De beste grappen voor 1 april


Publicatie datum:

Houd jij er ook zo van om mensen op 1 april beet te nemen of voor de gek te houden? Kom in dit artikel grappen tegen die je misschien nog niet kende!

Gesponsorde koppelingen

De dag van de dommerik. Zo wordt 1 april in Rusland genoemd. Deze traditionele dag waarvan de oorsprong niet helemaal zeker is bestaat al zo’n 5 eeuwen lang. De echte lolbroeken kijken het hele jaar naar deze dag uit. Ze mogen dan ongestoord hun grappen en grollen uithalen zolang ze maar niet uit de hand lopen. Ben jij zo’n lolbroek of grapjas en toe aan wat nieuwe inspiratie voor grappen? Scroll dan dit artikel eens door!

Het trektouwtjeseffect

Je kent vast die trektouwtjes wel? Dat kindervuurwerk waarbij je aan beide eindjes van het touwtje moet trekken waarna het middelste stukje uit elkaar knalt. Plak of bindt 1 van de uiteinden aan een deurkruk en het andere uiteinde aan een muur of deurpost of iets dergelijks. Wanneer mensen de deur gebruiken knapt het touwtje hoogstwaarschijnlijk wat een kleine knal veroorzaakt. Iemand met gevoelige oren zal hier vast en zeker van schrikken! Tip: Doe het ’s ochtends vroeg en verbindt het trektouwtje (of 2) tussen de deurkruk van een slaapkamerdeur en de muur. Wacht tot degene wakker is die er slaapt en de deur opent om naar de badkamer te gaan met zijn/haar slaperige hoofd. De schrik zal dan waarschijnlijk des te groter zijn.

Kraan saboteren 

Voor deze redelijk bekende 1 aprilgrap heb je een rolletje transparant plakband nodig. Ga naar één van de kranen in je huis (of ergens anders, maar da’s misschien wat riskanter) en plak het roostertje aan het uiteinde van de kraan netjes dicht met plakband. Zorg dat de plakband goed vast zit! Ga vervolgens verder waarmee je bezig was en wacht af totdat iemand de kraan gebruikt. Wanneer de kraan wordt opengedaan zal het water waarschijnlijk alle kanten opspuiten en het slachtoffer vast en zeker nat worden. De keukenkraan geeft meestal het leukste effect. 

Oorsmeer eten

Als je niet van vieze vingers houdt is deze aprilgrap absoluut niet iets voor jou. Als je pindakaas in huis hebt maak je de pot open en doop je je wijsvinger erin zodat je vingertopje bedekt is. Doe dit natuurlijk buiten het zicht van andere mensen. Wanneer je iemand tegenkomt in huis en doe je je middelvinger achter je oor zodat het net lijkt alsof je oorsmeer aan het peuteren bent. Vervolgens komt je wijsvinger te voorschijn met de pindakaas en eet je deze op. Verwacht maar dat de ooggetuigen een vies gezicht zullen trekken!

Theedouche

Voor deze grap heb je een theezakje nodig en een douchekop. Maak de douchekop open door een deel eraf te schroeven en doe het theezakje erin. Schroef hem vervolgens weer dicht en wacht af tot er iemand van je familie gaat douchen. Als het goed is zal het water verkleuren en een licht geurtje krijgen. 

Tandpasta koekjes

Koop een pak Oreo koekjes uit de winkel (die zwarte met een witte vulling) en een tube egaal witte tandpasta. Maak vervolgens de zwarte koekjeshelften los van elkaar en verwijder het witte. Doe hiervoor in de plaats een paar kloddertjes tandpasta tussen de 2 zwarte helften en verbind ze weer met elkaar. Laat ze er weer zo realistisch mogelijk uitzien en doe ze desnoods even in de koelkast zodat de tandpasta wat opstijft. Bied ze vervolgens aan aan wie je maar wilt! 

