Hoe leer je vuurspuwen of vuurspugen


Publicatie datum:

Iedereen kan vuurspuwen of vuurspugen, lees hier hoe ook jij kunt leren vuurspuwen of vuurspugen.

Gesponsorde koppelingen

Dit jaar hebben we voor de vierde keer, zij het niet op rij en steeds in een andere, onze vakantie in een Turks ressort doorgebracht. De ressorts waren allemaal totaal verschillend maar één ding hadden ze allemaal gemeen, op alle ressorts waren er allerlei activiteiten en optredens. Ook deze activiteiten en optredens waren allemaal totaal verschillend maar één act hebben we bij alle vier ressorts gezien en gevoeld. Dat was de vuurspuw act. Wat me daarbij opviel was dat bij alle vier de verschillende ressorts er geen speciale vuurspuwer werd ingehuurd maar dat één van de mannelijke  leden van hun eigen entertainment team deze act voor zijn rekening nam. Ondanks dat de vuurspuw act door niet in vuurspuwen gespecialiceerde jongemannen werd uitgevoerd zag het er wel heel gevaarlijk en spectaculair uit. Geïnspireerd door dit gegeven bedacht ik, éénmaal na de laatste vakantie thuisgekomen, dat ik zelf ook wel een keer vuurspuw act kon gaan doen op bijvoorbeeld Koninginnedag of zo.

Vuurspuwen

Vuurspuwen of vuurspugen leren:
Om het vuurspuwen te leren ben ik op internet op zoek gegaan naar pagina’s over dit onderwerp. Uit de diverse pagina’s die dit onderwerp behandelen heb ik de hiernavolgende vuurspuwles samengesteld.

Waarschuwing vooraf:
Alle voor het vuurspuwen geschikte brandstoffen zijn in meer of mindere mate giftig of kankerverwekkend. Gebruik nooit een licht ontvlambare stof zoals spiritus, alcohol, benzine, terpentine of welke andere licht ontvlambare stof dan ook. De vlam die bij het vuurspuwen ontstaat is heel gevaarlijk.

Tip:
Vuurspuwen is erg gevaarlijk dus het is het verstandigst om het onder leiding van een ervaren vuurspuwer te leren.

Benodigdheden:
Voor het vuurspuwen heb je in feite maar de volgende dingen nodig, dit zijn een fakkel, olie, twee handdoeken en, voor de veiligheid, een brandblusser. De fakkel kun je zelf maken van een stevige stok van 50 à 70 centimeter lang en een diameter van ongeveer 3 centimeter omwikkeld met een onbrandbare stof die goed olie opneemt vastgezet met ijzerdraad. Een zeer veel gebruikte stof hiervoor is kevlar dat te koop is in gespecialiseerde winkels voor circus atributen. Als spuw brandstof zijn, gewone lampolie (op parafine basis), speciale vuurspuw olie en biologische lampolie (koolzaad olie) in meer of mindere mate geschikt. Als olie kun je het beste gewone lampenolie voor je fakkel gebruiken.

Gewone lampenolie:
Gewone lampenolie is uitstekend geschikt om mee vuur te spuwen. Gewone lampenolie is echter wel giftig en als je per ongeluk een beetje inslikt, of nog erger, er per ongeluk een beetje in je longen komt moet je direct naar een huisarts of de eerste hulp gaan. Als je een beetje ingeslikt hebt moet meestal je maag leeggepompt worden. Als er per ongeluk een beetje in je longen komt is het vrijwel zeker dat je een chemische longontsteking krijgt.

Vuurspuwen

Vuurspuw olie:
Vuurspuw olie, ook wel fakir olie genoemd, is speciaal gemaakt om mee te vuurspuwen. Het belangrijkste kenmerk van vuurspuw olie is dat het geen smerige smaak heeft. Verder is het net zo giftig als gewone lampenolie dus moet je ook met speciale vuurspuw olie heel goed oppassen dat je het niet per ongeluk inslikt of in je longen krijgt.

Biologische lampenolie:
Biologische lampenolie brandt minder goed als gewone lampenolie en speciale vuurspuw olie. Het grote voordeel van biologische lampenolie is echter dat het niet giftig is. Het is dus heel geschikt om te leren vuurspuwen zodat je, zonder gevaar voor vergiftiging, je ademhaling en spuw techniek kunt oefenen.

