Korting Ski Dome


Publicatie datum:

In dit artikel een uitgebreide beschrijving van alle indoor skipistes van Nederland.

Gesponsorde koppelingen

Een indoor skibaan bestaat uit een overdekte (soms kunstmatige) helling (skihal) voorzien van een echte sneeuwlaag. Er zijn er momenteel 26 in de hele wereld verdeeld over over 10 landen namelijk vier in België, één in China, vier in Duitsland, drie in Engeland, één in Frankrijk, 7 in Nederland, één in Nieuw-Zeeland, één in Schotland, één in Spanje en twee in de Verenigde Arabische Emiraten. In Nederland hebben we dus verreweg de meeste indoor skibanen ter wereld. Deze overdekte skibanen zijn SnowWorld Landgraaf, Snowplanet Spaarnwoude, Snowdome (De Uithof) Den Haag, Snowbase  Terneuzen, SnowWorld Zoetermeer, Skidôme Rucphen en Montana Snowcenter Westerhoven.

ski dome

Snowworld Landgraaf:
Bij de opening in 2001 was SnowWorld in Landgraaf de grootste skibaan ter wereld. Momenteel is SnowWorld in Landgraaf de op twee na grootste indoor skibaan ter wereld. De twee grootste zijn op dit moment Alpincenter Bottrop in Duitsland (640 meter lang afdalingspad 12% blauwe piste) en Snowhall Amnéville in Frankrijk (642 meter lang afdalingspad 14,5% rode piste). Bij SnowWorld Landgraaf is ook een compleet wintersportdorp aangelegd en de indoor skibaan en het wintersportdorp samen vormen het grootste indoor wintersportresort van de wereld. Het SnowWorld wintersportresort ligt op de Wilhelminaberg in Landgraaf, limburg. SnowWorld Landgraaf heeft  5 pistes en 9 liften. De langste pistes (waaronder de oudste piste genaamd de Matterhorn piste)  in Landgraaf zijn 520 meter en zijn voorzien van een 6-persoons stoeltjeslift en een heuse Almhütte. De één na langste piste is FIS wedstrijdpiste met een afdaling tot 500 meter. De kortste piste is de 100 meter lange oefenhelling. De aangegeven lengte van de pistes is het zogenaamde afdalingspad. Dit is niet de werkelijke lengte van de piste, maar de lengte van een gemiddeld afdalingspad. De werkelijke lengte van de piste met een afdalingspad van 520 meter is bijvoorbeeld 390 strekkende meter. De FIS wedstrijdpiste is 's werelds enige officiële indoor FIS-Rennstrecke. Het is de enige officiële indoor FIS wedstrijdpiste ter wereld waar World Cup-, Europa Cup-wedstrijden plaatsvinden. Naast de 5 gewone pistes beschikt SnowWorld Landgraaf ook over een Funpark, dit is een speciale indoor sneeuw voorziening waar stunts uitgevoerd kunnen worden. De totale oppervlakte van de skihal is bijna 25.000 m². Naast de indoor skibanen beschikt SnowWorld ook over diverse restaurants en après-skigelegenheden en een zalencomplex voor andere evenementen. SnowWorld beschikt over een skischool met meer dan 100 leraren.

ski dome

Snowplanet Spaarnwoude:
Snowplanet Spaarnwoude heeft een afdalingspad van 230 meter. Snowplanet Spaarnwoude biedt een gevarieerd aanbod van lessen voor jeugd en volwassenen, van beginner tot vergevorderd.

ski dome

Snowdome Den Haag:
Snowdome (De Uithof) Den Haag heeft een afdalingspad van 211 meter. Snowdome (De Uithof) Den Haag beschikt over vier liften: twee sleepliften die naar de top van de piste gaan en twee bandliften voor kinderen en beginners.

 ski dome

Snowbase Terneuzen:
Snowbase Terneuzen heeft een afdalingspad van 210 meter. Snowbase Terneuzen beschikt over een geprepareerde piste en een gezellig restaurant met bar.

ski dome

Snowworld Zoetermeer:
SnowWorld Zoetermeer is geopend in 1996. SnowWorld Zoetermeer beschikt over 4 indoor skibanen twee pistes met een afdalingspad van 160 meter, één piste met een afdalingspad van 210 meter voor de meer gevorderde skiërs en snowboarders en één piste met een afdalingspad van 300 meter die gebruikt kan worden voor internationale wedstrijden. Bovenaan deze lanste piste is een restaurant met uitzicht over de omgeving. Naast de pistes zijn er nog enkele andere faciliteiten, waaronder een après-ski gelegenheid, een fondue-restaurant en een zalencomplex voor vergaderingen.

