Walibi World is het beste pretpark van Nederland


Publicatie datum:

Het Rollercoaster pretpark Walibi World in Biddinghuizen is absoluut het beste pretpark van Nederland.

Gesponsorde koppelingen

Vraag een tiener waar hij heen wil voor een dagje uit en 9 van de tien zal antwoorden: walibi world. Waarom willen tieners zo graag naar Walibi World, omdat Walibi World gewoon de grootste verzameling spannende attracties van Nederland heeft voor jong en oud.

WALIBI WORLD beste pretpark van Nederland

Gesponsorde koppelingen

Nieuw in Walibi: Club Psyke
Vanaf 2012 biedt Walibi Holland als allernieuwste attractie de 5D Experience Club Psyke. In deze allernieuwste attractie beleef je een spannend avontuur met sensationele effects zoals de vloer die onder je voeten begint te trillen? Samen met Walibi en zijn vrienden Fibi, Zenko en Haaz moet je proberen de hoge vlammen te ontspringen!

Wat is er allemaal verder in Walibi World:
Walibi Holland bestaat uit een aantal themagebieden met daarin de attracties en horecapunten. Hieronder een opsomming van de gebieden.

Hollywood The Main Street
Dit is de ingangstraat van Walibi Holland, hier is de ingang te vinden. Ook zijn er een groot aantal souvenirwinkeltjes en horeca punten.Dit parkgedeelte is geopend vanaf 9.30. In de grote hal is tevens The W.A.B Shop en de ingang van de achtbaan Xpress. De grote hal is geopend vanaf 10.00

France
France is het eerste gebied na de winkelstraat Hollywood. In France vindt men onder andere de autorit Le Tour des Jardins en La Grande Roue, het reuzenrad van het park.

La Grande Roue is 45 meter hoog en staat op een heuveltje waardoor het uitzicht vergroot wordt. Het reuzenrad staat centraal in het park. Ook worden tijdens evenementen regelmatig vuurwerkfonteinen bevestigd aan de attractie.

Le Tour des Jardins is een autobaan, roeger kon er gestuurd worden, nu kan dit echter niet meer.

Les Petits Chevaux is een luchtballonnencarrousel met een diameter van zeven meter en een capaciteit van 24 personen. Kinderen onder de 1,20 meter mogen Les Petits Chevaux alleen betreden met begeleiding van een  volwassene

Pavillion de Thé heeft 15 gondels waarin maximaal 4 personen plaats kunnen nemen. De rit duurt ongeveer anderhalve minuut.

De Xpress is een gelanceerde achtbaan in Walibi Holland.

De Goliath is een stalen achtbaan met een hoogte van 46,8 meter is Goliath de hoogste achtbaan van de Benelux.

G-Force is een enterprise.

Aqua Gusto een spetterende game waar de kans dat je nat wordt wel erg groot is. Daag je familie of vrienden uit en zorg ervoor dat niemand het droog houdt. Maar pas op! Je bent natuurlijk zelf ook het doelwit van de rondvliegende waterbalonnen. Dit is een betaalde attractie. Min. lengte 120 cm (onder begeleiding van een volwassene geen lengte-eisen)

Race Way Go-Karting  is gesitueerd in Speed Zone

Space Shot is een vrije val-attractie. De bezoekers worden omhoog geschoten door een lanceersysteem. Dit brengt ze tot zestig meter hoog. Hierna vallen de bezoekers weer naar de grond.

Space Kidz (eerder Oscars's Boomhut) is een vrije val attractie.

Space Kidz, is een attractie gebasserd op een ruimte thema.

Wab plaza
Het gebied huisvest onder andere de attractie Splash Battle, Super Swing, Spinning Vibe en Merrie Go'round.

Splash Battle, Deze unieke attractie neemt je mee op een boottocht langs geisers, watervallen en tunnels. Iedereen beschikt over een eigen waterkanon waarmee verschillende doelen zoals de waterval uitgeschakeld kunnen worden. Of richt jij liever je kanon op één van de andere bootjes? Pas dan wel op, want zij kunnen natuurlijk wel terugschieten. Min. lengte 120 cm (vanaf 90 cm onder begeleiding van een volwassene vanaf 90 cm)

Super Swing is een zweefmolen met duo-stoeljes. Hierin kunnen 2 personen naast elkaar zitten, in plaats van van één persoon.

De Spinning Vibe is vooral op kermissen te vinden, maar ook een klein aantal pretparken heeft een exemplaar staan.

Merrie Go'round is een draaimolen een zgn. dubbeldekker carrousel, en biedt plaats aan ongeveer 40 personen.

De Speed of Sound is een shuttle-achtbaan.

Mexico
In het themagedeelte Mexico kan men terecht in de omgekeerde achtbaan El Condor. Ook ligt hier een wildwaterbaan, El Rio Grande genaamd.

El Condor is een omgekeerde achtbaan.

