De passievrucht - Karel Glastra van Loon


Publicatie datum:

De Passievrucht, een meeslepend verhaal over liefde en familiedrama.

Gesponsorde koppelingen

De passievrucht wordt gebruikt in de betekenis van een baby, de vrucht die uit passie wordt geboren. Het is voor Armin natuurlijk heel moeilijk (of gewoon níet) te aanvaarden dat Monika seks heeft gehad met zijn vader. Wie weet hoe passioneel... Bo is in het boek - figuurlijk gesproken - de passievrucht.

 ‘De passievrucht’ is een psychologische roman. Je leest mee in de gedachten van Armin, hoe hij worstelt om te aanvaarden dat Monika met iemand anders heeft gevreeën toen hij een relatie met haar had. Je ziet dat zijn psychische kant benadrukt wordt in het boek. Het thema van het boek is ‘twijfel aan het vaderschap’ en het onderwerp van het boek is vaderschap.

Gesponsorde koppelingen

Het boek ‘De Passievrucht’ gaat over het leven van Armin. Ellen is zijn vriendin en hij heeft een zoon genaamd Bo. Ellen en Armin voeden hem samen op, maar Ellen is niet de moeder van Bo. Bo’s moeder heet Monika, zij is overleden toen Bo 3 jaar oud was.

Armin komt erachter dat hij het syndroom van Klinefelter heeft en blijkt al zijn hele leven onvruchtbaar te zijn. Dit is het moment dat hij erachter komt dat zijn kind zijn kind neit kan zijn.

Hij begint met zijn zoektocht naar de biologische vader van Bo. Hij beschuldigd zijn huisarts, Monika haar ex en een collega van haar ervan de vader van Bo te zijn, maar zonder resultaat.

 

Dan besluit Armin Ellen een tijdje te verlaten en alleen met zijn ‘zoon’ op vakantie naar Ameland te gaan om tot rust te komen. Ameland roept veel herinneringen op bij Armin. Hij ging daar vaak heen samen met Monika. Bo is dol op Ameland en haar natuur, net als Armin. Maar daar krijgen ze zo’n knallende ruzie dat Armin het uiteindelijk toch allemaal aan Bo vertelt, in een opwelling heeft hij het eruit geschreeuwd.
Wanneer Armin en Bo weer terug zijn van Ameland, overlijdt de vader van Armin. Als Armin het huis van zijn vader opruimt komt hij een briefje van Monika tegen waarop staat: , Ik ben zwanger,M’. Dit zegt genoeg voor Armin. Daarna geeft Ellen een brief aan Bo van Monika waarop staat wie zijn echte vader is. Ellen heeft het dus al die tijd geweten. Ze heeft het allemaal in detail aan hem vertelt. Bo is dus niet de zoon van armin, maar zijn halfbroer.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie verslagen-scripties

Anne Frank

Hier een boekverslag van Anne Frank. Van Havo 4, met mijn mening erbij.

Een cultuur van onschatbare waarde(n) - Exotisme in de beeldende kunst van de romantici

Artikel over het groeiende exotisme in de Westerse kunst vanaf ongeveer 1870: de tijd van de Romantiek. Er wordt apart aandact besteed aan kunstwerken van Eugène Delacroix.

De geschiedenis van de Nederlandse literatuur

Overzicht van de ontwikkeling van de Nederlandse literatuur vanaf de zestiende eeuw

Volkenrecht - De bouw van de muur door Israel op bezet Palestijns gebied

De bouw van de muur door Israel op bezet Palestijns gebied, is dit gerechtvaardigd of niet?

Aardrijkskunde - Wereld

Aardrijkskundige begrippen en uitleg.