Waarom geen gitaar leren spelen?


Publicatie datum:

Het maken van muziek is leuk, en zeker als je dat samen met anderen wil doen. Voor het maken van muziek maak je gebruik van een instrument. Als je zingt gebruik je je eigen stem.

Gesponsorde koppelingen

Maar je kunt met allerlei gefabriceerde muziekinstrumenten ook klanken en ritmes spelen. Een gemakkelijk te vervoeren en zeer populair instrument is de gitaar.

Gesponsorde koppelingen

Onderdelen gitaar

Om het simpel te stellen bestaat een gitaar uit een aantal hoofd-onderdelen:

  • De kast
  • De hals
  • Zes snaren

 

Snaren

De snaren lopen in de lengterichting over de hals op een minieme afstand ervan. Aan het uiteinde van de hals zit er voor elke snaar een stelschroef, waarmee de snaar strakker of losser kan worden gedraaid. Door de snaar strakker te draaien verandert de toon die je hoort als je de snaar aanspeelt: deze wordt hoger. Op de hals zitten metalen strookjes dwars bevestigd, de frets. Als je je vinger achter zo’n fret neerzet op een snaar, wordt die snaar naar beneden gedrukt, tegen het metalen stripje aan. Hierdoor wordt het vrij trillende stuk van de snaar een stuk korter, en gaat hoger klinken. Als je de frets op de juiste plaatsen indrukt kun je melodieën spelen, of akkoorden (samenklanken).

 

Leren spelen

Met een gitaar kun je jezelf begeleiden als je liedjes zingt. Er zijn meer instrumenten waarmee je dat kunt doen, maar een gitaar heeft een enorm voordeel: hij is mobiel. Omdat je een gitaar gemakkelijk meeneemt kun je overal jezelf en anderen begeleiden, of dat nu op school, in de band of bij het kampvuur is.  Maar dan moet je het natuurlijk nog wel even leren. Tegenwoordig leren mensen online gitaar spelen via verschillende cursussen.

 

Zelf aan de slag

In allerlei boeken of youtube-filmpjes wordt haarfijn uit de doeken gedaan hoe je de gitaar moet bespelen. Je ziet in duidelijke beelden of diagrammen hoe en waar je de vingers moet plaatsen om de gewenste noten en akkoorden te laten horen. Wil je echt verder komen met je instrument dan moet je bij elke methode van zelfstudie beschikken over een flinke dosis doorzettingsvermogen. 

 

Op les gaan

Hoewel zelfstudie tot goede resultaten kan leiden zit er wel een nadeeltje aan. Het is maar de vraag of je de diagrammen en beelden goed interpreteert, zeker als het gaat om de juiste houding. Een echte gitaarleraar kan dit soort dingen meteen zien en bijsturen.  Je leraar let precies op je houding, op de manier waarop je de snaren bij de frets indrukt en met de andere hand bespeelt. Een ander voordeel van een leraar in levende lijve is dat het gemakkelijker is om goed gefocust te blijven.

 

Succes

Welke methode je ook kiest, als je doorzet zul je vorderingen maken met je instrument. Hoe meer kennis en vaardigheden je je eigen maakt, hoe beter je spel zal klinken. Het gitaar spelen wordt dan alleen maar leuker!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 59
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie vrije-tijd

Vrouwen versieren is dat echt zo moeilijk?

Artikel over het versieren van vrouwen, is dit echt moeilijk?

Hoe maak je een aantrekkelijke verjaardagskalender

Je hebt veel foto’s van gezinsleden, familie, vrienden of vakanties die je eigenlijk wel in de verjaardagskalender wilt hebben staan, maar je weet alleen niet hoe je dat het beste kunt doen? Wat is er dan makkelijker om die foto’s samen te voegen in één verjaardagskalender.

Lampion maken voor St. Maarten

Maak zelf een lampion voor St. Maarten, dit is leuk en de kinderen zijn vaak trots om met hun zelf gemaakte lampion rond te gaan.

Gratis Beekse Bergen of hoge Korting Beekse Bergen, kwestie van goed zoeken.

Beekse Bergen is een geweldig vakantie- en recreatiegebied voor jong en oud.

'Y U NO'-meme

De internetrage van het diepzinnige mannetje met levensvragen is zeer lachwekkend, maar waar komt hij eigenlijk vandaan? Zijn er nog meer variaties? U komt het allemaal te weten in dit artikel.