Online dating, hoe maak je het verschil?


Publicatie datum:

Tips over hoe je een datingsite het beste - en het leukste - gebruikt.

Gesponsorde koppelingen

Lijkt een datingsite je best leuk, maar heb je daar geen vertrouwen in? Lees verder.

Wat is een goede datingsite? Hoe beschrijf je jezelf? Hoe weet je nu eigenlijk wat je in een partner zoekt? Hoe herken je je droomprins of -prinses aan de hand van een datingprofiel?

Dit artikel wijst je de weg. Succes is gegarandeerd. En dat niet alleen, het wordt leuk om te daten!

Betaal voor een datingsite

Zoek een datingsite uit waar zowel mannen als vrouwen moeten betalen. Datingsites zitten vol mensen die zich voor de gein ingeschreven hebben en verder niet reageren. Een kleine betaling filtert al deze mensen er uit. Ook ooit serieuze kandidaten die zich vergeten hebben uit te schrijven, zul je hier niet aantreffen. Er bestaan datingsites waar alleen mannen hoeven te betalen, deze moet je om twee redenen ook mijden: er staan vrouwen op die zich vergeten hebben uit te schrijven en er staan mannen op die zich voor de grap als vrouw aangemeld hebben.

Heb er dus wat geld voor over, wat is nou één tientje per maand? Als je dat doet, zul je jezelf een hoop vergeefse moeite besparen.

 

Bekijk een aantal profielen van mannen èn vrouwen

Door het bekijken van profielen kom je op ideeën. Als je bijvoorbeeld een man bent en een vrouw zoekt, ga je profielen van vrouwen bekijken om te onderzoeken door welke dingen je geraakt wordt. Schrijf die op. Hiermee ontstaat er langzaam een beeld van de soort vrouw die jij zoekt, de eigenschappen die jij in een partner belangrijk vindt. Deze gebruik je straks in je omschrijving voor wat voor vrouw jij voor ogen hebt.

Door het bekijken van profielen van andere mannen, als je een man bent (ik neem dit even als voorbeeld), krijg je een idee van hoe een profiel overkomt en wat je zelf wel en absoluut niet in je profiel zou schrijven. Schrijf dit ook op.

 

Geen automatische matching

Er zijn datingsites die automatisch matchen op alle ingevulde eigenschappen. Ik persoonlijk heb daarmee niet zoveel. Het is namelijk veel leuker om zelf op zoek te gaan en verschillende keuzes te proberen om gewoon te kijken waar je op uit komt. Ten tweede betwijfel ik of die matches wel zoveel zeggen over of je bij elkaar past. Als je bijvoorbeeld gek bent op skiën, dan wil dat helemaal niet zeggen dat je een partner zoekt die dat ook leuk vindt. Het kan natuurlijk zo zijn, dat het je heerlijk lijkt om met z’n tweeën op wintersport te gaan, maar het kan net zo goed zijn, dat je ieder jaar met een clubje vrienden op wintersport wilt en dat je je partner daar helemaal niet bij wilt hebben. Voor psychologische eigenschappen (ben je een gangmaker, of juist introvert) gelden dit soort overwegingen ook. Dus: zelf uitzoeken is leuker en beter dan automatisch matchen.

 

Stel een authentiek profiel op

Dan ga je je profiel opstellen. Je hebt al een aantal steekwoorden opgeschreven toen je de profielen van anderen bekeek. Bedenk hoe je jezelf verder kunt beschrijven, wat is nou echt een eigenschap van jou? Schrijf vooral die dingen op, die de meeste anderen niet opschrijven. Als bijna iedereen opschrijft dat hij/zij spontaan is, dan heeft het weinig zin meer om dat op te schrijven, want je wilt je presenteren met die eigenschappen die jou anders maken dan de anderen. Jouw onderscheidende eigenschappen.

Probeer je eigenschappen concreet te maken. Je schrijft dus niet op dat je sportief bent (het is niet concreet en niet onderscheidend), maar schrijf in plaats daarvan dat je driemaal per week squasht. (Als dat zo is, natuurlijk.) Hieruit blijkt voor de lezer dat je sportief bent, maar dat niet alleen, je roept meteen een concreet beeld op. Als je van jezelf vindt dat je gevoel voor humor hebt, schrijf dan op of je een moppentapper bent, of dat jouw humor meer in gevatte opmerkingen zit.

Uiteraard ben je eerlijk in je profiel, want het heeft weinig zin om dingen te noemen waarmee je later door de mand valt. Als je eigenschappen bezit, die af kunnen schrikken, dan kun je overwegen om die niet te vermelden totdat jullie contact wat beter is, zodat je die eigenschap beter kunt uitleggen. Stel je houdt bijvoorbeeld van de jacht en je vindt dat je dat goed kunt verantwoorden. Dan kan het handig zijn, om dat bij het eerste contact nog even voor je te houden.

Het omgekeerde kan ook: je kunt ook bewust een eigenschap vermelden die niet goed in de markt ligt, juist om te voorkomen dat je veel contacten krijgt die toch weer afvallen. Dit is een afweging die je zelf zult moeten maken.

