Geen korting Sprookjeswonderland nodig, toch een goedkoop familiepark.


Publicatie datum:

Sprookjeswonderland in Enkhuizen is het vriendelijkste goedkope familiepark van Nederland.

Gesponsorde koppelingen

Het allereerste begin van Sprookjeswonderland was een grote kabouter die oprichter en huidige eigenaar, Wim de Vries, van Sprookjeswonderland in 1973 voor de lol maakte. Deze grote kabouter zette hij in een speeltuin in het park van Enkhuizen. De grote kabouter trok zoveel bekijks dat Wim de Vries, aangemoedigd door dat succes, in zijn vrije tijd nog meer kabouters en later ook een paar bijbehorende kabouterhuisjes maakte. Het maken van de kabouters en het bouwen van de huisjes deed hij puur als hobby maar om aan geld voor materialen voor zijn bouwsel te komen begon hij met het vragen van bijdrage bij de ingang van de speeltuin. Hij bouwde een kleine poort met huisje voor de kassa en op die toegangspoort stond met sierlijke letters “Sprookjeswonderland”. Zo werd Sprookjeswonderland “geboren”. Na een aantal jaren blokkeerde de naastgelegen begraafplaats de groei van zijn geesteskind Sprookjeswonderland en besloot hij met zijn Sprookjeswonderland te verhuizen naar even verderop in het park, aan de andere kant van de begraafplaats, waar meer ruimte was.

Korting Sprookjeswonderland, gratis Sprookjeswonderland

Lage entree:
Ondanks dat Sprookjeswonderland steeds groter werd en beschouwde Wim de Vries het nog steeds als een hobby. Hoewel hij, door het grote succes, er op een gegeven moment van kon leven was het hem niet om het geld verdienen te doen. Ook nu is de entree, ondanks de jaarlijkse investeringen in mooie nieuwe attractie, met € 8,50 per persoon nog steeds heel redelijk. Aan alles in Sprookjeswonderland kun je merken dat de filosofie van Wim de Vries dat een dagje uit met de familie in Sprookjeswonderland voor iedereen te betalen moet blijven. Zo betaal je voor een kopje koffie nog steeds maar € 1,10 en heb je al een ijsje voor € 0,50. Ook de prijzen voor de andere consumpties zoals patat, hamburger enzovoorts worden bewust zo laag mogelijk gehouden. Wim de Vries heeft al een aantal malen een hoog bod gekregen van investering- en exploitatiebedrijven maar die heeft hij altijd afgewezen omdat hij weet dat dan de prijzen voor en in Sprookjeswonderland meteen omhoog zullen schieten en het voor de gewone man al gauw te duur zal worden.

Korting Sprookjeswonderland, gratis Sprookjeswonderland

Korting sprookjeswonderland en gratis sprookjeswonderland:
Omdat, door de filosofie achter het park, de entree al zo laag mogelijk wordt gehouden hoeft Sprookjeswonderland geen wervingsacties te organiseren door middel van kortingskaarten, gratis entreebewijzen voor de tweede persoon en alle ander marketingtechnieken die veel andere themaparken wel nodig hebben om voldoende klandizie te houden. Sprookjeswonderland verkoopt zichzelf door een lage prijs en door de winst volledig te gebruiken voor de verfraaiing en uitbreiding van het themapark.

Korting Sprookjeswonderland, gratis Sprookjeswonderland

Sprookjes:
Van oudsher vormen de sprookjes de basis van Sprookjeswonderland. In Sprookjeswonderland worden de volgende bekende en minder bekende sprookjes uitgebeeld en verteld. De Baron van Münchhausen, de Bremer stadsmuzikanten, de Kleine Zeemeermin, de Varkenshoeder, de vliegende heks en de kaboutergrot, de wolf en de zeven geitjes, Doornroosje, Ezeltje strek je, Gullivers reizen , Hans en Grietje, Het spelende Oerang Oetang Orkest, de Kikkerkoning, Klein Duimpje, Pinokkio, de Rattenvanger van Hamelen (met kleine rattenwagens waarop kinderen door het dorp Hamelen kunnen rijden), Roodkapje, Sneeuwwitje en de Tovenaar Magus Fluvius.

Korting Sprookjeswonderland, gratis Sprookjeswonderland

Kasteel:
In Sprookjeswonderland staat ook een levensecht kasteel. Dit is het kasteel van Violinde. In dit kasteel is een zaal met 350 zitplaatsen waarin om het uur de sprookjesmusical van Violinde opgevoerd wordt door gerobotiseerde poppen. Het verhaal is erg leuk en de liedjes zijn heel leuk en blijven je gegarandeerd de rest van je leven bij. Alle liedjes zijn ook op CD te koop, deze wordt gegarandeerd na thuiskomt wekenlang grijs gedraaid. In het kasteel zijn verder nog een wensput en een souvenirwinkel. Ook wordt in één van de hoektorens het verhaal van d De Muizenkoning uitgebeeld en verteld. Verder is er een paardenstal met levensechte grote (namaak) paarden. En tenslotte kunnen de torens en de slotmuur ook nog beklommen worden.

