De beste grappen voor 1 april


Publicatie datum:

Houd jij er ook zo van om mensen op 1 april beet te nemen of voor de gek te houden? Kom in dit artikel grappen tegen die je misschien nog niet kende!

Gesponsorde koppelingen

De dag van de dommerik. Zo wordt 1 april in Rusland genoemd. Deze traditionele dag waarvan de oorsprong niet helemaal zeker is bestaat al zo’n 5 eeuwen lang. De echte lolbroeken kijken het hele jaar naar deze dag uit. Ze mogen dan ongestoord hun grappen en grollen uithalen zolang ze maar niet uit de hand lopen. Ben jij zo’n lolbroek of grapjas en toe aan wat nieuwe inspiratie voor grappen? Scroll dan dit artikel eens door!

Het trektouwtjeseffect

Je kent vast die trektouwtjes wel? Dat kindervuurwerk waarbij je aan beide eindjes van het touwtje moet trekken waarna het middelste stukje uit elkaar knalt. Plak of bindt 1 van de uiteinden aan een deurkruk en het andere uiteinde aan een muur of deurpost of iets dergelijks. Wanneer mensen de deur gebruiken knapt het touwtje hoogstwaarschijnlijk wat een kleine knal veroorzaakt. Iemand met gevoelige oren zal hier vast en zeker van schrikken! Tip: Doe het ’s ochtends vroeg en verbindt het trektouwtje (of 2) tussen de deurkruk van een slaapkamerdeur en de muur. Wacht tot degene wakker is die er slaapt en de deur opent om naar de badkamer te gaan met zijn/haar slaperige hoofd. De schrik zal dan waarschijnlijk des te groter zijn.

Kraan saboteren 

Voor deze redelijk bekende 1 aprilgrap heb je een rolletje transparant plakband nodig. Ga naar één van de kranen in je huis (of ergens anders, maar da’s misschien wat riskanter) en plak het roostertje aan het uiteinde van de kraan netjes dicht met plakband. Zorg dat de plakband goed vast zit! Ga vervolgens verder waarmee je bezig was en wacht af totdat iemand de kraan gebruikt. Wanneer de kraan wordt opengedaan zal het water waarschijnlijk alle kanten opspuiten en het slachtoffer vast en zeker nat worden. De keukenkraan geeft meestal het leukste effect. 

Oorsmeer eten

Als je niet van vieze vingers houdt is deze aprilgrap absoluut niet iets voor jou. Als je pindakaas in huis hebt maak je de pot open en doop je je wijsvinger erin zodat je vingertopje bedekt is. Doe dit natuurlijk buiten het zicht van andere mensen. Wanneer je iemand tegenkomt in huis en doe je je middelvinger achter je oor zodat het net lijkt alsof je oorsmeer aan het peuteren bent. Vervolgens komt je wijsvinger te voorschijn met de pindakaas en eet je deze op. Verwacht maar dat de ooggetuigen een vies gezicht zullen trekken!

Theedouche

Voor deze grap heb je een theezakje nodig en een douchekop. Maak de douchekop open door een deel eraf te schroeven en doe het theezakje erin. Schroef hem vervolgens weer dicht en wacht af tot er iemand van je familie gaat douchen. Als het goed is zal het water verkleuren en een licht geurtje krijgen. 

Tandpasta koekjes

Koop een pak Oreo koekjes uit de winkel (die zwarte met een witte vulling) en een tube egaal witte tandpasta. Maak vervolgens de zwarte koekjeshelften los van elkaar en verwijder het witte. Doe hiervoor in de plaats een paar kloddertjes tandpasta tussen de 2 zwarte helften en verbind ze weer met elkaar. Laat ze er weer zo realistisch mogelijk uitzien en doe ze desnoods even in de koelkast zodat de tandpasta wat opstijft. Bied ze vervolgens aan aan wie je maar wilt! 

