Zumba verovert de wereld


Publicatie datum:

Zumba verovert de wereld!

Gesponsorde koppelingen

In de sportscholen kan je er bijna niet meer omheen. De sensatie die al vele jaren de hele wereld in zijn ban heeft: Zumba.  Alberto "Beto" Perez laat iedereen in zien dat sporten en plezier voor iedereen makkelijk samen kan gaan!

Maar wat is zumba nou precies?
Veel mensen hebben er wel een beeld bij, maar weten niet precies wat er allemaal bij komt kijken. Zumba fitness spreekt al meer tot de verbeelding. Maar het niet een volledige beschrijving van wat zumba is.

Zumba is dansen, fitness en aerobics. Althans dat is wat je als buitenstaander te zien zal krijgen. Toch kan ook hierin weer een specificatie worden toegepast. Zumba bestaat qua dans officieel uit ' de 4 eenheden van zumba'  waarin sommigen nog een bredere deling kunnen maken. 

De officiele 4 eenheden zijn:

 • Merengue
 • Salsa
 • Reaggeaton
 • Cumbia

Behalve deze 4 hoofdelementen die in iedere zumbales terug zullen komen zijn er nog verschillende dansen die regelmatig de revue passeren:

 • Hiphop
 • Bachata
 • Afro
 • reggea
 • Calypso
 • Latin
 • Belly dance
 • Bollywood

Veelal worden verschillende soorten dans met elkaar gecombineerd. iedere combinatie is mogelijk. Alleen is vaak wel zichtbaar dat bachata meer geschikt is als een cooling down.

Door het maken van verschillende combinaties worden verschillende spiergroepen aangesproken. Behalve het versterken van deze verschillende spiergroepen wordt er ook actief gewerkt aan de conditie. Veel mensen ervaren echter geen spierpijn van zumba.

Zumba zorgt voor een betere conditie en een beter figuur. Het werkt op de langere termijn figuurcorrigerend. Men moet hier geen wonderen van verwachten. Na twee maanden zult u nog geen perfect lichaam hebben maar langzaam zult u verbetering zien.

Wanneer er aan deelnemers van zumbalessen gevraagt word waarom ze aan zumba deelnemen zullen 9 van de 10 deelnemers het figuurcorrigerende element en de verbetering van de conditie niet als hoofdreden noemen. Wie begint aan zumba voelt het na de eerste les: 'Zumba is leuk en voor iedereen toegankelijk!.' 

Soorten zumba

Nu duidelijk is wat zumba inhoudt, wat het kan doen en waarom veel mensen laaiend enthousiast zijn is er nog een element waar naar gekeken kan worden:

De soorten Zumba. 

Eerder schreef ik al dat zumba voor iedereen toegankelijk is. Er zijn verschillende type lessen die verschillen van intensiteit, maar ook sorten die verschillen van locatie.

Zumba Gold: voor de actieve 50+'ers. Ouderen mogen ook de deugd en vreugde van zumba ervaren, maar standaardlessen zijn in de meeste gevallen toch iets te intensief.

Zumba toning: een intensievere versie van de basis zumba. Hierin word gebruik gemaakt van de zogenoemde toning sticks of gewichtjes tijdens de routines. Hiermee worden de spieren nog intenser getrained.

Zumbatomic: Zumba voor kinderen. De basis zumba wordt door de meeste sportscholen pas toegankelijk gesteld voor jongeren vanaf 15 jaar. Tijdens zumbatonic krijgen kinderen en jongeren onder de 15 de kans om al kennis te maken met zumba.

Swimba: Zumba in het water. Dit kan voor deelnemers die snel last hebben van hun gewrichten en door hun gewicht belemmerd worden tijdens het sporten. In het water ervaart de deelnemer gewichtloosheid waardoor sporten makkelijker gaat.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie sport

play-offs van de Jupiler league

De play-offs van de jupiler pro league staan weer in het verschiet? Hoe zit het nu eigenlijk met deze play-offs?

Barefoot running, is rennen op blote voeten echt beter ?

Is “barefoot” hardlopen -alsof je op blote voeten rent- beter voor je lichaam dan met moderne hardloopschoenen ? de meningen zijn verdeeld.

aikido verdediging zonder aanval

aikido, hoe werkt de vechtsport zonder aanval?

Elfstedentocht

De Elfstedentocht is een van de meest populaire sportevenementen in de winterperiode van ons land.

Positief Coachen

Positief coachen beschrijft hoe je kinderen (als sporter of kind) positief kunt aanmoedigen en belonen en daarmee u en uw kind beter kunt steunen.

Ontstaan van het tafeltennis

Het ontstaan en de evolutie van tafeltennis.

Zumba verovert de wereld

Zumba verovert de wereld!

Bowlen als sport.

Bowlen niet alleen als uitje, maar ook als sport!

Sportsponsoring

Korte uitleg over sportsponsoring

Sportschoenen: De vaktermen

over de vaktermen die te maken hebben met sportschoenen

Korfbal: De spelregels

Zelf heb ik op korfbal gezeten en vond het een leuke, explosieve sport. Meisjes en jongens gemengd in een team wat het des te leuker maakt. In dit artikel behandel ik de kenmerken/spelregels van deze balsport!

WTA-toernooi van Rosmalen

Het enige WTA-tornooi van Nederland, doch een vaste waarde binnen het tenniscircuit

Hoe vang je die ene grote karper?

Het vangen van die grote karper gebeurt niet zonder een goede voorbereiding. Hier zijn alvast enkele raadgevingen die je op weg kunnen helpen.

Volleybal

Wat is Volleybal, welke regels zijn er?

Voetbal op de Waddeneilanden

Dit artikel gaat over het voetbal op de Waddeneilanden.

Snel in Shape met de Ab Doer Twist

Met de ab doer twist kun je je lichaam in je eigen huis sterker maken. Het is een gemakkelijk, snel en effectief apparaat.

Afvallen. Hoe en wat te doen.

Informeren hoe afvallen in zijn werk gaat.

De vooroordelen over vrouwenvoetbal.

Interview met Amber van der Heijde over vrouwenvoetbal

Ruxandra Dragomir

Roemeens tennisspeelster die vooral furore maakte in het WTA circuit

Tips en advies voor het hardlopen

Tips om succesvoller te zijn in het hardlopen. Of je nu voorhet plezier een paar rondjes rent in het bos of serieus in training bent voor een marathon, dit artikel heeft handige tips om je doelen te bereiken!

Gestopt met roken door fitness !

In dit artikeltje vertel ik je hoe ik ben gestopt met roken en hoe je dit zelf makkelijk kunt verwezenlijken.

Sporten op de Olympische Winterspelen.

Welke disciplines worden er allemaal beoefend op de Olympische Winterspelen?

Paris Saint-Germain Football Club

Franse club

Wel of geen Londen voor Miranda Boonstra

hoe 8 seconde de gemoederen binnen noc en de knau flink bezig houden

Het didactisch cyclisch model

Didactische organisatie van een trainingsles