Voor jou 10 anderen


Publicatie datum:

voor jou 10 anderen is een boek van mirjam oldenhave en cynthia van eck

Gesponsorde koppelingen

voor jou 10 anderen heb ik gelezen voor mijn literatuurlijst. Dit boek heeft mij erg aangesproken en daarom wil ik de samenvatting van het boek met jullie delen. 

Gesponsorde koppelingen

Cynthia is een meisje die samen met haar broer Frankie door haar moeder naar een opvangtehuis voor illegale kinderen is gebracht. Dit opvangtehuis in van mama Riet. In dat huis wonen ook nog zes andere opvangkinderen, en een echte dochter van mama Riet, Mia. Mia was erg gemeen tegen alle andere kinderen, en straft ze als zij dat nodig vindt. De kinderen maakten altijd ruzie, en konden niet normaal tegen elkaar praten. Bella was 13 en mocht gewoon naar school. Nana en Cynthia mochten niet naar school, toch wilden ze leren schrijver. Bella was altijd aardig voor iedereen, dus ze hielp Nana en Cynthia leren schrijven. Toen Cynthia een boekje van Aila had gejat, gebruikte ze dat als dagboek. Toen dit uitkwam deed Cynthia of het het dagboek van Aila was, en las eruit voor. Dit ging niet lang goed, en ze ontdekte dat het Cynthia’s dagboek was. Dit was niet erg, want niemand kon het lezen. Op een dag in de middag, want dan mochten ze wel naar buiten, liep Cynthia door de straten en ze kwam een student tegen. Die student vond haar zo interessant dat hij haar wilde tekenen. Na lang aandringen mocht Cynthia de tekening die hij gemaakt had meenemen.

de uitzetting

Het ergste van die periode van haar leven vond Cynthia, dat ze getuige was van dat mama Riet zij dat ze de kinderen wel mee konden nemen, maar dat ze zo weer nieuwe kinderen had. Nadat Cynthia dit gehoord had, besloot ze zelf om mee te gaan met de kinderbescherming. Eerst werd ze naar een crisisopvang gebracht, daar is ze drie jaar gebleven, omdat die hulpverleners niets voor haar konden vinden. In die opvang is ook geconstateerd dat Cynthia een bindingsstoornis heeft.

de woongroep

Na die drie jaar vonden ze een woongroep voor Cynthia waar ze heen ging. In die woongroep werd ze verplicht gesteld op iedere dag in haar dagboek te schrijven. Dit is uiteindelijk meer een logboek geworden, want e schreef helemaal geen gevoelens op. Toen ze een tijdje in die woongroep zat, kreeg ze een telefoontje, Joyo. Joyo is een jongen van het tehuis bij mama Riet. Daar werd Cynthia zo overstuur van dat alleen Ans haar rustig kreeg. Ans is de hoofdverzorger van die woongroep. Cynthia mocht haar nooit zo, maar vanaf dat moment wil ze alleen nog maar door Ans geholpen worden. Ans had Cynthia rustig gekregen, door naar de zee te rijden. Zelfs op de vrije dag van Ans, kwam Ans terug om te zien hoe het men Cynthia gaat. Cynthia vroeg aan Soza, een huisgenoot, hoe ze verdriet moest hebben. De manier van Soza werkte niet, dus besloot ze om de kinderen van vroeger maar te gaan bellen. Ze sprak af men Joyo om iets te gaan drinken, maar dat ging niet meer door omdat ze het zo leuk bij hun thuis hadden. Iedereen behalve Cynthia. Na veel moeite sprak ze ook Bella. Ze spraken af en ze hadden het erg gezellig. Bella vertelde dat ze bij mama Riet was geweest, en dat die het helemaal niet erg vond dat de kinderen weggenomen waren. Ook vertelde ze dat Mia uit huis was gezet door mama Riet. Toen Cynthia weer thuis was, kwam Ans naar haar toe. Ze zij dat ze iets vergeten was, maar toen ze weer naar de auto liepen, vertelde Ans dat ze speciaal voor haar gekomen was. Het belangrijkste vond Ans, dat Cynthia weer veranderde in het meisje op de tekening.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie verslagen-scripties

Haatzaaien: Vrijheid van Meningsuiting?

Kan Geert Wilders worden veroordeeld voor haatzaaien?

Visie op goed spellingsonderwijs

In dit artikel geef ik aan wat mijn visie op goed spellingsonderwijs is a.d.h.v. verscheidende artikelen.

Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme en het verschoningsrecht van advocaten

Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme en het verschoningsrecht van advocaten

Treinen winterklaar?

Het openbaar vervoer is een ramp als het in de winter flink gesneeuwt heeft.

De Amerikaanse burgeroorlog

Hierin Beschrijf ik hoe de Amerikaanse burgeroorlog verliep