16 Blocks


Publicatie datum:

verslag over de film 16 Blocks

Gesponsorde koppelingen

16 Blocks is een Amerikaanse film uit 2006. De actiefilm werd geregisseerd door Richard Donner. Bruce Willis, Mos Def en David Morse vertolken de hoofdrollen.

Gesponsorde koppelingen

Plot

Agent Jack Mosley wordt gevraagd om Eddie Bunker, een gevangene en tevens belangrijke getuige, binnen 118 minuten door 16 blokken in New York te begeleiden. Mosley moet Bunker naar de rechtbank brengen omdat hij daar moet getuigen. Een ritje van een kwartier zou net dat ietsje langer duren.

Mosley stapt een winkel in om drank te kopen (Mosley is een alcoholverslaafde) en Eddie Bunker wordt bijna ontvoerd door 2 mannen. Jack kan dit maar op het nippertje verhinderen. Mosley trekt met Bunker één van zijn stamkroegen binnen en roept versterking. Zijn oud-partner Nugent (die ondertussen carrière gemaakt heeft en opgeklommen is) schiet hem ter hulp, maar hij blijkt niet zuiver op de graat te zijn.

Bunker moet in de rechtbank getuigen tegen Nugent en enkele corrupte agenten en Nugent eist dat Mosley hem overdraagt zodat ze Eddie uit de weg kunnen ruimen. Mosley twijfelt maar trekt toch de kaart van zijn eigen integriteit en geraakt met Bunker weg uit het café. Nugent & co openen de jacht op de 2 mannen.

Eddie is overduidelijk een dromer, en zelfs in de meeste benarde situaties praat hij over zijn toekomstplannen, iets wat Jack danig op de zenuwen werkt wanneer hij een uitweg probeert te vinden uit de meest benarde situaties.

Uiteindelijk na verschillende routes en vluchtwegen komen Mosley en Bunker op een bus terecht, deze wordt echter klemgereden door de politie. De politie is er dan van overtuigd dat Mosley diegene is die Bunker heeft ontvoerd. Jack beslist om alle passagiers van de bus te laten en om Eddie een pak aan te laten trekken, zodat hij hopelijk ongemerkt van de bus geraakt.

Ondanks de gelukte poging voelt Eddie zich schuldig en loopt terug naar de bus. Samen trachten ze in een verwoede poging naar vrijheid zich vrij te rijden. Wanneer de politie bij de bus komt moeten ze constateren dat zowel Bunker als Mosley verdwenen zijn. Via een listig plannetje met de ambulance van Jack's zus kan Eddie ongemerkt ontsnappen en Jack wordt afgezet aan het gerechtsgebouw. 

Daar komt Jack zijn vroegere partner Nugent weer tegen. Daar worden dan de feiten van het verleden besproken, want eigenlijk zou Bunker ook tegen Jack gaan getuigen daar Jack vroeger zelf deel uitmaakte van deze bende corrupte agenten.In de hal wordt Jack opgewacht, want natuurlijk is hij voor de politie nog steeds een verdachte. Jack zegt bewijs te hebben en haalt een recorder uit zijn zak waarmee hij het gesprek met Frank Nugent opgenomen heeft.

Cast

Bruce Willis (als Jack Mosley)
Mos Def (als Eddie Bunker)
David Morse (als Frank Nugent)

Trivia

- De film bracht in totaal 53 miljoen dollar op.
- Bruce willis had eigenlijk Ludacris in gedachten voor de rol van Eddie Bunker
- Mos Def werd genomineerd voor de Black Movie Award voor zijn rol
- De film kwam in maart 2006 in de zalen


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie verslagen-scripties

Het Verdrag van Tordesillas

Korte uitleg waarom men in Brazilie Portugees spreekt en in de rest van Latijns Amerika Spaans.

Samenvatting Francis, J.R. en Simont, D.T., (1987) A Test of Audit Pricing in A Small-Client Segement of the U.S. Marktet. The Accounting Review, LXII(1), p. 145-157.

Samenvatting van een artikel van Francis e.a. uit 1987 over het verband tussen de grootte van een accountantskantoor en de hoogte van de accountantskosten / audit kosten voor ondernemingen in het small client segment..

Boekverslag van Thuis in Europa van Raffaella Sarti

Geschiedenis van het dagelijks leven: trouwen, bruidsschatten, huizen met en zonder schoorsteen, kleding, koken, het wantrouwen naar het bad als gevolg van de pest, riolering of het gebrek daaraan, in het Europa van 1500 tot 1800.

Sekseverschillen verklaren

Verschillende theorieën proberen sekseverschillen te verklaren.

Aristoteles meets Tarantino: Inglorious Basterds

Een onderzoek naar Tarantino’s ‘Inglorious Basterds’ aan de hand van begrippen over de eenheid van plaats tijd en handeling van Aristoteles.