Voor jou 10 anderen


Publicatie datum:

voor jou 10 anderen is een boek van mirjam oldenhave en cynthia van eck

Gesponsorde koppelingen

voor jou 10 anderen heb ik gelezen voor mijn literatuurlijst. Dit boek heeft mij erg aangesproken en daarom wil ik de samenvatting van het boek met jullie delen. 

Cynthia is een meisje die samen met haar broer Frankie door haar moeder naar een opvangtehuis voor illegale kinderen is gebracht. Dit opvangtehuis in van mama Riet. In dat huis wonen ook nog zes andere opvangkinderen, en een echte dochter van mama Riet, Mia. Mia was erg gemeen tegen alle andere kinderen, en straft ze als zij dat nodig vindt. De kinderen maakten altijd ruzie, en konden niet normaal tegen elkaar praten. Bella was 13 en mocht gewoon naar school. Nana en Cynthia mochten niet naar school, toch wilden ze leren schrijver. Bella was altijd aardig voor iedereen, dus ze hielp Nana en Cynthia leren schrijven. Toen Cynthia een boekje van Aila had gejat, gebruikte ze dat als dagboek. Toen dit uitkwam deed Cynthia of het het dagboek van Aila was, en las eruit voor. Dit ging niet lang goed, en ze ontdekte dat het Cynthia’s dagboek was. Dit was niet erg, want niemand kon het lezen. Op een dag in de middag, want dan mochten ze wel naar buiten, liep Cynthia door de straten en ze kwam een student tegen. Die student vond haar zo interessant dat hij haar wilde tekenen. Na lang aandringen mocht Cynthia de tekening die hij gemaakt had meenemen.

de uitzetting

Het ergste van die periode van haar leven vond Cynthia, dat ze getuige was van dat mama Riet zij dat ze de kinderen wel mee konden nemen, maar dat ze zo weer nieuwe kinderen had. Nadat Cynthia dit gehoord had, besloot ze zelf om mee te gaan met de kinderbescherming. Eerst werd ze naar een crisisopvang gebracht, daar is ze drie jaar gebleven, omdat die hulpverleners niets voor haar konden vinden. In die opvang is ook geconstateerd dat Cynthia een bindingsstoornis heeft.

de woongroep

Na die drie jaar vonden ze een woongroep voor Cynthia waar ze heen ging. In die woongroep werd ze verplicht gesteld op iedere dag in haar dagboek te schrijven. Dit is uiteindelijk meer een logboek geworden, want e schreef helemaal geen gevoelens op. Toen ze een tijdje in die woongroep zat, kreeg ze een telefoontje, Joyo. Joyo is een jongen van het tehuis bij mama Riet. Daar werd Cynthia zo overstuur van dat alleen Ans haar rustig kreeg. Ans is de hoofdverzorger van die woongroep. Cynthia mocht haar nooit zo, maar vanaf dat moment wil ze alleen nog maar door Ans geholpen worden. Ans had Cynthia rustig gekregen, door naar de zee te rijden. Zelfs op de vrije dag van Ans, kwam Ans terug om te zien hoe het men Cynthia gaat. Cynthia vroeg aan Soza, een huisgenoot, hoe ze verdriet moest hebben. De manier van Soza werkte niet, dus besloot ze om de kinderen van vroeger maar te gaan bellen. Ze sprak af men Joyo om iets te gaan drinken, maar dat ging niet meer door omdat ze het zo leuk bij hun thuis hadden. Iedereen behalve Cynthia. Na veel moeite sprak ze ook Bella. Ze spraken af en ze hadden het erg gezellig. Bella vertelde dat ze bij mama Riet was geweest, en dat die het helemaal niet erg vond dat de kinderen weggenomen waren. Ook vertelde ze dat Mia uit huis was gezet door mama Riet. Toen Cynthia weer thuis was, kwam Ans naar haar toe. Ze zij dat ze iets vergeten was, maar toen ze weer naar de auto liepen, vertelde Ans dat ze speciaal voor haar gekomen was. Het belangrijkste vond Ans, dat Cynthia weer veranderde in het meisje op de tekening.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie verslagen-scripties

Volkenrecht - Het Nicaragua arrest deel 2

Het vervolg van: Volkenrecht - Het Nicaragua arrest

Literatuur

verslag over litratuur

Aardrijkskunde - Wereld

Aardrijkskundige begrippen en uitleg.

Stadhouder Maurits van Nassau (1567-1625)

Levensbeschrijving van Maurits van Nassau

Verstand van Vechten

Het artikel onderzoekt het belang van de ontwikkeling van de intelligentietest voor amerikaanse rekruten voor de Eerste Wereldoorlog op de psychologie als wetenschap

50 tinten grijs

Onweerstaanbaar en sensueel.

De filosofie van Wittgenstein

Een korte beschrijving van de filosofie van Wittgenstein

Haatzaaien: Vrijheid van Meningsuiting?

Kan Geert Wilders worden veroordeeld voor haatzaaien?

Sanger DNA sequencing

Wat is Sanger DNA sequencing en hoe werkt het?

Het verschil tussen ruimtelijke dimensies en een tijdsdimensie

Uitgelegd wordt waarom dimensies in ruimte en tijd van een andere soort zijn.

Treinen winterklaar?

Het openbaar vervoer is een ramp als het in de winter flink gesneeuwt heeft.

De krijgsman en het ridderideaal

Dit artikel behandelt de ontwikkeling die het ridderschap heeft ondergaan in de middeleeuwen.

Over hotels

In dit artikel beschrijf ik wat er komt kijken bij het runnen van een hotel.

Globalisering in het wereld voedsel vraagstuk.

Hoe komen sommige producten hier? Waar komen ze weg, en waarom daar?

Algemene aspecten van observeren

Een korte omschrijving van veel voorkomende vormen van observaties.

Het Verdrag van Tordesillas

Korte uitleg waarom men in Brazilie Portugees spreekt en in de rest van Latijns Amerika Spaans.

Vaccin productie

In dit artikel wordt ingegaan op de verschillen tussen actieve en passieve vaccins. Het productieproces met nadruk op de biotechnolgie wordt nader toegelicht.

Aristoteles meets Tarantino: Inglorious Basterds

Een onderzoek naar Tarantino’s ‘Inglorious Basterds’ aan de hand van begrippen over de eenheid van plaats tijd en handeling van Aristoteles.

Ontwikkelingshulp moet stoppen

Ontwikkelingshulp geven we aan derde wereld landen opdat zij ook kans hebben om te groeien en een welvarend land te worden.

Betoog wietpas

Een betoog over de wietpas. Stelling: tegen de wietpas.

Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme en het verschoningsrecht van advocaten

Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme en het verschoningsrecht van advocaten

Volkenrecht - De bouw van de muur door Israel op bezet Palestijns gebied

De bouw van de muur door Israel op bezet Palestijns gebied, is dit gerechtvaardigd of niet?

Humanitaire interventie: Franse interventie in het Centraal Afrikaans keizerrijk (1979), Deel II

Bokassa, Centraal-Afrikaanse Republiek, Essay, Geschiedenis, Humanitaire Interventie

Referaat ex-criminelen

Van Lood naar Goud.....

De geschiedenis van de alchemie, de voorloper van de hedendaagse scheikunde en natuurkunde.