Een persoonlijke kalender


Publicatie datum:

Een persoonlijke kalender, leuk en origineel!

Gesponsorde koppelingen

Onze digitale techniek biedt ons allerlei online kalenders en agenda’s. Toch blijft het papieren exemplaar prettig en populair. Niet voor niets dat je ze nog in allerlei soorten en maten kunt vinden.  Er zijn genoeg exemplaren te koop, maar een kalender met een persoonlijk tintje is natuurlijk veel leuker!

Gesponsorde koppelingen

Soorten en maten

Er zijn allerlei soorten kalenders bedacht en ontwikkeld, in allerlei verschillende maten. Om er maar eens een paar te noemen:

  • Jaarkalender
  • Maandkalender
  • Weekkalender
  • Dagkalender
  • Verjaardagskalender
  • Sportkalender
  • Evenementenkalender

 

Zelf maken

Veel kalenders kun je gewoon in de winkel kopen. Als het kalenderjaar ten einde gaat lopen, komen de winkels vol te liggen met de exemplaren voor het nieuwe jaar, in allerlei kleuren, thema’s, soorten en maten. Je zou zeggen dat er keus genoeg is. Maar toch, een echt persoonlijke kalender zou natuurlijk nog veel leuker zijn. Zo’n kalender kun je zelf maken zodat je er allerlei persoonlijke keuzes in kunt maken en er leuke extra’s naar jouw eigen wensen in kunt publiceren. Denk maar aan eigen teksten, gedichten en natuurlijk fotomateriaal.

 

Echt zelf?

Als je zelf aan de slag gaat om je persoonlijke kalender te maken, heb je twee keuzes. Je kunt met tekstverwerkers of speciale computerprogramma’s zelf aan het knutselen gaan. Het resultaat print je vervolgens zelf uit op speciaal papier, het liefst wat dikker dan het standaard print- of kopieerpapier. Als je dat allemaal wat lastig vindt kun je het ook anders gaan aanpakken. Het alternatief is inloggen op speciale sites, waar je online je afbeeldingen plaatst. Na afronding van het bestelproces wordt het resultaat netjes naar je opgestuurd. Een voorbeeld van zo’n site is www.kaarten.nl

 

Verzamelen

Je maakt een kalender persoonlijk door het toevoegen van persoonlijk fotomateriaal. Dat kan om familiefoto’s of portretten gaan, als je de kalender zelf wilt gebruiken of aan iemand binnen je familie cadeau wilt doen. Je kunt ook kiezen voor plekken die voor jou een speciale betekenis hebben. Dat kunnen locaties in een stad of dorp zijn, natuuruitzichten of gebouwen. Misschien kies je wel voor opnamen die tijdens een evenement zijn gemaakt. Je eerste stap is daarom het verzamelen van zoveel mogelijk materiaal. Selecteer liefst wat teveel foto’s, je hoeft ze uiteindelijk niet allemaal te gebruiken, maar dan heb je uiteindelijk nog een keus.

 

Teksten

Als je ook teksten wilt verwerken, dan moet je ook die verzamelen. Gedichtjes of leuke uitspraken, misschien meditatieve zinnen, het is maar net wat je zelf mooi vindt, of wat je vindt passen bij degene die de kalender van je cadeau gaat krijgen. Soms kun je je laten inspireren door de foto’s, die gewoon om een bepaald commentaar vragen.

 

Aan de slag

Als je zelf met een tekstverwerker aan de slag gaat, moet je zelf een ontwerp maken van het gewenste type kalender. Daar kun je programma’s voor gebruiken als Microsoft Word of Publisher, maar er zijn ook speciale kalenderprogramma’s te vinden. Je kiest voor het gewenste type kalender en plaatst in het bewerkingsprogramma’s de gekozen foto’s op de juiste plekken. Winterfoto’s in de wintermaanden, zomerfoto’s in de zomermaanden, en zo verder. Je kunt het effect vergroten door leuke kaders en teksten toe te voegen, het bewerkingsprogramma heeft hier allerlei mogelijkheden voor.

 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 59
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie vrije-tijd

Nieuwe rage: sieraden maken van metaalklei

Het is de nieuwe rage op hobby-gebied: sieraden maken van metaalklei.

hoe maak je een sint gedichtje

een paar handige tips over het schrijven van sinterklaas gedichtjes

Tochten in de Vogezen

Toertocht langs strijdtonelen in de eerste wereldoorlog

10 zaken die u altijd al wilde weten over Howrse

Howrse is een gratis online spel waarbij spelers paarden kunnen verzorgen, fokken en trainen.

Genealogie voor de echte beginners

Hoe begin je je stamboomonderzoek.