El Rio Grande, vaar mee over de 375 meter lange Latijns-Amerikaanse rivier El Rio Grande. Deze rivier neemt je mee in zijn avontuur door wisselende bochten, watervallen. Hoe meer mensen in het bootje, hoe wilder de rivier wordt. Min. lengte 140 cm (onder begeleiding van een volwassene vanaf 90 cm)

Los Sombreros is een polyp. Een Polyp is een attractie die men op de kermis en in pretparken kan vinden, bij het publiek beter bekend als Spin of Octopus.

Mini taxi's is gemaakt voor kleine kinderen, om deze ook de gelegenheid te geven om in de botsauto's te kunnen.

Tequilla's Taxi's botsauto's is voor de grotere kinderen en volwassenen. Tequilla's Taxi's is vernoemd naar de Tequila Ride om toch nog een affectie met de Tequila Ride te houden.

Sherwood forrest
Het middeleeuwse Sherwood Forest is de thuisbasis voor attracties als de houten achtbaan Robin Hood, de madhouse Merlin's Magic Castle en de topspin Excalibur. Ook staat hier de attractie Skydiver, waarvoor men apart moet betalen.

De Excalibur is een stalen topspin in het familiepretpark Walibi Holland in Biddinghuizen.  In totaal kunnen er per rit 40 mensen in de Excalibur zitten.

Merlin's Magic Castle is een madhouse waarin de illusie wordt gewekt dat men over de kop gaat.

Robin Hood (achtbaan). De Robin Hood is een van de weinige houten. De achtbaan is in gebruik sinds 2000 en is in staat om per uur 815 bezoekers te verwerken. Er zijn 2 treintjes, met beide 4 karretjes. Er kunnen 24 bezoekers in 1 treintje. Een rit duurt ongeveer tweeënhalve minuut en heeft een lengte van ruim een kilometer.

Skydiver. Tegen betaling kunnen bezoekers zich vanaf een hoogte van 50 meter, naar beneden laten storten, met een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur. De capaciteit van de Skydiver is niet heel hoog, slechts 38 personen per uur.

Walibi playland
Een gebied speciaal voor de allerkleinsten onder de bezoekers. In 2011 worden de attracties in de Walibi playland helemaal vernieuwd in de style van de band personages van W.A.B en SkunX

Fibi's Bubble Swirl (eerder Bonte Ballonnen) is een luchtballonnencarrousel.

Kids Playground. Bezoekers kunnen elkaar beschieten met ballen, maar er ook in spelen.

Squad's Stunt Flight . De attractie bestaat uit een aantal los werkende armen, waarin mensen zelf omhoog of omlaag kunnen gaan.

Walibi's Fun is een Theekopjes attractie, maar is niet gethematiseerd als Theekopjes, maar als autoweg, met daarop ronde autootjes.

Zenko's Graffity Shuttle (eerder Lollige Lilly) is een attractie in familiepretpark Walibi Holland in Biddinghuizen.

Zenko's Graffity Shuttle is een vliegend Tapijt attractie.

Haaz' Garage.

W.A.B World Tour. De attractie maakt een klein rondje langs bloembedden, en andere thematisatie. Als het rustig is wordt de ronde twee keer afgelegd; bij drukte één keer.

Wild wild west
Dit themagebied is gethematiseerd naar het Wilde Westen.

De Tomahawk is als het ware een soort schommelschip met de bijkomstigheid dat bezoekers hierin, in een ring zitten, en het platform draait.

Rattle Snake is een stalen achtbaan

Hudson Bay is een schommelschip.

Crazy River is een wildwaterbaan. De attractie heeft drie afdalingen; twee kleine en één van 23 meter.

De Walibi Express. De trein begint zijn ronde bij het station in Walibi Land, aan de linkerkant langs het Wild Wild West gebied te rijden, om vervolgens langs en achter de Crazy River te rijden, om daarna een stop te maken in Canadian Yukon, voor de ingang van de Crazy River. Hierna vervolgt het treintje zijn weg weer, en rijdt deze langs de Le Tour des Jardins, om weer aan te komen bij het station in Walibi Playland.

Zoals je ziet heeft WALIBI WORLD heel wat te bieden voor jong en oud 


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

Gratis parkeren bij Museum Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Parkeren bij Museum Naturalis Biodiversity Center in Leiden kost normaal € 5,- maar het kan ook gratis.

Uitstapje met de kinderen

Waar kun je met je kinderen zoals naar toe?

Gratis Oranjestad Speelstad of hoge korting Speelstad Oranje.

Oranjestad Speelstad is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Oranjestad Oranje.

Het zoekplaatje van het dateren van porselein

Als hobby probeer ik wat porselein te verzamelen, en natuurlijk deze te dateren. Dat laatste is wat moeilijk om te doen zonder meteen naar een taxateur te lopen.

Nieuwe rage: sieraden maken van metaalklei

Het is de nieuwe rage op hobby-gebied: sieraden maken van metaalklei.