Korting Ski Dome


Publicatie datum:

In dit artikel een uitgebreide beschrijving van alle indoor skipistes van Nederland.

Gesponsorde koppelingen

Een indoor skibaan bestaat uit een overdekte (soms kunstmatige) helling (skihal) voorzien van een echte sneeuwlaag. Er zijn er momenteel 26 in de hele wereld verdeeld over over 10 landen namelijk vier in België, één in China, vier in Duitsland, drie in Engeland, één in Frankrijk, 7 in Nederland, één in Nieuw-Zeeland, één in Schotland, één in Spanje en twee in de Verenigde Arabische Emiraten. In Nederland hebben we dus verreweg de meeste indoor skibanen ter wereld. Deze overdekte skibanen zijn SnowWorld Landgraaf, Snowplanet Spaarnwoude, Snowdome (De Uithof) Den Haag, Snowbase  Terneuzen, SnowWorld Zoetermeer, Skidôme Rucphen en Montana Snowcenter Westerhoven.

ski dome

Snowworld Landgraaf:
Bij de opening in 2001 was SnowWorld in Landgraaf de grootste skibaan ter wereld. Momenteel is SnowWorld in Landgraaf de op twee na grootste indoor skibaan ter wereld. De twee grootste zijn op dit moment Alpincenter Bottrop in Duitsland (640 meter lang afdalingspad 12% blauwe piste) en Snowhall Amnéville in Frankrijk (642 meter lang afdalingspad 14,5% rode piste). Bij SnowWorld Landgraaf is ook een compleet wintersportdorp aangelegd en de indoor skibaan en het wintersportdorp samen vormen het grootste indoor wintersportresort van de wereld. Het SnowWorld wintersportresort ligt op de Wilhelminaberg in Landgraaf, limburg. SnowWorld Landgraaf heeft  5 pistes en 9 liften. De langste pistes (waaronder de oudste piste genaamd de Matterhorn piste)  in Landgraaf zijn 520 meter en zijn voorzien van een 6-persoons stoeltjeslift en een heuse Almhütte. De één na langste piste is FIS wedstrijdpiste met een afdaling tot 500 meter. De kortste piste is de 100 meter lange oefenhelling. De aangegeven lengte van de pistes is het zogenaamde afdalingspad. Dit is niet de werkelijke lengte van de piste, maar de lengte van een gemiddeld afdalingspad. De werkelijke lengte van de piste met een afdalingspad van 520 meter is bijvoorbeeld 390 strekkende meter. De FIS wedstrijdpiste is 's werelds enige officiële indoor FIS-Rennstrecke. Het is de enige officiële indoor FIS wedstrijdpiste ter wereld waar World Cup-, Europa Cup-wedstrijden plaatsvinden. Naast de 5 gewone pistes beschikt SnowWorld Landgraaf ook over een Funpark, dit is een speciale indoor sneeuw voorziening waar stunts uitgevoerd kunnen worden. De totale oppervlakte van de skihal is bijna 25.000 m². Naast de indoor skibanen beschikt SnowWorld ook over diverse restaurants en après-skigelegenheden en een zalencomplex voor andere evenementen. SnowWorld beschikt over een skischool met meer dan 100 leraren.

ski dome

Snowplanet Spaarnwoude:
Snowplanet Spaarnwoude heeft een afdalingspad van 230 meter. Snowplanet Spaarnwoude biedt een gevarieerd aanbod van lessen voor jeugd en volwassenen, van beginner tot vergevorderd.

ski dome

Snowdome Den Haag:
Snowdome (De Uithof) Den Haag heeft een afdalingspad van 211 meter. Snowdome (De Uithof) Den Haag beschikt over vier liften: twee sleepliften die naar de top van de piste gaan en twee bandliften voor kinderen en beginners.

 ski dome

Snowbase Terneuzen:
Snowbase Terneuzen heeft een afdalingspad van 210 meter. Snowbase Terneuzen beschikt over een geprepareerde piste en een gezellig restaurant met bar.

ski dome

Snowworld Zoetermeer:
SnowWorld Zoetermeer is geopend in 1996. SnowWorld Zoetermeer beschikt over 4 indoor skibanen twee pistes met een afdalingspad van 160 meter, één piste met een afdalingspad van 210 meter voor de meer gevorderde skiërs en snowboarders en één piste met een afdalingspad van 300 meter die gebruikt kan worden voor internationale wedstrijden. Bovenaan deze lanste piste is een restaurant met uitzicht over de omgeving. Naast de pistes zijn er nog enkele andere faciliteiten, waaronder een après-ski gelegenheid, een fondue-restaurant en een zalencomplex voor vergaderingen.

