De passievrucht - Karel Glastra van Loon


Publicatie datum:

De Passievrucht, een meeslepend verhaal over liefde en familiedrama.

Gesponsorde koppelingen

De passievrucht wordt gebruikt in de betekenis van een baby, de vrucht die uit passie wordt geboren. Het is voor Armin natuurlijk heel moeilijk (of gewoon níet) te aanvaarden dat Monika seks heeft gehad met zijn vader. Wie weet hoe passioneel... Bo is in het boek - figuurlijk gesproken - de passievrucht.

 ‘De passievrucht’ is een psychologische roman. Je leest mee in de gedachten van Armin, hoe hij worstelt om te aanvaarden dat Monika met iemand anders heeft gevreeën toen hij een relatie met haar had. Je ziet dat zijn psychische kant benadrukt wordt in het boek. Het thema van het boek is ‘twijfel aan het vaderschap’ en het onderwerp van het boek is vaderschap.

Het boek ‘De Passievrucht’ gaat over het leven van Armin. Ellen is zijn vriendin en hij heeft een zoon genaamd Bo. Ellen en Armin voeden hem samen op, maar Ellen is niet de moeder van Bo. Bo’s moeder heet Monika, zij is overleden toen Bo 3 jaar oud was.

Armin komt erachter dat hij het syndroom van Klinefelter heeft en blijkt al zijn hele leven onvruchtbaar te zijn. Dit is het moment dat hij erachter komt dat zijn kind zijn kind neit kan zijn.

Hij begint met zijn zoektocht naar de biologische vader van Bo. Hij beschuldigd zijn huisarts, Monika haar ex en een collega van haar ervan de vader van Bo te zijn, maar zonder resultaat.

 

Dan besluit Armin Ellen een tijdje te verlaten en alleen met zijn ‘zoon’ op vakantie naar Ameland te gaan om tot rust te komen. Ameland roept veel herinneringen op bij Armin. Hij ging daar vaak heen samen met Monika. Bo is dol op Ameland en haar natuur, net als Armin. Maar daar krijgen ze zo’n knallende ruzie dat Armin het uiteindelijk toch allemaal aan Bo vertelt, in een opwelling heeft hij het eruit geschreeuwd.
Wanneer Armin en Bo weer terug zijn van Ameland, overlijdt de vader van Armin. Als Armin het huis van zijn vader opruimt komt hij een briefje van Monika tegen waarop staat: , Ik ben zwanger,M’. Dit zegt genoeg voor Armin. Daarna geeft Ellen een brief aan Bo van Monika waarop staat wie zijn echte vader is. Ellen heeft het dus al die tijd geweten. Ze heeft het allemaal in detail aan hem vertelt. Bo is dus niet de zoon van armin, maar zijn halfbroer.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie verslagen-scripties

De diepte in

een literatuur verslag over het vergroten van de duikdiepte van duikboten.

Waarom wordt er met squat jump hoger gesprongen dan met een counter movement jump ?

In dit artikel wordt beschreven hoe het komt dat de spronghoogte gemeten bij counter movement jump, veel hoger is dan de spronghoogte bij een squat jump.

Vaccin productie

In dit artikel wordt ingegaan op de verschillen tussen actieve en passieve vaccins. Het productieproces met nadruk op de biotechnolgie wordt nader toegelicht.

Voor jou 10 anderen

voor jou 10 anderen is een boek van mirjam oldenhave en cynthia van eck

Stagebrief schrijven

Vind hier informatie hoe je een stagebrief kunt schrijven. Inleiding, middenstuk en slot.

Samenvatting onderzoek

Onderzoeken doe je niet vanuit het niets, je maakt eerst een plan. Er zijn verschillende soorten typeringen voor onderzoek.

Beschrijving van alle leden van het Nederlandse Koningshuis

Korte beschrijving van alle leden van het koningshuis

Instellingen van het Europees recht

Een korte samenvatting van de instellingen van het Europees recht

Humanitaire interventie: Franse interventie in het Centraal Afrikaans keizerrijk (1979), Deel II

Bokassa, Centraal-Afrikaanse Republiek, Essay, Geschiedenis, Humanitaire Interventie

Kenmerken van de Romeinse economie in de tijd van de Republiek

In dit artikel worden de kenmerken van de Romeinse economie tijdens de tijd van de Republiek besproken

Kwalitatieve observaties

In dit artikel wordt de kwalitatieve observatie beschreven.

Anne Frank

Hier een boekverslag van Anne Frank. Van Havo 4, met mijn mening erbij.

Samenvatting Francis, J.R. en Simont, D.T., (1987) A Test of Audit Pricing in A Small-Client Segement of the U.S. Marktet. The Accounting Review, LXII(1), p. 145-157.

Samenvatting van een artikel van Francis e.a. uit 1987 over het verband tussen de grootte van een accountantskantoor en de hoogte van de accountantskosten / audit kosten voor ondernemingen in het small client segment..

Vaccinatie wel altijd zo goed?

In het nieuwsblad van België stond een artikel over de opkomst van bof. Dit gaat mogelijk om een gemuteerde soort van de bof.

Verstand van Vechten

Het artikel onderzoekt het belang van de ontwikkeling van de intelligentietest voor amerikaanse rekruten voor de Eerste Wereldoorlog op de psychologie als wetenschap

Aristoteles meets Tarantino: Inglorious Basterds

Een onderzoek naar Tarantino’s ‘Inglorious Basterds’ aan de hand van begrippen over de eenheid van plaats tijd en handeling van Aristoteles.

Referaat probleemjongeren

Walton Kendall

Een korte beschrijving van de filosofie van Walton Kendall.

Het Nederlandse strafsysteem

Wat is Psychologie

De basisprincipes in de psychologie, van waarneming tot motivatie.

Genoeg van de economie

Heeft nederland genoeg van de economie?

pesten

wat is pesten en wat doe je ermee?

Wat is jouw beeld van het schoonheidsideaal?

In dit opstel wordt beschreven hoe vrouwen en meisjes als lustobject worden neergezet en wat we daar aan zouden kunnen doen

De mens als machine

Verslag voor wijsgerige vorming over de holistische kijk op de mens.

Volkenrecht; de onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo

De onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo