Wat zijn de beste gratis topevenementen in Nederland?


Publicatie datum:

Er zijn duizenden gratis evenementen per jaar in Nederland, welke worden het best bezocht.

Gesponsorde koppelingen

Parkpop den Haag

Er zijn nog steeds mensen in Nederland die denken dat een dagje uit veel geld kost. Dit hoeft echter helemaal niet. Door jezelf goed te informeren kun je naar heel veel gratis evenementen toe zonder  dat je daar iets voor hoeft te betalen. Sterker nog, de echte topevenementen waar Nederland over de gehele wereld bekend om staat zijn gratis.

De Friese Elfstedentocht:
De Friese Elfstedentocht, of zoals de Friezen zeggen de Âlvestêdetocht, is het grootste schaatsevenement ter wereld. De Friese Elfstedentocht start in Leeuwarden  (Ljouwert) en volgt vervolgens een 200 kilometer lange route langs Sneek (Snits), IJlst (Drylts), Sloten (Sleat), Stavoren (Starum), Hindeloopen (Hylpen), Workum (Warkum), Bolsward (Boalsert), Harlingen (Harns), Franeker (Frjentsjer) en Dokkum (Dokkum) om weer in Leeuwarden (Ljouwert)te eindigen. Aan de Friese Elfstedentocht mogen maximaal 16.000 mensen, die lid zijn van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden, deelnemen. Het gehele parcours van de De Friese Elfstedentocht is gratis toegankelijk voor het publiek. Mede daardoor is De Friese Elfstedentocht ontzettend populair en wordt hij door zo’n 2.000.000 mensen bezocht. Hiermee is De Friese Elfstedentocht verreweg het grootste gratis evenement ter wereld.

De Friese Elfstedentocht

Koningsdag (voorheen Koninginnedag):
Het tweede gratis evenement waar Nederland om bekend staat is Koningsdag. Koningsdag wordt gevierd ter ere van en op de verjaardag van koning Willem-Alexander. Op Koningsdag zijn er in het gehele land allerlei gratis evenementen. De steden waar op Koningsdag de meeste gratis evenementen zijn te vinden zijn Amsterdam, Eindhoven en Utrecht. In Amsterdam kun je bijvoorbeeld gratis naar het K-DAY festival waar je met je voeten in het zand naar een paar van de grootste aanstormende talenten en reeds gevestigde namen uit Amsterdam kunt luisteren. Bovendien treden daarnaast ook nog een aantal internationale mystery guests op. In Eindhoven worden zowel in het centrum als in de buitenwijken tal van gratis optredens georganiseerd met bekende DJ’s en artiesten. In Utrecht tenslotte kun je op het Neude gratis genieten van zowel bekende als nieuwe artiesten.

Koningsdag

Parkpop Den Haag:
Parkpop is een gratis muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het Zuiderpark in Den Haag op de laatste zondag van juni. De laatste editie trok zo’n 250.000 bezoekers. Op Parkpop treden, ondanks dat de toegang gratis is, tal van wereldberoemde artiesten op. Een paar van de bekendste internationale namen uit de lange geschiedenis van dit gratis muziekfestival zijn Bob Geldof, Sinead O’Conner, Amy McDonald, Di-rect, The Pretenders, Kim Wilde, Within Temptation, Evis Costello, Blondie, Golden Earring en Robert Plant.

Gratis naar Museum:
Ieder jaar kun je in Nederland in het eerste weekend van april gratis naar het museum. Tijdens dit zogenaamde Museunweekend zijn zo’n 400 musea gratis toegankelijk.

Conclusie:
Dit zijn nog maar een paar van de honderden gratis evenementen die in Nederland gehouden worden. Als je de diverse gratis evenementen kalenders dus goed in de gaten houdt kun je bijna iedere week wel naar een gratis evenement.


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie vrije-tijd

De gevaren van vuurwerk

Het is bijna weer zover... Massa's aan vuurwerk zullen met oud & nieuw worden afgestoken. In dit artikel behandel ik de gevaarlijke kant van vuurwerk en worden enkele tips gegeven om dit gevaar zo minimaal mogelijk te houden.

Waar is onze vrije tijd?

Onze (vrije) tijd lijkt steeds schaarser te worden.

Uitstapje met de kinderen

Waar kun je met je kinderen zoals naar toe?

Op zoek naar nieuwe penvrienden?

De site om nieuwe penvrienden of vriendinnen te zoeken

Geocaching

Geocaching, algmene informatie en uitleg

Hoe maak je een aantrekkelijke verjaardagskalender

Je hebt veel foto’s van gezinsleden, familie, vrienden of vakanties die je eigenlijk wel in de verjaardagskalender wilt hebben staan, maar je weet alleen niet hoe je dat het beste kunt doen? Wat is er dan makkelijker om die foto’s samen te voegen in één verjaardagskalender.

De 5 grootste jachten op de wereld

De 5 grootste jachten van de wereld op een rijtje!

Samenvatting Twilight Eclipse 2010

Samenvatting Twilight Eclipse 2010

penrose-tegels en voderberg-tegels

wiskundige tegel patronen die nooit ophouden. gewoon leuk om te weten en leuk om te lezen.

Sea Life Scheveningen

Ontdek de onderwaterwereld van Sea Life Scheveningen.

Waar adverteren Adsense advertenties met tekeningen van mooie vrouwen met grote borsten voor?

Steeds vaker zie je Google Adsense advertenties met mooie vrouwen met grote borsten. In dit artikel lees je waar deze voor adverteren.

Tochten in de Vogezen

Toertocht langs strijdtonelen in de eerste wereldoorlog

Stichting Veteraan Autobussen

SVA is een stichting ter behoud van mobiel erfgoed

Onderkoeld water (nog vloeibaar onder het vriespunt)

water kan vloeibaar zijn onder het vriespunt. hoe kan dat? wat heeft het met het weer te maken? planten en dieren maken er dankbaar gebruik van. Zien is geloven: Zelf Doen!

Decoratie maken voor op tafel

Zelf decoratie maken, met de meest simpele dingen! Krijg je al de kriebels?Hieronder een paar leuke knutseltips!

Harderbos in Flevoland

Het harderbos in Flevoland is een avontuurlijke groene oase aan de oever van het veluwemeer.

5 Handige tips wanneer u met fimo klei werkt

5 handige tips wanneer u met fimo klei werkt

Gratis Diergaarde Blijdorp of hoge Korting Diergaarde Blijdorp, kwestie van goed zoeken.

Diergaarde Blijdorp is een mooi dierenpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Diergaarde Blijdorp.

Kaartspel: By dead

Leuk uitdagend kaartspel voor een gezellig avondje met je vrienden

Alles over stichting PANN

In dit artikel staat alles over de stichting PANN. Waarom is deze stichting opgericht en wat doet de stichting vandaag de dag?

Cadeau ideeen voor jonge meiden

Niet 1 cadeau, niet 2 cadeaus, maar heel veel kleine cadeautjes

Zelf een kabouter maken van een klein chinees meisje

Hoe maak je van een klein chinees meisje een echte kabouter

De oranje roos

Fotograferen leert je beter kijken

Wat zit er allemaal achter het sterrenbeeld maagd?

Altijd al willen weten wat er achter het sterrenbeeld maagd zit? Wat het sombrerostelsel is? Lees dan dit artikel wat daarover gaat!

Encaustic art tekeningen maken

Gebruiksaanwijzing hoe aan de slag te gaan met bijenwas schilderen.