De tafelwekker

Ligt er iemand te slapen op een losstaand luchtbed of matras in huis? En gun je deze persoon wel een dagje hoofdpijn? Dan moet je deze grap eens proberen! Plaats een tafel boven de torso en het hoofd het slapende, nietsvermoedende slachtoffer en maak deze met veel kabaal wakker. Als het slachtoffer daarvan wakker schrikt zal deze hopelijk overeind schieten en zijn hoofd stoten. Als je dit te gemeen vindt kun je ook een kussen bevestigen onder het tafelblad. Doe het wel met een lage, kleine tafel, tenzij het slachtoffer op een vrijstaand bed ligt (dus los van de muur). 

Weet jij nog een leuke 1 aprilgrap? Voel je vrij om ’m te delen met ons in een reactie!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Nathanja

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie vrije-tijd

Decoratie maken voor op tafel

Zelf decoratie maken, met de meest simpele dingen! Krijg je al de kriebels?Hieronder een paar leuke knutseltips!

Daten onder de 5 euro

Low-budget dates

Walibi World is het beste pretpark van Nederland

Het Rollercoaster pretpark Walibi World in Biddinghuizen is absoluut het beste pretpark van Nederland.

Korting Ski Dome

In dit artikel een uitgebreide beschrijving van alle indoor skipistes van Nederland.

Wat kan je doen met een spons

Alternatieve gebruikswijzen voor een spons

Encaustic art tekeningen maken

Gebruiksaanwijzing hoe aan de slag te gaan met bijenwas schilderen.

Gratis Oranjestad Speelstad of hoge korting Speelstad Oranje.

Oranjestad Speelstad is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Oranjestad Oranje.

Zelf een kabouter maken van een klein chinees meisje

Hoe maak je van een klein chinees meisje een echte kabouter

Gratis DierenPark Amersfoort of hoge Korting DierenPark Amersfoort , kwestie van goed zoeken.

DierenPark Amersfoort is een mooi dierenpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op DierenPark Amersfoort.

Wat is vrije tijd en hoe besteden we het?

De tijd die we niet werken noemen we vrije tijd maar wat is vrije tijd en hoe besteden we het?

Actuele acties voor korting Duinrel en Gratis Duinrel.

Duinrel is een schitterend pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Duinrel.

Een nachtje in de doos, de nachtmerrie van iedere Belgische puber.

Ik belandde bijna een nachtje in de doos tijdens onze reis naar het dubbelfestival Torhout Werchter (tegenwoordig Rock Werchter).

Online dating, hoe maak je het verschil?

Tips over hoe je een datingsite het beste - en het leukste - gebruikt.

Fotografie, tips voor beginners

Alles over het begin van fotografie, hoe moet je nou beginnen?

5 tips gericht, aan het schrijven van een gedicht

Dichten kan een rustgevende bezigheid zijn. Een hobby waarbij je gevoelens op papier worden gezet, waar je met mooie woorden een boeiend verhaal schrijft of waarbij je de zinnen in elkaar laat overlopen en ze desnoods nog laat rijmen ook!

De gevaren van vuurwerk

Het is bijna weer zover... Massa's aan vuurwerk zullen met oud & nieuw worden afgestoken. In dit artikel behandel ik de gevaarlijke kant van vuurwerk en worden enkele tips gegeven om dit gevaar zo minimaal mogelijk te houden.

Gratis Movie Park Germany, korting Movie Park Germany

In dit artikel alles over het ontstaan en de attracties in Movie Park Germany.

Harderbos in Flevoland

Het harderbos in Flevoland is een avontuurlijke groene oase aan de oever van het veluwemeer.

Wetenschap en eeuwige wijsheid ; Ravi Ravindra (recensie)

Wetenschap en eeuwige wijsheid. Recensie

Turkije all inclusive vakantie

All inclusive naar Turkije, voordelig genieten met de hele familie.

Vakantie Kamperen

Kamperen is nog steeds in!

Hotspots

hotspots in Groningen, Maastricht of Amsterdam.

Een persoonlijke kalender

Een persoonlijke kalender, leuk en origineel!

Gratis Legoland Duisburg of hoge Korting Legoland Duisburg, kwestie van goed zoeken.

Legoland Duisburg is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Legoland Duisburg.

Alles over stichting PANN

In dit artikel staat alles over de stichting PANN. Waarom is deze stichting opgericht en wat doet de stichting vandaag de dag?