De tafelwekker

Ligt er iemand te slapen op een losstaand luchtbed of matras in huis? En gun je deze persoon wel een dagje hoofdpijn? Dan moet je deze grap eens proberen! Plaats een tafel boven de torso en het hoofd het slapende, nietsvermoedende slachtoffer en maak deze met veel kabaal wakker. Als het slachtoffer daarvan wakker schrikt zal deze hopelijk overeind schieten en zijn hoofd stoten. Als je dit te gemeen vindt kun je ook een kussen bevestigen onder het tafelblad. Doe het wel met een lage, kleine tafel, tenzij het slachtoffer op een vrijstaand bed ligt (dus los van de muur). 

Weet jij nog een leuke 1 aprilgrap? Voel je vrij om ’m te delen met ons in een reactie!


Foobie gebruiker Nathanja

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 64
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie vrije-tijd

Waarom mannen met kleine meisjes Lego spelen?

Lego bestaat 40 jaar, toch verveelt het nooit. Hoe kan dit en waarom spelen mannen met kleine meisjes Lego?

Moederdag

Het is natuurlijk weer moederdag geweest, en ik wilde wat tips geven voor volgend jaar.

Lampion maken voor St. Maarten

Maak zelf een lampion voor St. Maarten, dit is leuk en de kinderen zijn vaak trots om met hun zelf gemaakte lampion rond te gaan.

Carnaval der reclamejongens

boekverslag de weduwnaar, havo 4. (2009)

Anonieme partnerruil bij Bokkenrijders

Ga je regelmatig naar een parenclub om gezellig een avond (en eventueel nacht) van partner te ruilen?

Wat is het ultieme vakantie gevoel?

Ieder jaar in de zomervakantie gaan miljoenen mensen op zoek naar het ultieme vakantie gevoel

Hoe kies je je partner met behulp van astrologie?

Weer een ex erbij? Bent u het moe dat uw relaties stuklopen? Op zoek naar geluk in een relatie? Bij de juiste horoscoopmatch in uw partnerkeuze, verdubbeld u uw kans op een liefdevolle relatie!

Wat te doen samen op een saaie dag?

verveling, saai, zondag wat te doen

10 zaken die u altijd al wilde weten over Howrse

Howrse is een gratis online spel waarbij spelers paarden kunnen verzorgen, fokken en trainen.

Turkije all inclusive vakantie

All inclusive naar Turkije, voordelig genieten met de hele familie.

Thuisgemaakte haarmaskers voor glanzend en stevig haar

5 haarmaskers voor gezond en stevig haar

Tips om iedere dag even te ontspannen

Even een moment voor jezelf creeeren

Decoratie maken voor op tafel

Zelf decoratie maken, met de meest simpele dingen! Krijg je al de kriebels?Hieronder een paar leuke knutseltips!

Evenementen van vandaag vind je met Dayhaps

Met Dayhaps evenementen platform vind je snel en eenvoudig alle evenementen van vandaag! Zoek, deel en volg evenementen waar je ook bent.

Gratis Bellewaerde Park of hoge Korting Bellewaerde Park.

Bellewaerde Park is een mooi pretpark voor jong en oud. Lees hier hoe je korting kunt krijgen op Bellewaerde Park.

De waterpijp

Informatie over de waterpijp

Wetenschap en eeuwige wijsheid ; Ravi Ravindra (recensie)

Wetenschap en eeuwige wijsheid. Recensie

Alles over stichting PANN

In dit artikel staat alles over de stichting PANN. Waarom is deze stichting opgericht en wat doet de stichting vandaag de dag?

Alles over Fimo klei

Wat is het en hoe werk je ermee

Gratis dagje uit, gratis attracties, gratis evenementen

Op deze pagina vind je de leukste gratis dagjes uit, gratis attracties en nog veel meer

Hoe maak je het perfecte fotoalbum?

Digitaal fotoalbum, fotoalbum

Dagje Texel

Texel: een eiland om even een dagje weg (van) te zijn

Hoe moet je samen klussen.

Samen klussen is niet moeilijk, het vergt alleen een hele strakke planning.

Mijn passie astronomie

Astronomie, een hobby waarin je helemaal in kunt opgaan.

Natuurlijke thuisgemaakte gezichtsmaskers

Thuisgemaakte natuurlijke gezichtsmaskers voor een stralende huis