Vuurspuwen

Het vuurspuwen:
 Als eerste moet je leren om de olie te spuwen. Neem hiervoor een beetje biologische lampenolie in je mond, doe net alsof je geen gebit in hebt en pers, met je lippen naar binnen, de olie met kracht, alsof je op een trompet blaast, als een nevel naar buiten. Als het vernevelen van de biologische lampenolie onder de knie hebt kun je beginnen met vuurspuwen. Zoek hiervoor een ruime plek zonder brandbare materialen. Houdt de fakkel in je hand en steek hem aan. Hou een droge handdoek in je andere hand waar je je gezicht mee schoon kunt vegen. Zorg ook dat je een natte handdoek bij de hand hebt voor eventuele ongelukjes. Ga met je rug in de wind staan. Spuug vervolgens schuin omhoog (nooit omlaag!! en als je omhoog spuwt hou er dan rekening mee dat er onverbrande druppels olie in je gezicht vallen). Let tijdens het spugen goed op je fakkel zodat je niet per ongeluk je broek in de brand zet. 

Vuurspuwen

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Genealogie voor de echte beginners - stap 2

Software voor het bijhouden van de gegevens.

De film Twilight 2008

samenvatting van de film twilight 2008

Zo kun je halloween vieren

Halloween een feest voor jong en oud

Facebook en Twitter, goed of slecht?

Facebook en Twitter. Goed of slecht.

Spelletjes voor dementerende ouderen

Het is belangrijk voor mensen met dementie om de hersenen te trainen. Met deze spellen voor dementerende ouderen kun je dat doen!

kinderverjaardag wordt op deze manier een succes

handleiding voor een kinderverjaardag

Gratis Diergaarde Blijdorp of hoge Korting Diergaarde Blijdorp, kwestie van goed zoeken.

Diergaarde Blijdorp is een mooi dierenpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Diergaarde Blijdorp.

Twilight New Moon 2009

Samenvatting Twilight New Moon 2009

Spelletjes voor onderweg

De leukste spelletjes voor onderwerg

Walibi World is het beste pretpark van Nederland

Het Rollercoaster pretpark Walibi World in Biddinghuizen is absoluut het beste pretpark van Nederland.

Wat kan je doen met een spons

Alternatieve gebruikswijzen voor een spons

hoe maak je een sint gedichtje

een paar handige tips over het schrijven van sinterklaas gedichtjes

Vakantieveilingen

De vakantie veiling is de mogelijkheid om voor weinig op vakantie of naar leuke evenementen te gaan.

Stamboomonderzoek (genealogie)

Tips voor het onderzoeken naar voorouders

Nieuwe rage: sieraden maken van metaalklei

Het is de nieuwe rage op hobby-gebied: sieraden maken van metaalklei.

Tips voor Sinterklaasgedichten

Een artikel met tips om de leukste Sinterklaasgedichten te schrijven

Decoratie maken voor op tafel

Zelf decoratie maken, met de meest simpele dingen! Krijg je al de kriebels?Hieronder een paar leuke knutseltips!

Steen der wijzen (Harry Potter)

Alles over de Steen der Wijzen uit de Harry Potter boeken

'Y U NO'-meme

De internetrage van het diepzinnige mannetje met levensvragen is zeer lachwekkend, maar waar komt hij eigenlijk vandaan? Zijn er nog meer variaties? U komt het allemaal te weten in dit artikel.

Ook jij kunt een prachtig schilderij maken!

Schilderen is makkelijker dan het lijkt en het is ontzettend leuk.

Harderbos in Flevoland

Het harderbos in Flevoland is een avontuurlijke groene oase aan de oever van het veluwemeer.

Hou kun je rijmen op populaire producten, rijmwoorden

Heb je moeite met het maken van een rijm, dan moet je op deze pagina zijn.

Daten onder de 5 euro

Low-budget dates

Nieuwe meubels oud leven inblazen?

Verftechniek om meubels een oude look geven

Over the top

Artikel over de film: Over the top.