Gratis naar de Eiffeltoren, gratis uitje met gezin


Publicatie datum:

Nieuw idee!! Gratis naar de Eiffeltoren in de Wieringermeer, een leuk gratis uitje met het hele gezin.

Gesponsorde koppelingen

Sinds kort staat er in de Wieringermeer bij het pittoreske stadje Medemblik een nieuwe windmolen (windturbine). Op zich is dat niet zo bijzonder ware het niet dat deze molen een totale hoogte heeft van 210 meter en op 500 meter afstand van het oude stadje staat. De bouw van deze absurd hoge windmolen naast dit oude stadje was mogelijk door een fout in het bestemmingsplan. Op de plek waar de huidige windmolen nu staat stond namelijk een van de eerste experimentele grote windmolens van Nederland. In de toenmalige bestemmingsplanwijziging is men echter een maximale hoogte vergeten te vermelden. Door dit hiaat in het bestemmingsplan kon het dus gebeuren dat bij de vervanging van de oude windmolen een absurd hoge moderne molen naast een eeuwenoud stadje gebouwd kan worden.

Gratis naar de Eiffeltoren

Gesponsorde koppelingen

Windmolen als attractie:

Iedere keer als ik de door de winkelstraat van Medemblik loop moet ik denken aan de Eiffeltoren in Parijs. Toen de Eiffeltoren net gebouwd was vond ook bijna iedereen het een absurd groot modern bouwwerk wat de oude binnenstad van Parijs ontsierde. Na verloop van tijd begon het echter te wennen en op den duur werd men er zelfs trots op en werd het het symbool en de belangrijkste toeristische attractie van de stad. Misschien zal dit in Medemblik ook nog eens zo ver komen.

Gratis naar de Eiffeltoren

Toeristische attractie in de polder:

De overeenkomst tussen de situatie met de windmolen bij Medemblik en de Eiffeltoren in Parijs bracht mij op een idee. Maak van de nood een deugd en maak van de windmolen een toeristische attractie. Dit plan strande echter op het feit dat de windmolen niet toegankelijk is voor het publiek. Toch liet het idee me niet los.

Eiffeltoren in de polder:

Naar aanleiding van het hiaat in het bestemmingsplan van de windmolen ben ik gaan uitzoeken of er misschien nog een bestemmingsplan was waar geen maximum hoogte in werd aangegeven. Die heb ik gevonden. In de Wieringermeer staat een hoge radiozendmast en het bleek dat er nog een locatie in de  Wieringermeer is waar een radiozendmast mag worden gebouwd. RAAK!! Ook in dit bestemmingsplan staat geen maximale hoogte aangegeven. Nu kon ik mijn plan gaan verwezenlijken. Een zendmast in de vorm van de Eiffeltoren.

Gratis naar de Eiffeltoren

Gratis naar de eiffeltoren:

Ik ben meteen naar de boer toe gegaan die het land pacht. We konden het snel eens worden dus ging ik op zoek naar financiers voor mijn plan. Ik had het geluk dat een aantal mobiele telefoonaanbieders zaten te springen om een zware steunzender op grote hoogte voor de kop van Noord Holland. Daarnaast had McDonalds direct interesse om een vestiging te openen bij de nieuwe Eiffeltoren dus kon de bouw beginnen. Door de nieuwe Eiffeltoren van kunststof te maken is het me gelukt om de bouw en onderhoudskosten zo laag te houden dat ik geen entree hoef te heffen. Als je dus op zoek bent naar een leuk gratis uitje met je gezin ben je van harte welkom.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Binnenkort van alles gratis in Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam biedt binnenkort tal van gratis activiteiten en leuke kortingen aan.

Gratis Dierenpark Emmen of hoge Korting Dierenpark Emmen, kwestie van goed zoeken.

Dierenpark Emmen is een mooi Dierenparkvoor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Dierenpark Emmen.

Gratis Dolfinarium Harderwijk of hoge Korting Dolfinarium Harderwijk, kwestie van goed zoeken.

Dolfinarium Harderwijk is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Dolfinarium Harderwijk.

De waterpijp

Informatie over de waterpijp

Houten puzzels in alle soorten en maten

Alles over Houten puzzels en houten 3d puzzels