De Neus is vrij


Publicatie datum:

Een artikel over de vrijlating van Willem Holleeder.

Gesponsorde koppelingen

Ik heb het hier natuurlijk niet over iemand die verkouden is geweest en nu het voorbij is weer vrij kan ademen door zijn neus, maar ik heb het hier over een topcrimineel die verdacht wordt van vele liquidaties genaamd Willem Holleeder.

Wie is Willem Holleeder?

Willem Holleeder is misschien wel de bekendste crimineel die Nederland kent. Willem Holleeder kreeg naamsbekendheid doordat hij in 1983 meedeed aan de beroemde ontvoering van Freddy Heineken. Willem Holleeder werd gepakt en moest een gevangenisstraf uitzitten van elf jaar. Nadat Willem Holleeder werd vrijgelaten ging hij, net als zijn goede vriend Cor van Hout, in het criminele circuit en kocht hij de nachtclub Casa Rosa.

De relatie met Willem Endstra en de gevangenis

In 2002 kwam Willem Holleeder weer in het nieuws in 2002 toen er een foto uitlekte van Willem Holleeder en Willem Endstra samen. Willem Endstra stond bekend als de bankier van de onderwereld en werd geliquideerd op 17 mei 2004. Holleeder wordt verdacht van het opdracht geven van de liquidatie op Willem Endstra en ook van afpersing van de man. In 2006 werd Willem Holleeder gearresteerd op verdenking van afpersing en mishandeling van mensen zoals Willem Endstra. Het proces van Willem Holleeder begon op 2 april 2007 en werd ook wel de strafzaak van de eeuw genoemd. Tijdens het proces werd er een aanslag gepleegd, maar het proces van Willem Holleeder ging vertraagd in een andere rechtbank door. Op 21 december 2007 werd Willem Holleeder uiteindelijk veroordeeld tot 9 jaar met aftrek van voorarrest.

De ophef over de vrijlating

Willem Holleeder werd op 27 januari van dit jaar (2012) vrijgelaten door justitie. Willem Holleeder heeft in totaal twee derde van zijn gevangenisstraf uitgezeten en is daarom vrijgelaten. Er is vooral veel ophef over de vrijlating van Willem Holleeder, want mensen vinden het gek dat justitie geen verdere bewijzen kon vinden met betrekking tot de andere misdaden van Willem Holleeder. Veel mensen hebben het idee dat justitie te voorzichtig was met het proces tegen Holleeder en dat ze daarom geen zaak rond kregen. Willem Holleeder wordt door vele gezien als een zware crimineel en het kan zijn dat mensen zich minder veilig voelen nu hij weer vrij is. Vooral mogelijk mensen die hem hebben dwars gezeten in het verleden en nog niet het slachtoffer zijn geworden van een liquidatie.

 

Gevaren van de vrijlating

Er zijn meerdere gevaren nu Willem Holleeder op vrije voeten is. Er zijn gevaren voor mensen die hem in het verleden dwars hebben gezeten, zoals ik hiervoor heb geschreven, maar er zijn ook gevaren voor Willem Holleeder zelf. De gevaren voor Willem Holleeder zelf zijn dat hij vijanden heeft buiten de gevangenis en dat nu hij vrij is hij meteen ook minder veilig is. Willem Holleeder heeft meegewerkt met justitie door ze inlichtingen gegeven over mogelijke criminelen en dat nemen die criminelen hem waarschijnlijk niet in dank af. Als je naar Willem Holleeder kijkt kun je je misschien afvragen of hij niet beter af was in de gevangenis en misschien dacht hij dat zelf ook wel.

De rol van de media

Over de jaren is het duidelijk geworden dat de media een enorme invloed heeft gehad op Willem Holleeder. Willem Holleeder is de naam die veel mensen zich nog herinneren van de Heineken ontvoering en dat is de enige naam die ik daar eigenlijk van ken. Je kan zien dat bij de Heineken ontvoering de invloed van de media al enorm groot was op Willem Holleeder. Ook later heeft de media veel invloed gehad, want het was bijvoorbeeld de media die een foto plaatste van Willem Holleeder samen met Willem Endstra en misschien was Willem Endstra zonder die foto uiteindelijk nooit geliquideerd. Misschien, als je naar de criminele carrière van Willem Holleeder kijkt, heeft de media er wel deels voor gezorgd dat Willem Holleeder een grotere crimineel werd, want criminelen hebben misschien ook wel wat met beroemdheden en zo zouden die andere criminelen hem ook makkelijker kennen.

