelde in de jeugd bij TP-47, op 14 jarige leeftijd zat hij al bij de selectie van het eerste van TP-47. Tot een debuut kwam het echter nooit. In 1996 maakte Tainio de overstap naar FC Haka. Hier speelde hij 20 keer en vondt 4 keer het net. Na een seizoen had de Fin het al gezien in eigen land en koos hij voor een buitenlands avontuur.

 
AJ Auxerre
In het seizoen 1996/1997 verdiende Tainio een contract bij AJ Auxerre. Alleen was het eerste jaar een enorme teleurstelling voor de Fin. Hij speelde maar een wedstrijd. Het seizoen daarop speelde Tainio 12 wedstrijden voor de Fransen, hierin werd zijn eerste officiële doelpunt voer Auxerre gemaakt. De zes seizoennen hierna was Tainio een vaste waarde bij zijn club. Het seizoen 2000/2001 was alleen een tegenvaller voor Tainio, door een ernstige blessure speelde hij maar 10 wedstrijden. Zijn goede optredens waren niet onopgemerkt gebleven. De Nederlandse-trainer Martin Jol nam Tainio over van AJ Auxerre, zo kwam de Fin terecht in England. In totaal speelde Tainio 8 seizoenen voor de Franse club en trof hier 14 keer het doel.

 

Tottenham Hotspur
In het seizoen 2005/2006 trok Tainio de Noordzee over om bij Tottenham Hotspur samen te werken met de Nederlandse manager Martin Jol. Hij was drie seizoenen lang een basiskracht bij de Engelse formatie. Zijn eerste prijs werd hier ook gewonnen. In 2008 was Tottenham, samen met Tainio, de winnaar van de League Cup. Hierna was het weer tijd voor Tainio om door te trekken.


Sunderland 
Het volgende station was Sunderland, ook een voetbalclub uit England. In het seizoen 2008/2009 was Tainio een vaste basiskracht voor Sunderland. In de zomer van 2009 werd er een nieuwe trainer aangesteld bij de Engelse club, Steve Bruce. Deze trainer had geen vertrouwen in de ervaren Fin, daarom ging Tainio op uitleenbasis naar Birmingham City. Dit was geen groots succes, Tainio raakte tijdens een interland zwaar geblesseerd en speelde zodoende maar 10 wedstrijden in Birmingham. Hierdoor besloot Sunderland het contract te ontbinden.

 

Ajax
In het seizoen 2010/2011 haalde Martin Jol hem naar Amsterdam. Martin Jol die al eerder samenwerkte met Tainio bij Tottenham Hotspur. Tainio had een gesproken met de Finnen Jari Litmanen en Petri Pasanen of Ajax inderdaad de juiste club was. De Fin word per wedstrijd dat hij speeld betaald.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Sport biedt meer dan opwinding

Wat sport ons allemaal biedt.

Geen fluwelen maar betonnen revolutie

Johan Cruijff staat op het punt om de macht over te nemen binnen AJAX. Artikel over woensdag 30-03-2011. Dag van de waarheid.

Lionel Messi

Lionel Messi, FC Barcelona, Maradona, Pele, Cruijff, Cristiano Ronaldo, Zidane

Pentjak Silat, een oosterse vechtkunst

Pentjak Silat, oosterse vechtkunst waarbij geestelijke ontwikkeling, ontspanning, snelheid en soepelheid en kracht centraal staan. Pentjak Silat wordt ook wel Pencak Silat genoemd.

Onze Eredivisie

Eredivise, Ajax, FC Twente, PSV, AZ, Feyenoord, SC Heerenveen, Excelsior, De graafschap, Nederland, Talent

Hoe wordt je een wereldberoemde voetballer?

Lees hier hoe een gewone Nederlandse jongen bij toeval een wereldberoemde voetballer wordt.

aikido verdediging zonder aanval

aikido, hoe werkt de vechtsport zonder aanval?

Racing Mechelen

Waar een wil is, is een weg

Dopinggebruik in de topsport moet niet gelegaliseerd worden

Er wordt tegenwoordig steeds vaker doping gebruikt in de topsport, maar dit verpest de sport en daarom moet doping niet gelegaliseerd worden.

Barcelona - Chelsea

'De verdediging is de beste aanval'

Bondscoach zijn

Blij dat ik geen bondscoach ben want wanneer doe je het goed?

Waarom zijn topsporters (en dat ze veel geld kunnen verdienen) zo belangrijk?

In iedere zichzelf respecterende talkshow komen vaak topsporters aan het woord, waarom is het verhaal van topsporters zo belangrijk?

Gratis eredivisie voetbal kijken op de televisiezender Fox

Op verzoek van velen komt de televisiezender Fox gratis in de plaats van 13th Street.

Messi klaar voor start nieuw seizoen

Lionel Messi is klaar voor het nieuw seizoen in de Primera Division.

Keert Gerard Kemkers terug als schaatscoach?

Gerard Kemkers, misschien wel de meest succesvolle schaatscoach ooit, stopte in 2014 om bij FC Groningen aan de slag te gaan. Of keert hij terug als schaatscoach?

Hockey, de basis van het spel

In dit artikel wordt de basis van het hockeyspel besproken

Speelsteden WK voetbal 2014

Speelsteden van het WK voetbal in 2014 in Brazilië

Hardloopschoenen kopen

dingen die je niet mag vergeten!

Wat is de oudste voetbalclub ter wereld?

Dit artikel gaat over welke club zich de oudste voetbalclub ter wereld mag noemen.

Plezier voor twee met stijldansen

Stijldansen is plezier voor twee. Wat is stijldansen?

zelfverdediging hoe werkt het?

de maatschappij wordt steeds harder. Maar hoe ga je hier mee om?

Wielrennen op een Tacx Rollerbank

De Tacx rollerbank wordt de door grootste wielrenners gebruikt voor een belangrijke tijdrit. Is het voor particulier gebruik handig om zo’n Tacx aan te schaffen? En wat kan je er dan mee? Welke overwegingen moet men maken en wat zijn de voor- en nadelen van de rollerbank?

play-offs van de Jupiler league

De play-offs van de jupiler pro league staan weer in het verschiet? Hoe zit het nu eigenlijk met deze play-offs?

Franck Ribery/Scarface raakt slaags met Arjen Robben.

Paaldansen, pole fitness, paaldanseres

Op deze pagina vindt je uitgebreide informatie over paaldansen, paaldanseressen, pole fitness en paalsport