Korting Sprookjeswonderland, gratis Sprookjeswonderland

Overige attracties:
In het park vindt je ook de vogeltjestrein (dit is treinrit rond een deel van het park), de wandeltuin Afrika (een tuin met een aantal poppen van Afrikaanse dieren), de dobberbootjes (kleine bootjes die rond een kasteel varen), een draaimolen, een familieglijbaan, een kinderboerderij, een Kinderdwaalhof (een doolhof speciaal voor kinderen), een klimboom, een sierbloementuin (deze wordt door nabijgelegen zaadbedrijven, ter promotie, jaarlijks voorzien van de nieuwste soorten éénjarige zomerbloeiers), een wandeltuin, het Tijdhuis (een groot achthoekig gebouw waar door Vadertje Tijd de vier seizoenen, lente, zomer, herfst en winter, worden uitgebeeld, Hoeve de Kleine Ruiter (een steeplechase-baan) en volières.

Korting Sprookjeswonderland, gratis Sprookjeswonderland

Laatste uitbreiding sprookjeswonderland:
Doordat het door de gemeente aangekochte, naast Sprookjeswonderland gelegen, op de vrije markt onverkoopbare,  particuliere tenniscomplex voor uitbreiding van Sprookjeswonderland door de gemeente beschikbaar gesteld werd kon Sprookjeswonderland met 3 hectare uitbreiden. Deze uitbreiding biedt, naast een uitbreiding van de parkeergelegenheid, plaats aan een nieuw ontvangstgebouw, een groot ontvangst-, verzamel, en evenementenplein, de attractie van de Suyderseemeermin, een aantal nostalgische huisjes met daarin een schildersmuseum, een snoepwinkeltje, een sprookjesuitbeelding en een overdekte picknickplaats, een oldtimer parcoursattractie, een speeltuin en een nieuw stuk sprookjesbos.

Korting Sprookjeswonderland, gratis Sprookjeswonderland

Conclusie:
Sprookjeswonderland is een zeer compleet familiepark met een plezierige sfeer en lage prijzen.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Genealogie voor de echte beginners

Hoe begin je je stamboomonderzoek.

Wat te doen samen op een saaie dag?

verveling, saai, zondag wat te doen

Gratis Dierenpark Emmen of hoge Korting Dierenpark Emmen, kwestie van goed zoeken.

Dierenpark Emmen is een mooi Dierenparkvoor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Dierenpark Emmen.

Vind het perfecte cadeau voor haar

Er komt een tijd in het leven van iedere man dat ze hét perfecte cadeau moeten verzinnen voor hun vrouw hun moeder of zus. De man heeft hier vaak een hekel aan omdat hij meestal geen idee heeft wat hij voor haar moet kopen.

Waar adverteren Adsense advertenties met tekeningen van mooie vrouwen met grote borsten voor?

Steeds vaker zie je Google Adsense advertenties met mooie vrouwen met grote borsten. In dit artikel lees je waar deze voor adverteren.

Hoe schrijf je een verhaal: Stappenplan:

Hoe je in 5 stappen een verhaal schrijft.

Wat kan je doen met een spons

Alternatieve gebruikswijzen voor een spons

Bokrijk gaat mee met zijn tijd

Openluchtmuseum Bokrijk toont nu ook de sixties.

Top 10 beste winkelsteden

Wilt u een dagje shoppen maar weet u niet waar u heen wilt. Bekijk hier de top 10 van beste winkelsteden!

Op zoek naar nieuwe penvrienden?

De site om nieuwe penvrienden of vriendinnen te zoeken

Gratis naar het Rijksmuseum Amsterdam, gratis virtuele tour Rijksmuseum Amsterdam

Ter ere van de heropening van het Rijksmuseum Amsterdam was er gratis toegang van 12.00 tot 24.00 uur

Walibi World is het beste pretpark van Nederland

Het Rollercoaster pretpark Walibi World in Biddinghuizen is absoluut het beste pretpark van Nederland.

Kalligrafie

Wat is kalligrafie? Waar komt het vandaan en wat heb je nodig om zelf te kunnen kalligraferen.

Een persoonlijke kalender

Een persoonlijke kalender, leuk en origineel!

piano leren spelen met youtube

Leer piano spelen door het gebruik van youtube. Gratis thuis en op je eigen manier!

Muntjes biljart

leuk spel op de biljarttafel

In de klank van de echte Australische Didgeridoo zit een hele grote vibrator

Geniet met de Didgeridoo van het geluid van de vibratie van vibrerende lippen op een hele grote holle buis.

Twilight New Moon 2009

Samenvatting Twilight New Moon 2009

Tips voor kinderfeestjes en traktaties

Leuke tips voor creatieve kindertraktaties

De film Twilight 2008

samenvatting van de film twilight 2008

The voice of holland (TVOH), gedroomd succes

Het succes van The Voice Of Holland

Gratis Beekse Bergen of hoge Korting Beekse Bergen, kwestie van goed zoeken.

Beekse Bergen is een geweldig vakantie- en recreatiegebied voor jong en oud.

Decoratie maken voor op tafel

Zelf decoratie maken, met de meest simpele dingen! Krijg je al de kriebels?Hieronder een paar leuke knutseltips!

Hoe laat ik een goede eerste indruk achter?

Sommige dingen kan je maar 1 keer goed doen. Je eerste indruk is er zo 1!

Pochet

Pochet dragen, hoe en in welke outfits