 

Je beschrijft in je profiel ook wat voor vrouw of man je zoekt. Met behulp van de steekwoorden die je hierboven hebt opgeschreven bij het bekijken van andere profielen, bedenk je wat je essentiëel vindt aan een partner (daar moet zij/hij aan voldoen), wat je belangrijk vindt en wat je leuk vindt. Hiermee is je profiel af. Je hebt een profiel geschreven dat alleen bij jou past (dus authentiek is) en dat zich onderscheid van alle andere profielen. Dit is de basis voor succesvol daten.

 

Kies een partner

Hiervoor heb ik nog één tip. Als je een profiel leest, ga dan na welke van de door jou gewenste eigenschappen (essentiëel, belangrijk, leuk) in het profiel voorkomen. Het is vaak zo dat je een profiel leuk vindt, maar als je het analyseert, ontdek je dat een aantal punten die jij belangrijk vindt, niet genoemd worden. Je had dan waarschijnlijk ten onrechte een positieve indruk, doordat je zelf dingen invult. Door van jezelf te weten wat je zoekt in een partner, kun je het onbewust invullen uitschakelen. Zo voorkom je dat je je energie verspilt en daardoor teleurgesteld raakt.

 

Maak contact

Het verdere contact gaat natuurlijk net zoals je altijd doet. Wees voorbereid op teleurstellingen, want de kans is klein dat het bij het eerste contact klikt. Maar er zullen leuke contacten komen, dat is zeker.

 

Succes.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Online dating, hoe maak je het verschil?

Tips over hoe je een datingsite het beste - en het leukste - gebruikt.

Gratis Bobbejaanland of hoge Korting Bobbejaanland, kwestie van goed zoeken.

Bobbejaanland is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Bobbejaanland.

Hoe moet je zoenen

Tips om beter te zoenen

The voice of holland (TVOH), gedroomd succes

Het succes van The Voice Of Holland

5 Handige tips wanneer u met fimo klei werkt

5 handige tips wanneer u met fimo klei werkt

Tips voor Sinterklaasgedichten

Een artikel met tips om de leukste Sinterklaasgedichten te schrijven

Op zoek naar nieuwe penvrienden?

De site om nieuwe penvrienden of vriendinnen te zoeken

Een leuk herfst knutsel werkje maken?

Hier een leuk idee voor een herfst knutsel met gedichtje.

De zomer vakantie, een noodzakelijke vakantie

De zomervakantie is tegenwoordig synoniem voor uitrusten en genieten.

Steen der wijzen (Harry Potter)

Alles over de Steen der Wijzen uit de Harry Potter boeken

Waarom geen gitaar leren spelen?

Het maken van muziek is leuk, en zeker als je dat samen met anderen wil doen. Voor het maken van muziek maak je gebruik van een instrument. Als je zingt gebruik je je eigen stem.

Sea Life Scheveningen

Ontdek de onderwaterwereld van Sea Life Scheveningen.

Krijgen we na het kunstgras veld nu ook te maken met een kunststof ijsbaan?

Dit artikel gaat over kunststof ijs en wat het kan betekenen voor de toekomst van het schaatsen.

Wat is het ultieme vakantie gevoel?

Ieder jaar in de zomervakantie gaan miljoenen mensen op zoek naar het ultieme vakantie gevoel

Hoe krijg ik de buitenband van mijn fiets er weer op?

uitleg over hoe je dit het beste kunt doen.

Hoe kan ik gratis balletles of goedkope balletles vinden?

Lees hier hoe ik met mijn begon met mijn gratis dansles en later beroemd werd door mijn goedkope balletlessen.

Het ontstaan van een nieuwe stripfiguur: Panda en Pandili

In 2007 bedacht ik een nieuw stripfiguur, Panda. In dit artikel leg ik uit hoe ik op het idee kwam om Panda te tekenen.

Gratis Diergaarde Blijdorp of hoge Korting Diergaarde Blijdorp, kwestie van goed zoeken.

Diergaarde Blijdorp is een mooi dierenpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Diergaarde Blijdorp.

In de klank van de echte Australische Didgeridoo zit een hele grote vibrator

Geniet met de Didgeridoo van het geluid van de vibratie van vibrerende lippen op een hele grote holle buis.

Hoe moet je samen klussen.

Samen klussen is niet moeilijk, het vergt alleen een hele strakke planning.

Leuke dingen tegen verveling

Als je dit artikel gelezen hebt zul je een top vakantie tegemoet gaan

Over the top

Artikel over de film: Over the top.

5 tips gericht, aan het schrijven van een gedicht

Dichten kan een rustgevende bezigheid zijn. Een hobby waarbij je gevoelens op papier worden gezet, waar je met mooie woorden een boeiend verhaal schrijft of waarbij je de zinnen in elkaar laat overlopen en ze desnoods nog laat rijmen ook!

Boekbinden

Hoe bind je je eigen boek

Waar adverteren Adsense advertenties met tekeningen van mooie vrouwen met grote borsten voor?

Steeds vaker zie je Google Adsense advertenties met mooie vrouwen met grote borsten. In dit artikel lees je waar deze voor adverteren.