Als je naar de gehele situatie bekijkt kan je heel goed indenken dat Willem Holleeder beter af was in de gevangenis en zonder al die media aandacht. Willem Holleeder is gewoon volgens de regels vrijgelaten of je het er nou mee eens bent of niet. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 3
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie verslagen-scripties

Boekverslag van Thuis in Europa van Raffaella Sarti

Geschiedenis van het dagelijks leven: trouwen, bruidsschatten, huizen met en zonder schoorsteen, kleding, koken, het wantrouwen naar het bad als gevolg van de pest, riolering of het gebrek daaraan, in het Europa van 1500 tot 1800.

Mensen Overtuigen & Beïnvloeden: De 'Door in the Face' techniek

Mensen overtuigen van iets dat ze eigenlijk niet willen doen: Klinkt ingewikkeld, maar door deze methode wordt het een stuk makkelijker.

Lokauto

Is het plaatsen van een lokauto onrechtmatig

Diagnostiek van cognitieve functies

cognitieve functies kort omschreven met de daarbij behorende tests

Welke elementen zijn kenmerkend in de poëzie van M. Vasalis?

De kenmerken in de poezie van M. Vasalis die haar gedichten zo gevoelig en mooi maken.

Volkenrecht - Het Gabcikovo arrest

Het conflict over de bouw van een installatie complex op de Donau

Resistentievorming van kankercellen

Een probleem dat kan optreden bij de bestrijding van kanker, is dat de medicatie niet goed aanslaat. Het ABC-type ATPase speelt hierbij een grote rol.

Kwaliteit leiding & Ontwikkeling kinderen - Kinderopvang

Wat is de samenhang tussen de kwaliteit van de kinderopvang en de ontwikkeling van kinderen?’

Weitz filosofische opvattingen

korte omschrijving van de filosofie van Weitz

Beschrijving van alle leden van het Nederlandse Koningshuis

Korte beschrijving van alle leden van het koningshuis

Ontstaan monarchie in Nederland

Geschiedenis van de Nederlandse monarchie

Lokale overheden en organisaties in opstand.

Een tegenreactie op de poging tot strafbaarstelling van illegaal verblijf.

Wie was Giacomo Casanova?

een uitgebreid verslag over de historische figuur Giacomo Casanova en zijn leven.

Rapporteren en verslagleggen

Wat zijn de algemene principes bij het rapporteren.

Het belang van handel, markt en geld in het oude Griekenland

in dit artikel wordt besproken welke rollen handel, markt en geld hadden in het oude Griekenland

De Neus is vrij

Een artikel over de vrijlating van Willem Holleeder.

De intrinsiek sociale groep

Dit artikel is een samenvatting van het stuk over de intrinstiek sociale groep uit het boek cultuur en lichaam van Voestermans en Verheggen

Jeugdbendes

Een artikel over jeugdbendes, niet ter overname maar voor informatie!

Volkenrecht - De bouw van de muur door Israel op bezet Palestijns gebied

De bouw van de muur door Israel op bezet Palestijns gebied, is dit gerechtvaardigd of niet?

Ik wil mijn kerk terug!

In de Franse tijd verloor de hervormde kerk rechten, maar in de praktijk hadden de niet-hervormden er weinig aan

Volkenrecht; de onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo

De onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo

16 Blocks

verslag over de film 16 Blocks

Waarom wordt er met squat jump hoger gesprongen dan met een counter movement jump ?

In dit artikel wordt beschreven hoe het komt dat de spronghoogte gemeten bij counter movement jump, veel hoger is dan de spronghoogte bij een squat jump.

Veranderende sociaal-economische omstandigheden in het Romeinse Rijk - 2e/3e voor Christus

Rome, Romeinse Rijk, Gaius, Gracchus, Albegna Vallei

Kwalitatieve observaties

In dit artikel wordt de kwalitatieve observatie beschreven.