Needs worden gecreeerd


Publicatie datum:

Er wordt in dit artikel ingegaan op de stelling: Needs of behoeften van consumenten worden gecreeerd. Dit wordt gedaan vanuit het oogpunt van de producent.

Gesponsorde koppelingen

Een groot deel van de wereld wordt bepaald door marketing. Marketing draait om het ontdekken van human needs en social needs en om aan deze behoeften te voldoen. Een need is een basisbehoefte van mensen aan lucht, voedsel, water, kleding en huisvesting. Andere needs zijn behoefte aan recreatie, onderwijs en entertainment. Alle bedrijven in de wereld proberen door middel van marketing hun winsten te vergroten. Dit proberen ze te bereiken door er achter te komen wat de needs zijn van consumenten en wat consumenten willen. Wat mensen willen zijn hun wants. Maar er is een verschil tussen een product willen en het product daadwerkelijk kopen. Niet elke consument is namelijk in staat om in al zijn behoeften te voorzien, omdat hij niet alles kan betalen. Een want wordt een demand als de consument het product ook echt kan betalen. (Kotler & Keller, 2012)

De stelling zegt dat needs van consumenten worden gecreëerd. Dit houdt in dat consumenten nieuwe needs kunnen krijgen door invloeden van buitenaf. Consumenten zijn namelijk niet rationeel en ze weten niet wat ze willen. Er zijn heel veel soorten needs en deze zijn per persoon verschillend. Het is dus mogelijk om nieuwe needs te krijgen. (Kotler & Keller, 2012) Producenten proberen deze needs te creëren en hierdoor voor de consument te beslissen wat deze wil. De producent zorgt er voor dat consumenten in aanraking komen met de producten die zij willen verkopen, hierdoor kunnen nieuwe needs voor de consumenten ontstaan. Dus er kunnen needs van consumenten gecreëerd worden als zij in aanraking komen met onbekende producten en ontdekken dat ze deze producten willen hebben.

 

Uit een artikel van Gerard Rens blijkt dat needs wel gecreëerd kunnen worden. Dit kan namelijk worden gedaan door middel van sluikreclame. Er is een onderzoek gedaan naar het nut van sluikreclame. Men heeft in een film subliminaal beeldmateriaal van Coca-Cola gemonteerd. Dit kon je niet bewust zien, maar onbewust kreeg je het toch mee. Dat heeft met psychologie te maken. Het resultaat van de sluikreclame was dat mensen die naar de film hadden gekeken in de pauze significant meer Coca-Cola hebben gekocht. Hiermee wordt aangetoond dat sluikreclame weldegelijk zin heeft en dat producenten hierdoor needs van consumenten kunnen creëren. De consument kiest er namelijk niet zelf voor om zin te hebben in Coca-Cola, maar door de sluikreclame koopt de consument toch Coca-Cola. (Rens, G. 2006)

 

Al met al blijkt dus dat de needs van consumenten wel gecreëerd kunnen worden door producenten, omdat consumenten niet rationeel zijn en daardoor niet weten welke needs ze allemaal hebben. Producenten spelen hierop in door middel van reclame en het bekend maken van producten bij de consumenten. Als consumenten nieuwe producten onder ogen krijgen die ze eerst nog niet kenden, dan kunnen ze deze producten gaan waarderen en nieuwe needs krijgen. Uit het artikel van Gerard Rens bleek dat consumenten zeer beïnvloedbaar zijn door reclame en dat ze dus niet altijd zelf bepalen wat hun needs zijn. Producenten kunnen dus door deze reclame needs van consumenten creëren.

 

Bibliografie

Rens, G. 2006. “Volkshypnose”,http://www.wetenschap-eindtijd.com/lezersbijdragen/kaf_en_koren/winterslaap/volkshypnose/volkshypnose.html

Kotler, P., & Keller, K. L. 2012. A framework for marketing management. Essex: Pearson.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 6
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie verslagen-scripties

Kenmerken van de Romeinse economie in de tijd van de Republiek

In dit artikel worden de kenmerken van de Romeinse economie tijdens de tijd van de Republiek besproken

De geschiedenis van de Nederlandse literatuur

Overzicht van de ontwikkeling van de Nederlandse literatuur vanaf de zestiende eeuw

Taalverwerving - Theorieen

Lucius Annaeus Seneca

Een korte beschrijving van het leven en werk van Lucius Annaeus Seneca

Invoering van de Europese grondwet

Wat zijn de voor- en nadelen van een Europese grondwet?

Opstanden in Europa

Een korte beschrijving van de veertiende eeuwse opstanden in Europa.

Samenvatting Francis, J.R. en Simont, D.T., (1987) A Test of Audit Pricing in A Small-Client Segement of the U.S. Marktet. The Accounting Review, LXII(1), p. 145-157.

Samenvatting van een artikel van Francis e.a. uit 1987 over het verband tussen de grootte van een accountantskantoor en de hoogte van de accountantskosten / audit kosten voor ondernemingen in het small client segment..

De Amsterdamse handel rond 1550: Modern of Traditioneel?

Goede beschrijving van de Amsterdamse handel rond 1550

Rapporteren en verslagleggen

Wat zijn de algemene principes bij het rapporteren.

Stadhouder Maurits van Nassau (1567-1625)

Levensbeschrijving van Maurits van Nassau

Uruzgan, een succes of niet?

Is het invallen van Afghanistan wel verstandig geweest. En had Nederland nou wel mee moeten doen? En wat hebben we nu eigenlijk bereikt in Uruzgan? Wat zijn precies de feiten? Dit zijn vragen die ik allemaal ga beantwoorden in mijn paper.

Aristoteles meets Tarantino: Inglorious Basterds

Een onderzoek naar Tarantino’s ‘Inglorious Basterds’ aan de hand van begrippen over de eenheid van plaats tijd en handeling van Aristoteles.

Afblijven

In dit boekverslag beschrijf ik zo een beetje alles wat in het boek voorkomt.

Kwaliteit leiding & Ontwikkeling kinderen - Kinderopvang

Wat is de samenhang tussen de kwaliteit van de kinderopvang en de ontwikkeling van kinderen?’

Wie was Giacomo Casanova?

een uitgebreid verslag over de historische figuur Giacomo Casanova en zijn leven.

Confrontaties met onbekende cultuur: een korte geschiedenis

Dit artikel beschrijft hoe verschillende volken omgingen met onbekende volken

Onderzoeksmethoden en technieken

In dit artikel zal ik verschillende methoden en technieken om onderzoek te doen belichten.

Beschrijving van alle leden van het Nederlandse Koningshuis

Korte beschrijving van alle leden van het koningshuis

Kant: transcendentale benadering

een korte beschrijving van Kants transcendentale benadering en Het Genie.

Aardrijkskunde - Wereld

Aardrijkskundige begrippen en uitleg.

Leesverslag Sonny Boy

Een leesverslag van het boek Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Atheneum 5

De geschiedenis van klassiek ballet

De ontwikkeling van klassiek ballet van toen tot nu

De relatie tussen hechtingsstijlen en borderline persoonlijkheidsstoornis

Dit artikel onderzoekt hoe hechting in de kindertijd gerelateerd is aan de ontwikkeling van borderline persoonlijkheidsstoornis.

Wit licht - een filmverslag

Een zeer uitgebreid verslag over de film 'Wit Licht'

Chinese Muur spreekbeurt

Alles over de oorsprong de ontwikkeling van de Chinese Muur (ook wel de grote muur genoemd).