Sleepbootdagen Zwartsluis


Publicatie datum:

Een beschrijving van de Sleepbootdagen in Zwartsluis. Hartstikke leuk om eens te bezoeken!

Gesponsorde koppelingen

Elk jaar worden er in Nederland de nationale sleepbootdagen gehouden. Dit is afwisselend in het Utrechtse Vianen en het Overijsselse Zwartsluis. In 2013 is Vianen weer aan de beurt. Het is een uniek en zeer gezellig evenement en zeker de moeite waar om eens te bezoeken. Omdat ik van Zwartsluis beter weet hoe het eraan toe gaat dan in Vianen, zal ik dit artikel op Zwartsluis richten. 

Gesponsorde koppelingen

Oprichting

De Nationale Sleepbootdagen zijn in 1992 voor het eerst gehouden in Zwartsluis en heeft vorig jaar de elfde editie afgesloten. De sleepbootdagen zijn opgericht door een aantal eigenaren van sleepboten die vonden dat het stukje cultuur rondom deze boten niet verloren mocht gaan. Het publiek moet van deze sleepboten kunnen genieten en ze kunnen bezichtigen. Inmiddels is het evenement groots opgezet en elke editie weer een groot succes. Tienduizenden bezoekers trekken om het jaar naar Zwartsluis en zorgen voor een fantastische sfeer. Om de bezoekers te spreiden en veel activiteiten te kunnen organiseren, telt het evenement drie dagen. 

Programma

Er zijn veel verschillende activiteiten rondom de sleepbootdagen. Ten eerste kunnen de verschillende sleepboten bezocht worden. Meestal zijn er rond de 200 sleepboten en opduwers aanwezig. Het is mogelijk om diverse sleepboten van binnen te bekijken zoals de machinekamers, maar ook zijn er gratis rondvaarten en worden er wedstrijden gehouden met opduwers. Ook de Koninklijke Landmacht en Marine zijn vaak aanwezig. Naast de bezichtiging en wedstrijden met de boten is er ook altijd een braderie georganiseerd. En om de gezelligheid nog groter te maken zijn er ook verschillende bands aanwezig die met hun diverse muziek een nog beter sfeertje creeren. Het hoogtepunt op het gebied van muziek is wel de Nacht van Zwartsluis, waarbij op diverse podia wordt opgetreden door bandjes of zangers en de binnenstad bruist van leven. Het programma biedt voor ieder persoon wel wat leuks en zo heb je de kans om een een autentiek stukje Holland te bezichtigen. Zwartsluis is namelijk gelegen aan het Zwartewater en een typische havenplaats met gezellige bruggetjes en cafeetjes. Het dorp is van vroeger uit altijd al verbonden geweest met de scheepvaart en dat zie je nog steeds terug. Wanneer je van oude schepen houd of gewoon een dag gezelligheid wilt, kom dan eens een bezoekje brengen aan dit mooi dorp! 

 

Kijk ook eens bij mijn artikel over een ander spectaculair evenement in de kop van Overijssel! 

http://artikelen.foobie.nl/kunst/bloemencorso-sint-jansklooster/ 

 

 


Foobie gebruiker Koeiengek

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie vrije-tijd

Solar weekend 2015

Solar weekend is een festival dat elk jaar in Roermond aan de maasplassen gehouden wordt. Dit jaar is het thema Cinema.

Wat heb je nodig voor een mooie en leuke dag?

Iedereen wil van iedere dag een mooie en leuke dag maken maar wat heb je hiervoor nodig?

Het raad-maar-raak spel.

Het is een leuk en makkelijk spel, wat je overal kan doen!

Schrijven voor Foobie brengt u meer op dan geld alleen.

Schrijven voor Foobie en op zoek gaan naar inspiratie

Hoe maak je het perfecte fotoalbum?

Digitaal fotoalbum, fotoalbum