ski dome

Skidome Rucphen:
Skidôme Rucphen (Noord-Brabant) is geopend in 1995. Het ook wel onder de naam Sneeuwattractiepark Skidôme bekend staande Skidôme Rucphen is een indoorskibaan met een skipiste met een  afdalingspad van 160 meter. De liften bestaan uit twee lopende banden en een schotellift. Daarnaast bevat het complex een skischool, café-restaurant en een wintersportwinkel. Sneeuwattractiepark Skidôme  heeft ook een ijskartbaan en een tweede helling met een piste die gereserveerd is voor snowboarders en freestyle-skiërs.

ski dome

Montana Snowcenter Westerhoven:
Montana Snowcentyer heeft een afdalingspad van 140 meter, op de pistes met echte sneeuw kan gedurende het gehele jaar geskied en gesnowboard kan worden. De pistes beslaan een oppervlakte van maar liefst 6000 m2. Het Montana Snowcenter beschikt ook over een café-restaurant en een après-ski bar genaamd de 'Rocky-Bar'. 

ski dome


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

2de persoon gratis naar de sauna, een kleine moeite

Bij sommige acties kan de 2de persoon gratis naar de Sauna, lees hier op welke manieren.

Hoe maak je het perfecte fotoalbum?

Digitaal fotoalbum, fotoalbum

Vlaggenmast onderhouden

Na aanschaf van uw vlaggenmast wilt u hem natuurlijk zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Echter, regen, wind en vuil kunnen uw net aangeschafte mast relatief snel aantasten

Gratis Dierenpark Emmen of hoge Korting Dierenpark Emmen, kwestie van goed zoeken.

Dierenpark Emmen is een mooi Dierenparkvoor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Dierenpark Emmen.

Encaustic art tekeningen maken

Gebruiksaanwijzing hoe aan de slag te gaan met bijenwas schilderen.

Wat zijn de beste gratis topevenementen in Nederland?

Er zijn duizenden gratis evenementen per jaar in Nederland, welke worden het best bezocht.

De juiste boormachine voor elke klus

Niet iedere boormachine is geschikt voor elke klus. Dit artikel geeft uitleg over de verschillende soorten boormachines en waar ze voor gebruikt kunnen worden.

De oranje roos

Fotograferen leert je beter kijken

Tips voor een leuke dag met je vriendinnen!

Een aantal tips voor een leuke middag organiseren met je vriendinnen.

Voordelige kinderfeestjes

Een kinderfeestje hoeft niet altijd duur te zijn

Nieuwe rage: sieraden maken van metaalklei

Het is de nieuwe rage op hobby-gebied: sieraden maken van metaalklei.

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Op deze pagina vind je de leukste gratis dagjes uit, gratis attracties en nog veel meer

Online dating hoe pak je dat aan..

wat moet je wel en niet doen om succesvol te zijn op een datingsite.

Twilight New Moon 2009

Samenvatting Twilight New Moon 2009

Mijn passie astronomie

Astronomie, een hobby waarin je helemaal in kunt opgaan.

Het vermeerderen van kamerplanten

De meeste kamerplanten kunnen worden vermeerderd: sommige door eenvoudig in twee of meer stukken te delen, of ze uit snel wortelend topstek op te kweken.

Over the top

Artikel over de film: Over the top.

Waar is onze vrije tijd?

Onze (vrije) tijd lijkt steeds schaarser te worden.

Handboek chakrapsychologie - Anodea Judith (recensie)

Handboek chakrapsychologie - Anodea Judith (recensie)

Hoe moet parkour?

Dit artikel gaat over parkour, hoe het is ontstaan, wat het inhoud, hoe je het kan leren.

Wat zit er allemaal achter het sterrenbeeld maagd?

Altijd al willen weten wat er achter het sterrenbeeld maagd zit? Wat het sombrerostelsel is? Lees dan dit artikel wat daarover gaat!

Arthur Japin

Wetenschap en eeuwige wijsheid ; Ravi Ravindra (recensie)

Wetenschap en eeuwige wijsheid. Recensie

Tips om op een orginele/leuke manier geld kado te geven.

Leuke en originele kadotips voor het geven van geld

Karin Slaughter

De spannende reeks van Karin Slaughter.