Wel of geen Londen voor Miranda Boonstra


Publicatie datum:

hoe 8 seconde de gemoederen binnen noc en de knau flink bezig houden

Gesponsorde koppelingen

Miranda Boonstra zet op 15 April in de Marathon van Rotterdam een uitzonderlijke prestatie neer, door een tijd van 2:27:32 te lopen, en als 4e vrouw over de finish te komen. Ze komt echter 8 seconde te kort voor de Olympische limiet. 

Limieten

De IAAF hanteert duidelijk een minder snelle limiet dan de limiet die KNAU in samenwerking met NOC*NSF voor de marathon hanteert. De internationale limiet ligt voor vrouwen namelijk op 2:37:00, en de nederlandse limiet ligt op 2:27:24 om uitgezonden te worden naar de olympische spelen. Met de 2:27:32 die Miranda Boonstra liep in Rotterdam komt ze dus 8 seconde tekort.   Wat normaal gesproken zou beteken dat ze niet naar de Olympische spelen zou gaan.

Clementie

Ze reageerde direct na de finish dat ze toch wel niet zo moeilijk zouden doen over 8 seconde. Maurits Hendriks die de tickets verdeeld namens NOC*NSF reageerde vanuit het Pieter Van Den Hoogeband zwemstadion dat een limiet een limiet is, maar dat er wel gekeken moet worden naar de menselijke maatstaf. Nu ben ik er tot op heden nog niet achter wat hij daar nou mee bedoeld. Een maar is een maar dus daar kan ze hoop uit koesteren, tenzij ze niet word voorgedragen door de KNAU. Gerard Nijboer die namens de Atletiek Unie is belast met de marathon sectie reageerde ook nog op 15 april dat hij geen reden zag om Boonstra voor te dragen. Daarmee was het voor Boonstra wel gezegd de Olympische droom zou niet voor haar weggelegd zijn.

Voordracht

Blijkbaar hebben is er achter gesloten deuren bij de KNAU flink vergaderd, aangezien ze 23 april naar buiten kwamen met de mededeling dat Boonstra toch word voorgedragen. Waarop Het Olympisch comite antwoordde dat zij geen geen heil zien om de 39 jarige atlete naar Londen te sturen. Om de dood eenvoudige reden dat ze (in principe)  niet aan bespreek gevallen doen.  Waar in principe voor staat zal de komende dagen duidelijk worden. 

Vlaggendraagster

Wat de beslissing ook zal worden, hoop ik dat ze naar Londen mag. Het is namelijk helemaal niet ondenkbaar dat Boonstra daar top 8 loopt. Aangezien er toch best veel wereldtoppers kiezen voor het startgeld en de wereld records premies van de grote najaars marathons. Marathons lopen is namelijk een lucratieve sport. Dus wat het ook word Ik hoop dat miranda als ze niet mag een dik nationaal record loopt in een najaarsmarathon. Uiteraard hoop ik dat ze gaat en onze vlaggendraagster word en dus voorop gaat als onze nationale sporthelden het Olympisch stadion van Londen binnentreden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Bondscoach van Marwijk weg?

Na het debacle van afgelopen week is de kritiek op Van Marwijk groot.

Il Grande Torino

Het Dream Team van de jaren '40, door een noodlottig ongeval kwam een memorabel tijdperk tot een vervroegd einde.

Is Financial Fair Play de toekomst van voetbal?

Gaan clubs zoals Barcelona en Chelsea echt de regerende hand van de UEFA voelen?

Ek voetbal en de scheidsrechters

Op grote voetbalevenementen worden de scheidsrechters tot op het bot getest

Pentjak Silat, een oosterse vechtkunst

Pentjak Silat, oosterse vechtkunst waarbij geestelijke ontwikkeling, ontspanning, snelheid en soepelheid en kracht centraal staan. Pentjak Silat wordt ook wel Pencak Silat genoemd.

De geschiedenis van de formule 1 sport!

Wat is de geschiedenis van de formule 1 wagen?

Zoli, Magische Magyaar in de 21ste eeuw

De glansrijke carriëre van een Hongaar die afrekende met drugs, drank en slechte vrienden.

Clenbuterol gebruik

Contador word geschorst voor 1 jaar, voor een minimale hoeveelheid clenbuterol in zijn lichaam. Dit artikel zet de dopingregels over clenbuterol uiteen en bekijkt eerdere gevallen. Is een schorsing hier op zijn plaats?

Blade runner: Oscar Pistorius

Haalt blade runner voordeel uit zijn protheses

Wie is Kaka

dit is een stukje tekst over Kaka

Teemu Tainio

Teemu Tainio is een Fin geboren op 27 november 1979 in de Finse stad Tornio. Tainio is een allround middenvelder, hij kan op meerdere posites prima uit de voeten.

Hardloopschoenen kopen

dingen die je niet mag vergeten!

De Nijmeegse Wandelvierdaagse - het begin.

In dit artikel leg ik uit hoe de Nijmeegse Wandelvierdaagse is ontstaan en waarom deze wandeltocht voor zoveel mensen zo speciaal is.

De theorie van Janda

Het principe van Janda legt uit welke spieren we moeten verkorten en welke verlengen om een goede lichaamshouding te bekomen en blessures te voorkomen.

Start to run, beginnen met hardlopen met je persoonlijke coach!

Lees hier hoe je binnen 20 weken 10 km kan hardlopen!

Hoe het voetbal is veranderd

Hoe het voetbal is veranderd

Sportvoeding

Wat is sportvoeding juist en waaruit bestaat deze zoal?

Kim Clijsters

De carrière van de grootste tennister uit de lage landen

Barefoot running, is rennen op blote voeten echt beter ?

Is “barefoot” hardlopen -alsof je op blote voeten rent- beter voor je lichaam dan met moderne hardloopschoenen ? de meningen zijn verdeeld.

Honkbal spreekbeurt

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Honkbal.

Racing Mechelen

Waar een wil is, is een weg

Geen fluwelen maar betonnen revolutie

Johan Cruijff staat op het punt om de macht over te nemen binnen AJAX. Artikel over woensdag 30-03-2011. Dag van de waarheid.

Paris Saint-Germain Football Club

Franse club

Geschiedenis van atletiek

Het ontstaan van één van de oudste sporten in de wereld: Atletiek.

De avond4daagse

De avondvierdaagse is een sportieve oerhollandse traditie. Maar hoe is dit groots georganiseerde wandelevenement nu eigenlijk ontstaan?