ski dome

Skidome Rucphen:
Skidôme Rucphen (Noord-Brabant) is geopend in 1995. Het ook wel onder de naam Sneeuwattractiepark Skidôme bekend staande Skidôme Rucphen is een indoorskibaan met een skipiste met een  afdalingspad van 160 meter. De liften bestaan uit twee lopende banden en een schotellift. Daarnaast bevat het complex een skischool, café-restaurant en een wintersportwinkel. Sneeuwattractiepark Skidôme  heeft ook een ijskartbaan en een tweede helling met een piste die gereserveerd is voor snowboarders en freestyle-skiërs.

ski dome

Montana Snowcenter Westerhoven:
Montana Snowcentyer heeft een afdalingspad van 140 meter, op de pistes met echte sneeuw kan gedurende het gehele jaar geskied en gesnowboard kan worden. De pistes beslaan een oppervlakte van maar liefst 6000 m2. Het Montana Snowcenter beschikt ook over een café-restaurant en een après-ski bar genaamd de 'Rocky-Bar'. 

ski dome

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1038
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

De beste grappen voor 1 april

Houd jij er ook zo van om mensen op 1 april beet te nemen of voor de gek te houden? Kom in dit artikel grappen tegen die je misschien nog niet kende!

Vind het perfecte cadeau voor haar

Er komt een tijd in het leven van iedere man dat ze hét perfecte cadeau moeten verzinnen voor hun vrouw hun moeder of zus. De man heeft hier vaak een hekel aan omdat hij meestal geen idee heeft wat hij voor haar moet kopen.

Pinkpop 40 jaar.

Alvast een korte voorproef van pinkpop 2009!

De waterpijp

Informatie over de waterpijp

Tips om op een orginele/leuke manier geld kado te geven.

Leuke en originele kadotips voor het geven van geld

Voordelige kinderfeestjes

Een kinderfeestje hoeft niet altijd duur te zijn

Tips voor kinderfeestjes en traktaties

Leuke tips voor creatieve kindertraktaties

Twilight New Moon 2009

Samenvatting Twilight New Moon 2009

Wat zijn de mooiste Panda en Pandili juweeltjes

Soms begin je aan iets en komen er onverwachte mooie dingen van, in dit artikel de mooiste Panda en Pandili tekeneningen tot nu toe.

Pochet

Pochet dragen, hoe en in welke outfits

Alles over Flirtation!

In dit artikel staat alles wat je over de Flirtation feesten en de oprichtster Bianca Hagenbeek wil weten.

Paradijs voor koopverslaafden, onbeperkt voordelig online shoppen.

Ben jij ook een echte shopverslaafde, dan is shoppen op internet voor jou een paradijs op aarde.

5 Handige tips wanneer u met fimo klei werkt

5 handige tips wanneer u met fimo klei werkt

Hoe leer je vuurspuwen of vuurspugen

Iedereen kan vuurspuwen of vuurspugen, lees hier hoe ook jij kunt leren vuurspuwen of vuurspugen.

Gratis Omniversum of hoge Korting Omniversum

Omniversum is een mooi 3D Bioscoop voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Omniversum.

Binnenkort van alles gratis in Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus Amsterdam biedt binnenkort tal van gratis activiteiten en leuke kortingen aan.

Houten puzzels in alle soorten en maten

Alles over Houten puzzels en houten 3d puzzels

Het vermeerderen van kamerplanten

De meeste kamerplanten kunnen worden vermeerderd: sommige door eenvoudig in twee of meer stukken te delen, of ze uit snel wortelend topstek op te kweken.

Een scrapkaart maken

Een beschrijving hoe je kan beginnen een scrapkaart te maken

Het raad-maar-raak spel.

Het is een leuk en makkelijk spel, wat je overal kan doen!

Welke karakters spelen mee in de tekenfilm SpongeBob SquarePants?

De populaire tekenfilmserie draait om SpongeBob, maar er spelen nog meer populiare karakters mee. In dit artikel leuke weetjes over deze karakters?

Hotspots

hotspots in Groningen, Maastricht of Amsterdam.

Winkelen met GVU, Utrecht

Een goedkoop buskaartje in en rondom Utrecht

De film Twilight 2008

samenvatting van de film twilight 2008

Hou kun je rijmen op populaire producten, rijmwoorden

Heb je moeite met het maken van een rijm, dan moet je op deze pagina zijn.