Zumba, de nieuwe fitnesstrend.


Publicatie datum:

Zumba is dè nieuwe trend op het gebied van fitness, maar waarom?

Gesponsorde koppelingen

"Zumba" is dè nieuwe trend op het gebied van fitness. Waarom is Zumba zo populair? Werkt het om af te vallen? En, is het wat voor jou?

Goede voornemens

De meeste van ons kennen het wel: vol goede voornemens schrijven we ons begin januari in op de lokale sportschool. We zijn er heilig van overtuigd dat we "dit jaar wél die 20 kilo gaan afvallen" en dat we "het nu écht gaan volhouden om 3 keer per week naar de sportschool te gaan". Helaas constateren we twee maanden later ook vaak dat we op ons vaste sportavondje alweer lekker op de bank zitten, onszelf troostend met de gedachte dat de weg die je hand aflegt van de zak chips naar je mond ook een soort beweging is...

Is het raar dat we ons voorgenomen sportpatroon niet kunnen volhouden? Moeten we onszelf strenger toespreken en is stoppen met lui zijn? Nee! Het is moeilijk om iets vol te houden als je er geen plezier in heb en, laten we eerlijk zijn, de sportschool is meestal wel het laatste waar je aan denkt bij een plezierige bezigheid: saaie apparaten, constant dezelfde bewegingen of groepslessen waarbij je de minuten aan het aftellen ben. Hoe moeten we ooit fit worden en die extra pondjes kwijtraken als sporten zo'n marteling is? Volgens fitness trainer "Beto" Perez is het antwoord: Zumba!

Wat is Zumba?

Zumba is dé nieuwe trend op het gebied van fitness. De work-outs worden al in meer dan 75 landen gegeven en zijn nog steeds in opkomst. Wat het is? Een swingende groepsles waarbij gebruikt wordt gemaakt van Latijns-Amerikaanse muziek en gemakkelijk te volgen bewegingen die gebasseerd zijn op dansen als de Salsa, Merengue en de Samba. Qua effectiviteit op het gebied van afvallen is Zumba erg effectief: volgens de bedenkers van deze zomerse work-out kun je tot wel 1000 calorieën per uur verbranden. Daarnaast werk je aan je bovenlijf en de typische probleemgebieden als buik, benen en billen. De les is zo intensief als je hem zelf maakt. De Zumba-instructeur of instructrice zal vaak verschillende opties voor een pasje geven, zodat je deze kan aanpassen aan je eigen conditie en kunnen.

Is het wat voor jou?

Nu je wat meer weet over Zumba kun je je natuurlijk direct weer inschrijven bij de sportschool en verschrikkelijk fanatiek beginnen aan je 'nieuwe hobby'. Maar vraag jezelf eerst af of je geschikt bent voor deze les, om teleurstelling te voorkomen: dat Zumba erg populair is betekent nog niet dat het ook wat voor jou is. Zumba is een groepsles wat betekent dat je zeker niet de enige zult zijn die aanwezig zal zijn. Dit kan natuurlijk heel erg gezellig zijn, maar als je liever zelf aan de slag gaat is deze work-out misschien niet geschikt voor jou. Daarnaast draait Zumba helemaal om dansen en swingen. Je hoeft zeker geen goede danser te zijn om het naar je zin te hebben tijdens de les of om de pasjes te kunnen volgen, maar als je überhaupt niet zo van dansen houdt kun je misschien beter iets anders gaan doen.

Klinkt Zumba nog steeds als een leuke work-out die geschikt is voor jou? Volg dan eerst een proefles bij een sportschool die jou aanspreekt en bepaal dan of je het écht leuk vindt. Hou er wel rekening mee dat niemand in het begin de pasjes direct mee zal kunnen doen en dat het een aantal lessen zal duren voordat je ze volledig kent. Veel plezier met Zumba!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

Wat is de avontuurlijkste vorm van wintersport?

Skiën, langlaufen, snowboarden, ijsklimmen, wat is de avontuurlijkste vorm van wintersport?

Tips bij de aanschaf van loopschoenen

Waar moet u op letten wanneer u nieuwe loopschoenen gaat kopen?

Honkbal

De basisregels van honkbal.

Afvallen. Hoe en wat te doen.

Informeren hoe afvallen in zijn werk gaat.

Clenbuterol gebruik

Contador word geschorst voor 1 jaar, voor een minimale hoeveelheid clenbuterol in zijn lichaam. Dit artikel zet de dopingregels over clenbuterol uiteen en bekijkt eerdere gevallen. Is een schorsing hier op zijn plaats?

Gratis eredivisie voetbal kijken op de televisiezender Fox

Op verzoek van velen komt de televisiezender Fox gratis in de plaats van 13th Street.

Voetbal op de Waddeneilanden

Dit artikel gaat over het voetbal op de Waddeneilanden.

ITF Taekwon-do

Wat is taekwon-do en wat heeft het te bieden.

Bodybuilding training en voeding

tips voor beginnende bodybuilders

Waarom zijn topsporters (en dat ze veel geld kunnen verdienen) zo belangrijk?

In iedere zichzelf respecterende talkshow komen vaak topsporters aan het woord, waarom is het verhaal van topsporters zo belangrijk?

Leren snowboarden

Een theoretische uitleg en tips om te leren snowboarden. Beginnen met snowboarden is meer dan op een board gaan staan en naar beneden duiken.

Keert Gerard Kemkers terug als schaatscoach?

Gerard Kemkers, misschien wel de meest succesvolle schaatscoach ooit, stopte in 2014 om bij FC Groningen aan de slag te gaan. Of keert hij terug als schaatscoach?

Tips en advies voor het hardlopen

Tips om succesvoller te zijn in het hardlopen. Of je nu voorhet plezier een paar rondjes rent in het bos of serieus in training bent voor een marathon, dit artikel heeft handige tips om je doelen te bereiken!

De avond4daagse

De avondvierdaagse is een sportieve oerhollandse traditie. Maar hoe is dit groots georganiseerde wandelevenement nu eigenlijk ontstaan?

Nederlandse voetbal competitie

Nederlandse jeugdspelers krijgen weer kansen

Bondscoach zijn

Blij dat ik geen bondscoach ben want wanneer doe je het goed?

AS Roma

De club, de historie en de fans

Paaldansen of pole-fitness

De stripclubs ontstegen!

Hoe het voetbal is veranderd

Hoe het voetbal is veranderd

Waar moet men op letten bij werphengels?

Hiermee geef ik enkele tips bij het kiezen van de juiste werphengel.

Hoe wordt je een wereldberoemde voetballer?

Lees hier hoe een gewone Nederlandse jongen bij toeval een wereldberoemde voetballer wordt.

Belang Sport voor kinderen

Belang sporten voor de sociale ontwikkeling voor kinderen

Parachutespringen

Parachutespringen, de basis, waar en op wat voor manier?

Kickboksen

De herkomst en basisprincipes van het Kickboksen

Magic Senna

De rechtervoet van God. Het verhaal van een wereldkampioen.