Harderbos in Flevoland


Publicatie datum:

Het harderbos in Flevoland is een avontuurlijke groene oase aan de oever van het veluwemeer.

Gesponsorde koppelingen

Als een mooie groene oase aan de oever van het Veluwemeer ligt het jonge, half verwilderde Harderbos. Samen met de natuurgebieden Harderbroek en Kievitslanden hoort het tot de meest gevarieerde landschappen van Flevoland. Deze omgeving is prachtig om in je vrije tijd eens te wandelen en vanaf de parkeerplaats zijn er diverse routes voor kinderen te vinden. Naast een volwassen bos vind je er moerassen, bloemrijk grasland en plassen vol vogels.

Gesponsorde koppelingen

Tijdens een wandeling door dit gebied loop je afwisselend door bos, langs water en door open velden. Natuurmonumenten heeft het gebied in beheer sinds 1997 en sinds dien is er een heleboel veranderd. Wat eerst een saai productiebos was van voornamelijk populieren, begint steeds meer te lijken op oernatuur. Deze verwilderde natuur trekt voortdurend nieuwe soorten aan.

De knalgele wiederwaal woont in het Harderbos en hoog in de zilveren populieren zingt hij zijn lied. Als je mazzel hebt dan zie je ook de sierlijke ijsvogel die zich in dit gebied heeft gevesigd. Zelfs de vriendelijke bever heeft dit gebied ontdekt. Er zijn intussen al 2 burchten. Door het omknagen van onder andere bomen draagt de bever bij aan de natuurlijke en verwilderde vormgeving van het land.

Als je ruim 4 KM lange avonturenroute loopt, kom je ook een uitkijktoren tegen. Als het mooi weer is dan is dat natuurlijk uitstekend geschikt voor een mooie foto! Vanaf deze toren kun je soms zelfs een bever zien. Deze route is speciaal gemaakt voor mensen met jonge kinderen, om samen de natuur te beleven. Je komt onderweg over een spannende wiebelbrug en met een vlot kan je zelfs over een watertje heen. Ookal is dit een wandelroute voor gezinnen met jonge kinderen, deze route trekt beslist niet alleen jonge gezinnen aan.

Vogelaars

Voor vogelaars is er een vogelkijkhut geplaatst bij het Broekbos. Ook de bloeiende orchideeen en de zoete kersen zijn in het voorjaar zeker de moeite waard om eens te bekijken.

In het kort

648 ha, ten noorden van hardewijk

vrij wandelen op wegen en paden

camping flevostrand en sternweg, biddinghuizen

wandelroute (blauw) 2.5km

wandelroute (wit) 3km

wandelroute (geel) 4km

wandelroute (rood) 10km

Voor kinderen

Broodkruimelroute (1 uur)

Kiezelsteenroute (half uur)

Fietspaden en rolstoel

In het hele gebied zijn fietspaden aanwezig en er is een rolstoelroute vanaf de parkeerplaats Karekietweg.

 

In het hele gebied zijn honden toegestaan mits ze zijn aangelijnd. Je vindt de vogelkijkhut aan het begin van de strandgaperbeekweg langs de avonturenroute.

Horecagelegenheden

Hotel / restaurant Hardersluis

Pannenkoekhuis Hans en Grietje.

Houd jij van wandelen?

Dit is mijn eerste artikel op deze website. Ik zal in de toekomst meer artikelen schrijven over mooie natuurmonumenten in Nederland. Heb jij hier wel eens gewandeld of heb je zelf nog een aanrader in de buurt van deze omgeving? Laat een reactie achter bij mijn artikel want ik ben heel benieuwd!

Veel wandelplezier!


Foobie gebruiker Isabell4

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Een mooie goedkope tatoeage

Wil je ook een mooie goedkope tatoeage? Lees hier hoe je aan een goede goedkope tatoeage kunt komen.

Actuele acties voor korting Duinrel en Gratis Duinrel.

Duinrel is een schitterend pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Duinrel.

Alles over Fimo klei

Wat is het en hoe werk je ermee

De juiste boormachine voor elke klus

Niet iedere boormachine is geschikt voor elke klus. Dit artikel geeft uitleg over de verschillende soorten boormachines en waar ze voor gebruikt kunnen worden.

Hoe maak je een aantrekkelijke verjaardagskalender

Je hebt veel foto’s van gezinsleden, familie, vrienden of vakanties die je eigenlijk wel in de verjaardagskalender wilt hebben staan, maar je weet alleen niet hoe je dat het beste kunt doen? Wat is er dan makkelijker om die foto’s samen te voegen in één verjaardagskalender.